15.5 C
Nafpaktos
Thursday, December 8, 2022
spot_img
spot_img

Βλασία – Νεκταρία Τομαρά – Κουτσογιάννη: «Να δοθεί ηχηρό μήνυμα την ημέρα των εκλογών»


Η Βλασία – Νεκταρία Τομαρά – Κουτσογιάννη, υποψήφια με την παράταξη του Αναστάσιου Φλώρου «Νέα Εποχή για τη Δωρίδα», μιλά στην «ε» για την απόφασή της αυτή. Ως άτομο με Αναπηρία αναδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά της,  και καταθέτει τις δικές της προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.
Τι σας έκανε να δεχτείτε την πρόταση του κ. Φλώρου να συμμετέχετε ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος.
Ο κ. Φλώρος έχει παιδεία. Ήταν πρόθυμος να με ακούσει για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε τα Ατομα με Αναπηρία και εξέφρασε αμέσως την πρόθεση και την αποφασιστικότητα να προσπαθήσουμε μαζί, ώστε να δώσουμε μια λύση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.
Πώς είναι η καθημερινότητά σας και πού εντοπίζετε εσείς τις δυσκολίες για τα Άτομα με Αναπηρία.
Ζω μόνιμα στη Μανάγουλη, στη Φανερωμένη, από το 2010, είμαι μητέρα τριών παιδιών και έχω την αμέριστη στήριξη της οικογένειάς μου και του συζύγου μου. Η προσωπική μου ζωή δεν διαφέρει από εκείνη των υπολοίπων ανθρώπων. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια που βρίσκομαι σε αναπηρικό αμαξίδιο, λόγω της χρόνιας ασθένειας από την οποία πάσχω, η καθημερινότητά μου, όταν θα πρέπει να κυκλοφορήσω εκτός σπιτιού είναι εξαιρετικά δύσκολη, θα σας έλεγα σχεδόν αδύνατη.
Η πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες και σε τράπεζες, στο σχολείο των παιδιών μου, ακόμη και στο φούρνο της γειτονιάς είναι απαγορευτική. Δεν υπάρχουν πουθενά υποδομές (ράμπες), από τα πεζοδρόμια μέχρι και τα κτίρια, ώστε να μπορεί ένα αμαξίδιο να κινηθεί. Θα σας αναφέρω, για παράδειγμα,  ότι στις προσεχείς εκλογές, στο σχολείο, στο οποίο βρίσκεται το εκλογικό τμήμα που ψηφίζω, δεν υπάρχει ράμπα για ΑμεΑ στην είσοδο για να μπορώ να μπω. Θα πρέπει να έρθει ο δικαστικός αντιπρόσωπος να με βοηθήσει, ώστε να με οδηγήσει στη συνέχεια στην ανάλογη αίθουσα.
Τον «αποκλεισμό» αυτό, και επιτρέψτε μου τον χαρακτηρισμό, τον συναντώ παντού. Στο Δημαρχείο και στα ΚΕΠ δεν υπάρχει ράμπα και ένα σκαλοπάτι στη είσοδο του Δημαρχείου καθιστά απαγορευτική την διέλευση των αμαξιδίων. Στην περιοχή μου και συγκεκριμένα στην παραλία δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την πρόσβαση των ΑμεΑ.
Ποιες παρεμβάσεις εκτιμάτε ότι χρειάζεται να γίνουν;
Με τον κ. Φλώρο έχουμε επεξεργαστεί ένα σχέδιο με ουσιαστικές παρεμβάσεις και υποδομές στην περιοχή της Δωρίδας. Σας αναφέρω ενδεικτικά:
                              Βοήθεια στο σπίτι. Είναι αναγκαίο να ενισχυθεί με πρόσωπα εξειδικευμένα,  μεγαλύτερο αριθμό, αλλά και συχνότερες επισκέψεις.
                              Δημιουργία νέας δομής κοινωνικής πρόνοιας και παροχών στο Δήμο για άτομα που έχουν ανάγκη, ΑμεΑ, όπως για παράδειγμα υποστήριξη σε δημόσιες υπηρεσίες, Κέντρο υγείας, νοσοκομεία.
                              Τηλεφωνική  γραμμή βοήθειας και ψυχολογικής υποστήριξης για ΑμεΑ.
                              Δημιουργία υποδομών στις παραλίες της περιοχής με ράμπες και διάθεση λεωφορείου του Δήμου ή της Νομαρχίας για τη μετακίνηση ΑμεΑ από απομακρυσμένες περιοχές και χωριά.
                              Θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ στην παραλία και σε πολυσύχναστες περιοχές.
                              Δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου με πισίνα για τα ΑμεΑ και για όλους τους δημότες με τη παροχή ιατρικής βοήθειας, όπως θεραπείες αποκατάστασης από τραυματισμούς κ.λπ.
                              Κτιριακές υποδομές με ράμπες στο Δημαρχείο και στα ΚΕΠ.
                              Ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου με ασθενοφόρο, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα  ασθενοφόρο και ένας γιατρός – Παθολόγος για να καλύπτει όλα τα περιστατικά στη Δωρίδα.
                              Δημιουργία Κέντρου Υγείας στην Ενότητα Ευπαλίου για την υποστήριξη των κατοίκων της Δυτικής Δωρίδας.
Εάν εκλεγείτε τι είναι εκείνο που θα επιδιώξετε άμεσα;
Στόχος μου είναι να βγουν όλα τα Άτομα με Αναπηρία έξω από το σπίτι  χωρίς δυσκολίες και εμπόδια. Πρέπει να μπορούν να νιώθουν ελεύθεροι με ίσα δικαιώματα χωρίς αποκλεισμούς και ψυχολογική πίεση. Τα Άτομα με Αναπηρία χρειάζονται στήριξη και άμεσες παρεμβάσεις από μία νέα Δημοτική Αρχή που θα σταθεί δίπλα τους και θα αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματά τους από την επόμενη κιόλας μέρα.
Καλώ τους δημότες της Δωρίδας να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα την ημέρα των εκλογών.
Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού Νέα Εποχή για τη Δωρίδα είμαστε μια ομάδα με βούληση και θέληση να προχωρήσουμε μπροστά και να αλλάξουμε τον τόπο μας. Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία και καλό αγώνα.
Η Βλασία – Νεκταρία Τομαρά – Κουτσογιάννη γεννήθηκε στην Αυστραλία, μεγάλωσε στην Αθήνα και από το 2010 ζει μόνιμα στη Μανάγουλη στη Χιλιαδού (Φανερωμένη). Είναι παντρεμένη με τον πρώην διοικητή της Πυροσβεστικής στη Ναύπακτο, Νίκο Κουτσογιάννη, και έχουν τρία παιδιά. Έχει εργαστεί ως γραμματέας στο γραφείο του τέως Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή την περίοδο 1996-2000 και στο γραφείο του Γενικού Διευθυντή της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού ΔΕΠΑ Α.Ε. (1993-1996).

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας “εμπρός”

Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme