7.7 C
Nafpaktos
Friday, February 3, 2023
spot_img
spot_img

Ανοιχτές πόρτες για συνεργασία προς όλους από την παράταξη Λουκόπουλου

Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της εφημερίδας Εμπρός Ναυπάκτου και του nafpaktosvoice.gr, που πριν από περίπου ένα μήνα αποτύπωσαν μέσω του ρεπορτάζ τις κινήσεις της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, κάνοντας λόγο για ανακοινώσεις που έρχονται ενόψει των επόμενων δημοτικών εκλογών. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας η παράταξη της πρώην δημοτικής αρχής προέβη στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Τάκη Λουκόπουλου, βάζοντας τέλος στα όποια συνέρια υπήρχαν για το ποιος θα ηγηθεί της νέας προσπάθειας.

«Τη στιγμή που μιλάμε η απόφαση του Τ. Λουκόπουλου φέρεται να έχει σχεδόν ληφθεί, γέρνοντας σημαντικά προς το να είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος. Μάλιστα, όπως λένε οι πληροφορίες μας, προς τούτο, αλλά και τις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν, αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις προς τα τέλη Νοεμβρίου, όπου μέσω αυτών θα δοθεί και το στίγμα που θα σημάνει την άτυπη έναρξη της προεκλογικής περιόδου για την Πρωτοβουλία».

Αυτό έγραφε η «ε» πριν από περίπου ένα μήνα, στο ρεπορτάζ της για τα όσα λαμβάνουν χώρα στην παράταξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας. Με τίτλο «Ώρα ανακοινώσεων για την παράταξη Λουκόπουλου» και αποτυπώνοντας τα όσα συμβαίνουν σε επίπεδο κινήσεων, επί της ουσίας προανήγγειλε τα όσα επισήμως πια είδαν το φως της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Η παράταξη της πρώην δημοτικής αρχής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έκανε γνωστό το ότι ο Τάκης Λουκόπολος θα είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος, βάζοντας τέλος στα σενάρια για το ποιος θα ηγηθεί της νέας προσπάθειας (διαβάστε εδώ).

Ειλημμένη από το καλοκαίρι η απόφαση

Και κάπως έτσι, Ενωτική Πρωτοβουλία και Τάκης Λουκόπουλος παίρνουν θέση στην άτυπη προεκλογική περίοδο που ξεκινά δειλά δειλά, με στόχο να πείσουν για τη δική τους πρόταση διοίκησης του δήμου κατά την επόμενη θητεία. Σύμφωνα με πληροφορίες της «ε» η απόφαση ο Τάκης Λουκόπουλος να είναι και πάλι επικεφαλής του συνδυασμού, στους κύκλους αυτού κλείδωσε από το καλοκαίρι, καθώς πεποίθηση των στελεχών της Πρωτοβουλίας είναι πως πρόκειται για την καλύτερη σήμερα επιλογή. Ζυγίζοντας το σύνολο των δεδομένων, εκτιμήθηκε ότι το όνομα του πρώην δημάρχου αποτελεί ακόμα και σήμερα στη συνείδηση του κόσμου ισχυρό κεφάλαιο για τον τόπο, άρα και την καλύτερη επιλογή να ηγηθεί της νέας προσπάθειας.

Ανοιχτές πόρτες προς όλους

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος φυσικά και για τις συνεργασίες που κρίνονται απαραίτητες, καθώς στη φιλοσοφία της Πρωτοβουλίας τη δεδομένη στιγμή μέσα από αυτές η όποια κίνηση θα πάει προς την ευτυχή κατάληξη. «Δεν υπάρχουν κλειστές πόρτες για κανένα», μας είπε χαρακτηριστικά συνομιλητής μας, κάνοντας λόγο για ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας προς πάσα κατεύθυνση. «Ακόμα και με την ΑΔΚΝ», όπως μας διευκρίνισε σε συγκεκριμένη ερώτησή μας, παρά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Μπουλές πριν από λίγες εβδομάδες στην «ε», σχετικά με τις κόκκινες γραμμές που έχουν τεθεί από μέρους τους και αφορούν στον επικεφαλής της όποιας κοινής προσπάθειας, ο οποίος κατά τον ίδιο πρέπει να είναι πρόσωπο που δεν έχει υπάρξει ξανά σε αυτό το ρόλο. Ακόμα και υπό αυτό το πρίσμα στην Πρωτοβουλία θεωρούν πως οι συγκλήσεις είναι εφικτό να γίνουν με τον Τ. Λουκόπουλο επικεφαλής, τονίζοντας μάλιστα πως υπάρχει σήμερα επικοινωνία με στελέχη της ΑΔΚΝ σε καλό μάλιστα επίπεδο.

Το «ανοιχτές πόρτες προς όλους» ισχύει φυσικά και προς τις άλλες δυνάμεις που σήμερα είναι ενεργές  στο δήμο Ναυπακτίας, δηλαδή τις παρατάξεις του Α. Κοτσανά, του Γ. Γούλα και το Γ. Νταουσάνη, αλλά φυσικά και προς κάθε άλλη κατεύθυνση μεμονωμένων πολιτών ή και ομάδων που επιθυμούν να συνεργαστούν στη βάση ενός συγκεκριμένου προγράμματος «που θα οδηγήσει τη Ναυπακτία στην επόμενη μέρα», όπως χαρακτηριστικά λένε στην Πρωτοβουλία.

Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme