24 C
Nafpaktos
Wednesday, October 4, 2023
spot_img
spot_img

Βράβευση του Πρέσβη των ΗΠΑ George Tsunis στο ετήσιο συνέδριο της ΑΗΕPA Hellas στην Ναύπακτο

spot_img

Με την παρουσία του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα κ George Tsunis πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Ιουνίου η εκδήλωση έναρξης του 24ου πανελλαδικού συνεδρίου της AHEPA Hellas στη Ναύπακτο. Ο Αμερικανός πρέσβης καθώς και ο ύπατος κυβερνήτης AHEPA (Washington D.C.) στις ΗΠΑ κ Jimmy Kokotas ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα στην εκδήλωση που διοργάνωσε το  τμήμα Ναυπάκτου “AHEPA Lepanto 1571” στον Μουσείο  Μπότσαρη.

Τον πρέσβη προσφώνησε ο ύπατος κυβερνήτης AHEPA k Jimmy Kokotas με το χαρακτηριστικό “Welcome home”. Αφού ευχαρίστησε για την παρουσία τους παρευρισκόμενους, μίλησε για την AHEPA  και το γεγονός ότι ποτέ δεν ήταν καλύτερες οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ. Χρεώνοντας στον πρέσβη μέρος αυτής της επιτυχίας γιατί “τον σέβονται όλοι και δεν φοβάται να πει την αλήθεια”, ανέφερε για αυτόν ότι στηρίζει και δουλεύει για την Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια, καθώς την πατρίδα την έχει στην καρδιά του και οι ρίζες του είναι εδώ. Κατέληξε λέγοντας: “Είναι ανάγκη η γλώσσα, η θρησκεία και τα έθιμα να περνάνε από γενιά σε γενιά, ο Γιώργος το κάνει αυτό για χρόνια και τον αγαπάμε”

Από τη μεριά του ο πρέσβης των ΗΠΑ  ανέφερε ότι όταν έρχεται στη Ναύπακτο αισθάνεται στο σπίτι του, καθώς οι γονείς τον δίδαξαν να μην λησμονήσει τις ρίζες του. Μίλησε ακόμη για το πώς άλλαξαν προς το καλύτερο τα πράγματα, όταν μετά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο οι ΗΠΑ βοήθησαν την Ελλάδα να ορθοποδήσει μετά την καταστροφή’’. Και συνέχισε λέγοντας: “Είναι μεγάλη τιμή να είμαι πρέσβης εδώ. Είναι μια δύσκολη γειτονιά και όταν η Αμερική χρειάζεται να δουλέψει με σεβασμό για να λυθούν προβλήματα έρχεται στην Ελλάδα. Η Αμερική χρειάζεται περισσότερο την Ελλάδα απ’ ότι η Ελλάδα την Αμερική, διότι η Ελλάδα δρα με αρχές και είναι παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή. Η Αμερική στέκεται με την Ελλάδα.”

Τους προσκεκλημένους υποδέχθηκε ο ο πρόεδρος του  τμήματος AHEPA Ναυπάκτου  Άγγελος Σταυρόπουλος και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου καθηγητής Νίκος Αυλώνας. Χαιρετισμό απηύθυναν ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Ναυπάκτου και αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλειος Γκίζας, ο κυβερνήτης AHEPA Ευρώπης Γιάννης Μητρόπουλος και ο κυβερνήτης AHEPA Ελλάδος Κώστας Βαρσάμης. Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν οι δήμαρχοι  Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας και Ξηρομέρου Γιάννης Τριαναταφυλλάκης.

Ακολούθησε επίκαιρη ομιλία από τον  Καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Θεοδωρόπουλο Σωτήρη με θέμα “Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ελληνικής ομογένειας στη σημερινή Ελλάδα”

Η εκδήλωση διανθίστηκε με σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη μικτή χορωδία Ναυπάκτου, που έδωσε τα διαπιστευτήριά της ως μια χορωδία υψηλού επιπέδου σε ρεπερτόριο Μίκη Θεοδωράκη.

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στους Έλληνες ομογενείς που διέπρεψαν και συνεχίζουν να διαπρέπουν στο εξωτερικό και στη βοήθεια που πλείστες φορές αυτοί επέστρεψαν  στη Μητέρα Πατρίδα. Η ίδια η Ναύπακτος άλλωστε έχει να επιδείξει πλήθος τέτοιων ευεργετών με αποκορύφωμα τον Δημήτριο Παπαχαραλάμπους.  Η εκδήλωση έκλεισε με την τιμητική διάκριση του Αμερικανού πρέσβη από την AHEPA (Washington DC):“Στον πρέσβη κ. George Tsunis για την συνεχιζόμενη υποστήριξη στον ελληνισμό και την ορθοδοξία”

Χορηγοί της εκδήλωσης της Παρασκευής ήταν οι εταιρείες:

CSE – ΚΕΝΤΡΟ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ, ROCA REFRACTORIES ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΔΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, PRINTSYST -ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΠΕΛΑΔΑ – ΟΥΖΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ, ANGELAKIS FRUITS, EVLOGIA – ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, TERRA MEDI – ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ, ΓΡΑΤΣΑΝΗΣ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ, ΑΦΟΙ Ε. ΜΗΛΑ ΕΕ – ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, STILIARAS HONEY – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΕΛΙ, ΕΤΑΙΡΕΙΑ AGRINO – ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ ΑΒΕΕ.

KOSTAS SINIS
KOSTAS SINIS
KOSTAS SINIS
KOSTAS SINIS
KOSTAS SINIS
spot_img
spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme