30.1 C
Nafpaktos
Saturday, June 22, 2024
spot_img
spot_img

Έκπληξη ο τρίτος υποψήφιος της ΝΔ στη Φωκίδα-Ποιος είναι ο Δωριεύς Π. Ευσταθίου

Ο  Δωριεύς στρατιωτικός γιατρός- ορθοπαιδικός χειρουργός, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών, π. Διευθυντής 401 και π. Πρόεδρος της Ελληνικής εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής, κ. Πάνος Ευσταθίου αποτελεί την 3η επιλογή του Μητσοτάκη μετά τον Γ. Μπούγα και την Ασπ. Μανδρέκα για το ψηφοδέλτιο στην Φωκίδα, αφήνοντας εκτός τον Κ. Χαλιορή που μέχρι πριν λίγες ώρες φάνταζε ως φαβορί για τη θέση αυτή.

Ευσταθίου Πάνος
Ορθοπαιδικό Χειρουγός, Ταξίαρχος (ΥΙ) ε.α.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Πάνος Ευσταθίου είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Ταξίαρχος (ΥΙ) ε.α. και Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής & Τραυματολογίας.

Αποφοίτησε από το 13ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών, την Ιατρική Σχολή Αθηνών και τη  Στρατιωτική Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ειδικεύτηκε ως Ορθοπεδικός Χειρουργός στη σπονδυλική στήλη στο New York University, Orthopedic Dept. στις ΗΠΑ. Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Υπηρέτησε στις Δυνάμεις Αλεξιπτωτιστών και Αμφίβιων Καταδρομών ως o πρώτος ιατρός–αλεξιπτωτιστής ελευθέρας πτώσης στις Ε.Δ. και ιατρός Καταδυτικής Ιατρικής. Εκπαιδεύτηκε στο Τμήμα Στρατιωτικής Ιατρικής του Ελβετικού Στρατού, σε θέματα αντιμετώπισης μαζικών απωλειών υγείας και εφαρμογής της συνθήκης της Γενεύης.
Εργάστηκε στο 401 ΓΣΝΑ ως Επιμελητής των Ορθοπεδικών Κλινικών Α’ και Β’, στο 412 ΓΣΝ και 401 ΓΣΝΑ ως Τμηματάρχης-Επιμελητής του Ορθοπεδικού Τμήματος,  ως Διευθυντής της Β’ Ορθοπεδικής Κλινικής και Ιατρός Εργασίας στην Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας του Νοσοκομείου καθώς και Δ/ντης του 1ου και 2ου Γραφείου της  Διευθύνσεως Υγειονομικού του Στρατού Ξηράς.
Διετέλεσε Εθνικός Εκπρόσωπος στο Τμήμα Επείγουσας Ιατρικής του ΝΑΤΟ, στη Διεθνή Ένωση Στρατιωτικής Ιατρικής (ICMM) και εκπροσώπησε το Υπουργείο Υγείας στο Εarly Warning System και το Health Security Committee (H.S.C.) της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2004 έως και το 2010.
Εκλέχθηκε Πρόεδρος του Τμήματος Σπονδυλικής Στήλης της Ελληνικής Εταιρίας Ορθοπεδικής Χειρουργικής και της Βαλκανικής Ένωσης Στρατιωτικών Ιατρών. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Σπονδυλικής Στήλης, της Αμερικανικής Ακαδημίας Στρατιωτικών Ορθοπεδικών, μέλος του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπεδικών, της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αρθροσκοπήσεων Γόνατος, ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων και εξελέγη Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης για το έτος 2009.
Εκπροσώπησε το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας στον οργανισμό του «Αθήνα 2004» για θέματα Υγειονομικού και διοίκησε την Ολυμπιακή Υγειονομική Μονάδα κατά τη προετοιμασία και διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Τον Οκτώβριο του 2005 ορίστηκε μέλος της Ελληνικής εκπροσώπησης για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου (2008).
Έχει οργανώσει Πανελλήνια, Βαλκανικά και Πανευρωπαϊκά Συνέδρια στο αντικείμενο της Ορθοπεδικής ειδικότητας καθώς και της αντιμετώπισης μαζικών απωλειών υγείας και πολεμικών τραυμάτων.
Τον Δεκέμβριο του 2005 έλαβε την ανώτατη διάκριση από τον Ε.Ε.Σ. για τη προσφορά του στους πληγέντες από το τσουνάμι στη περιοχή της Ινδονησίας.
Διετέλεσε Διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.) από το 2004 έως και το 2010, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής για την Πανδημία Γρίπης και της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Υγείας, καθώς και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ.

2005 έως το 2010 είναι ο Διοικητής του ΕΚΕΠΥ με αρμοδιότητες στην διοίκηση όλων των Νοσοκομείων του ΕΣΥ Ίδρυσε το κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΕΠΥ στο Μαρούσι Κηφισίας, 29 και διάσυνδεσε αυτό με την MIC την Ε.Ε τον WHO το ECDC και το ΝΑΤΟ όπως και άλλες παγκόσμιες Υπηρεσίες Υγείας με υλοποίηση 80 επιχειρήσεων Υγείας επιτυχώς .

Ως κύριος συντάκτης έχει εκπονήσει τα Εθνικά Επιχειρησιακά σχέδια :
Φιλοκτήτης, Περσέας ,Άρτεμις, Σώστρατος
2007 διορίζεται Σύμβουλος του Δημάρχου Αθηναίων και Πρόεδρος του Οργανισμού Αντιμετώπισης Καθημερινών Προβλημάτων(ΟΑΚΠ)
Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Σπονδυλικής Στήλης, της Αμερικανικής Ακαδημίας Στρατιωτικών Ορθοπαιδικών, μέλος του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπαιδικών ,της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αρθροσκοπήσεων Γόνατος και ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων.

Έχει συγγράψει μεγάλο αριθμό επιστημονικών εργασιών σε Ελληνικά και Ξένα περιοδικά και επίσης έχει συμμετάσχει ως συγγραφέας σε Ορθοπαιδικές Εκδόσεις.
Έχει εκδώσει το :Mass gatherings and public health : the experience of the Athens 2004 Olympic Games / edited by Agis D. Tsouros and Panos A. Efstathiou World Health Organization, Regional Office for Europe, 2007.
Έχει οργανώσει Πανελλήνια, Βαλκανικά και Πανευρωπαϊκά Συνέδρια στο γνωστικό αντικείμενο της Ορθοπαιδικής ειδικότητας καθώς και αντιμετώπισης μαζικών απωλειών υγείας-πολεμικών τραυμάτων.

Έχει τιμηθεί με την ανώτερη διακρισή του ΕΕΣ το 2006 για την πρόσφορα του στον Τομέα Υγείας .
2009 εξελέγει Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Σπονδυλικής Στήλης

spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme