8.4 C
Nafpaktos
Monday, January 30, 2023
spot_img
spot_img

Έδειξε το Ν. Δημητρόπουλο ο Λ. Μπαλωμένος και η συζήτηση… άναψε

Ο πρόεδρος της Κοινότητας του Γαλατά, Λευτέρης Μπαλωμένος, την προηγούμενη εβδομάδα με μία ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο fb κατήγγειλε ότι δημοτικό σύμβουλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας παρενέβη στην Περιφέρεια ζητώντας να μη δοθεί σε χρήση το πέρασμα που τώρα κατασκευάζεται στον Εύηνο. Η απάντηση της παράταξης Λουκόπουλου, μέσω της οποίας ζητήθηκε να αποδοθεί σύντομα το έργο, αλλά με συνθήκες ασφάλειας, δεν αποτέλεσε το τέλος του σίριαλ, καθώς ο Λ. Μπαλωμένος επανήλθε με νέα ανάρτησή του κατονομάζοντας το Νίκο Δημητρόπουλο ως εκείνον που έκανε την καταγγελία, ασκώντας μάλιστα εκ νέου και κριτική για την ενέργειά του αυτή. Παρέμβαση έκανε για το θέμα και ο πρόεδρος της Κοινότητας Περιθωρίου, Γιώργος Δαδάνης, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός, με το Ν. Δημητρόπουλο, να παίρνει το λόγο στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο και να τοποθετείται επί όλων όσων ακούστηκαν. Ο σύμβουλος της παράταξης Λουκόπουλου μιλά για αντιπολιτευτικές πρακτικές που στόχο έχουν να πλήξουν ενόψει των εκλογών την Ενωτική Πρωτοβουλία, δίνοντας τη δική του διάσταση για τα γεγονότα. 

Στη νέα του παρέμβαση ο Λ. Μπαλωμένος αναφέρει:

«Αφού ο κύριος που επισκέφθηκε την αντιπεριφέρεια και συγκεκριμένα τον κ. Μαυρομμάτη με παρουσία στελέχους της Περιφέρειας δεν εμφανίστηκε ο ίδιος δημόσια μετά από την πρόσκληση που του απηύθυνα και συνεχίζει να κρύβεται, ενημερώνω τους συμπολίτες μου, όπως έχω χρέος να πράξω ότι:

Πριν από λίγες ημέρες ο αντιπεριφερειάρχης έργων κ. Μαυρομμάτης με ενημέρωσε σε επίσκεψη που έκανα για αιτήματα της κοινότητας. “Πρόεδρε γιατί αντιδράτε για την προσωρινή γέφυρα τώρα που είναι στο τέλος; Δεν τη θέλετε;” Του απάντησα: εξηγήστε μου δεν σας καταλαβαίνω. Μου είπε λοιπόν τον επισκέφθηκε το στέλεχος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και δημοτικός σύμβουλος κ Νίκος Δημητρόπουλος με παρουσία και άλλου στελέχους της Περιφέρειας και σε έντονο ύφος του είπε ότι η προσωρινή γέφυρα που κατασκευάζεται είναι παράνομη. Τον κάλεσε να μην την παραλάβει κανείς και να μην παραδοθεί στην κυκλοφορία απειλώντας μάλιστα και με εισαγγελέα!

Και όλα αυτά ενώ γνώριζε πολύ καλά, αφού η παράταξη του ήταν παρούσα στις συνελεύσεις των κατοίκων του Γαλατά ότι όλοι μας και η παράταξη του ζητήσαμε επιτακτικά να δρομολογηθεί η προσωρινή αυτή λύση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η σοβαρή κατάσταση που προέκυψε από το γκρέμισμα της γέφυρας και μέχρι την αποκατάστασή της.

Και τώρα που το έργο τελειώνει και αποτελεί τη μόνη διέξοδο στο αδιέξοδο και κανείς από την παράταξή του δε μίλησε μέχρι τώρα αλλά αντίθετα συμφώνησαν απόλυτα, έρχεται κρυφά και απειλεί την Περιφέρεια να μη δοθεί στην κυκλοφορία. Και το κάνει αυτό κρυφά χωρίς να βγει δημόσια, παρότι τον κάλεσα και να αναλάβει τις ευθύνες του και να δώσει εξηγήσεις για την απαράδεκτη αυτή στάση του.

Άραγε τι λένε τα άλλα μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και ο κ. Λουκόπουλος;

Συμφωνούν με την απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Δημητρόπουλου; τους εκφράζει και αυτούς;

Αν ναι γιατί τόσο καιρό που δρομολογούνταν η λύση αυτή με τις γνωστές σε όλους αδυναμίες; Δεν βγήκαν δημόσια να διαφωνήσουν… Ούτε ήρθαν ποτέ στις γενικές συνελεύσεις και να διαφωνήσουν αλλά έρχονται σήμερα κρυφά και απειλούν να μη λυθεί το πρόβλημα με τον τρόπο που δρομολογήθηκε;

Αν όχι γιατί δε βγαίνουν να το δηλώσουν και να επικοινωνήσουν με τον κ. Μαυρομμάτη και να του πουν να αγνοήσει όσα του πρότεινε ο κ. Δημητρόπουλος;

Κύριοι το ζήτημα είναι σοβαρό και δεν μπορείτε να κάνετε μικροπολιτική στις πλάτες του ταλαίπωρου κοσμάκη!!! Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά! Ο Γαλατάς δεν είναι παιχνίδι!!!

Βγείτε δημόσια και ξεκαθαρίστε ότι είστε μαζί με την κοινωνία και με τη λύση που δημοκρατικά προτάθηκε και υλοποιείται αντί να παίζετε κρυφτούλι! Ιδίως εσείς κ. Λουκόπουλε πάρτε επιτέλους θέση στα σοβαρά θέματα του τόπου μας και μη χειραγωγείστε από τις μεθοδεύσεις των στελεχών σας που σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα!!!

Φτάνει πια!!!»

Η παρέμβαση του προέδρου του Περιθωρίου

Στη δική του τοποθέτηση η πρόεδρος της Κοινότητας Περιθωρίου Γεώργιος Δαδάνης αναφέρει αναλυτικά:

«Θα ήθελα να εκφράσω τη δυσαρέσκεια μου για την όλη ενέργεια του εν λόγω συμβούλου που μετέβη στην Περιφέρεια και εξέφρασε τις λανθασμένες απόψεις του δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα για την λειτουργία της διάβασης στον Εύηνο ποταμό.

Ενημερώνω λοιπόν ότι οι κάτοικοι  των δύο κοινοτήτων  Γαλατά – Περιθωρίου που επλήγησαν και εξακολουθούν να πλήττονται από την επικρατούσα κατάσταση, ούτε ανάγκη έχουν από αυτόκλητους σωτήρες ούτε από αδιόριστους στρουθοκαμηλιστές.

Όλοι εμείς μαζί , κάτοικοι, συντονιστική επιτροπή ,αντιδήμαρχος, πρόεδροι, όποτε χρειάστηκε να βγούμε μπροστά ήμασταν όλοι εκεί ενωμένοι.

Αγωνιστήκαμε, αγωνιζόμαστε και αγωνιούμε για την όλη κατάσταση. Στο πλευρό μας έχουμε την Περιφέρεια, τον Δήμαρχο και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου μας.

Τώρα εάν υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις- παραφωνίες… «το χρήμα πολλοί εμίσησαν, την δόξα ουδείς». Όμως, με το να μεταβαίνουν στις δημόσιες υπηρεσίες κάποιοι σύμβουλοι αυτόβουλα  και να εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις τους χωρίς την σύμφωνη γνώμη- γνώση-του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που ανήκουν, δεν επιτελούν έργο.

Αυτοί που τους έχουν στους συνδυασμούς τους καλό θα ήταν να μην επιτρέπουν τέτοιου είδους παρασκηνιακές συμπεριφορές.

Να ξέρουν καλά ότι οι πολίτες δεν παραπλανούνται από την εικονική πραγματικότητα των άφαντων συμβούλων που έχουν σαν κύριο μέλημά τους, την αυτοπροβολή τους.

Κοινός στόχος μας, εμάς των αιρετών, η ανάδειξη καθώς και η λύση των προβλημάτων που τόσα χρόνια ταλανίζουν τον δήμο μας για ένα καλύτερο αύριο των δημοτών μας».

Η απάντηση Δημητρόπουλου

Σε απάντηση των παραπάνω, ο Νίκος Δημητρόπουλος ανέφερε αναλυτικά στο δημοτικό συμβούλιο:

« Όπως είναι ευρέως γνωστό,  το έργο της προσωρινής διάβασης του ποταμού Ευήνου στο Γαλατά,  χαρακτηρισμένο ως  διάβαση Ιρλανδικού τύπου, κατακλείστηκε πριν  λίγες μέρες  από φερτά υλικά και ορμητικά νερά τα οποία πέρασαν πάνω από το οδόστρωμα του έργου. Το γεγονός αυτό  αναδείχθηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης, ενισχύοντας την ανησυχία μας , γιατί οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί το προηγούμενο διάστημα για την καλή  λειτουργία του έργου ήταν πολύ μεγαλύτερες. Προκλήθηκε  έτσι  αναστάτωση, χωρίς  παράλληλα να υπάρξει επίσημη ενημέρωση  από  κάποια   δημόσια αρχή,  ακόμη  και έως σήμερα,  για το τι πραγματικά συνέβη.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες  επισκέφθηκα  προσωπικά  τον  αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη στο Γραφείο του, ο οποίος παρότι είχε  δουλειά με δέχθηκε για  μια ολιγόλεπτη συζήτηση.  Δεν γνώριζε κάτι να μου πει ο ίδιος καθότι το έργο εκτελείται από το Υπουργείο όπως μου ανέφερε και εξετάζει  το πως θα παραληφθεί  από τις υπηρεσίες του καθότι στο συρτάρι  του δεν έχει καμία μελέτη για το έργο έως εκείνη τη στιγμή  .  Γιαυτό εκτιμώ ότι η μόνη ενημέρωση που είχαμε είναι από τις δηλώσεις του εργολάβου σε τοπικό site.

Το δικό μου ενδιαφέρον εν προκειμένω δεν είχε να κάνει με αυτό το ζήτημα γιατί απλά  δεν μου πέφτει λόγος, παρά μόνο  περιστράφηκε γύρω από την ασφαλή λειτουργία του έργου, ιδιαίτερα  μετά την ανησυχία που δημιουργήθηκε στον κόσμο.  Στο ότι δηλαδή η Περιφέρεια,  η όποιος άλλος φορέας   λειτουργήσει το έργο, να προνοήσει και να λάβει όλα εκείνα τα αναγκαία  μέτρα  που απαιτούνται ώστε να καθίσταται νόμιμη και ασφαλής η διέλευση   και παράλληλα να ενημερωθεί ο κόσμος ώστε     να λαμβάνει όλες τις προφυλάξεις που χρειάζονται.

Ειδικότερα   να μην τοποθετηθεί  πινακίδα που να λέει ότι “η διέλευση γίνεται με δική σας ευθύνη”, καθότι ο καθένας έχει τις ευθύνες που του αναλογούν και προβλέπονται από το νόμο καθώς και από τις σχετικές αποφάσεις που πιθανόν χρειαστεί να εκδοθούν για την λειτουργία του έργου. Και αυτό γιατί πολλοί άνθρωποι αγνοούν πράγματα  ή είναι παρορμητικοί, με κίνδυνο να προκληθούν  σοβαρά ατυχήματα και να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Το ανωτέρω αυτό   θέμα διέρρευσε  και παρερμηνεύτηκε   σκοπίμως,  όπως μαρτυρούν τα  γεγονότα   και οι επιτιμητικές και προσβλητικές επιθέσεις που δέχομαι από  τον πρόεδρο  του Γαλατά   και μετατράπηκε,  στο ότι εγώ διαφωνώ με την παραλαβή του έργου. Και όλο αυτό για φτηνούς  αντιπολιτευτικούς λόγους όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, με σκοπό να βλάψει την παράταξή μας καθώς και να  με εκθέσει και να με στοχοποιήσει στην κοινωνία του Γαλατά  όπως προκύπτει περαιτέρω και από  τα χυδαία πολλές φορές  σχόλια που υιοθετεί στο διαδίκτυο. Συμπεριφορές που  δεν έχουν καμία σχέση με τον πολιτισμό και την αξιοπρέπεια της συντριπτικής πλειοψηφίας  της κοινωνίας του Γαλατά την οποία γνωρίζω πολύ καλά και την αγροτική οικονομία της οποίας υπηρέτησα επί σειρά ετών.

Δηλώνω κατηγορηματικά και ρητά διευκρινίζω  ότι παρά την απογοήτευσή μας,  από το στιγμή που το έργο έγινε  πρέπει,  έπρεπε ήδη να παραληφθεί και να δοθεί άμεσα σε χρήση,  ασφαλές και λειτουργικό ώστε να εξυπηρετηθεί ο κόσμος στο βαθμό που το επιτρέπουν οι συνθήκες, λόγω και των καιρικών φαινομένων (η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και είναι παρούσα) και παράλληλα να επικεντρωθούμε απερίσπαστα στην διεκδίκηση οριστικών λύσεων ενισχύοντας τα επιχειρήματά μας   και  με  τα τελευταία αρνητικά γεγονότα.

Τέλος θεωρώ  μέγα  λάθος μας που επιτρέψαμε  σε κάποιους να αποκοιμίζουν το χωριό με  υποσχέσεις  και αναβολές,  χάνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο και να φτάσουμε σήμερα μετά από  ένα έτος,   να αποδέχονται  αναγκαστικά  οι κάτοικοι την δυσμενέστερη από τις  προτεινόμενες  προσωρινές  λύσεις και όχι μόνο να  την αποδέχονται  αλλά   και να παρακαλάμε  κιόλας να  εφαρμοστεί. Πιστεύω ότι στην Ελλάδα υπάρχει ακόμα δημοκρατία και πιστεύω γενικά ότι η εποχή των καταδοτών και του διασυρμού των διαφωνούντων έχει παρέλθει και την κατάλληλη στιγμή ο δημοκρατικός λαός του Γαλατά θα κάνει το καλύτερο για τον λόγο αυτό».

Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme