19.6 C
Nafpaktos
Tuesday, April 23, 2024
spot_img
spot_img

Γιατί… με το Γιάννη Σύψα-Ο υποψήφιος Περ/κός σύμβουλος απαντά σε τέσσερα «γιατί»


Γιατί υποψήφιος στην Περιφέρεια και όχι στο δήμο;
Είναι γνωστό ότι υπηρέτησα τον Α βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης στο Δήμο Ναυπακτίας τα τελευταία εννέα χρονιά. Τα τέσσερα χρόνια από τα έδρανα της αντιπολίτευσης στη δημοτική Κοινότητα Ναύπακτου, εκπροσωπώντας την παράταξη του Κώστα Κόνιδα, και τα τελευταία πέντε ως δημοτικός σύμβουλος, εκλεγμένος με την παράταξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας. Σ αυτά τα χρόνια άσκησα ανελλιπώς διοίκηση σε καίρια πόστα του Δήμου, έχοντας έτσι την ευκαιρία να μάθω κλασικούς κανόνες της Διοίκησης, αλλά και να διαχειριστώ σημαντικά προβλήματα του Δήμου. Πιστεύοντας ακράδαντα ότι ο Α και ο Β βαθμός Αυτοδιοίκησης είναι συγκοινωνούντα δοχεία, πήρα την απόφαση να είμαι υποψήφιος στο πλευρό του Νεκτάριου Φαρμάκη. Όταν δε, λέω ότι οι βαθμοί αυτοδιοίκησης είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι, εννοώ ότι εάν οι πόροι που διαθέτει η Περιφέρεια διοχετευτούν με σχεδιασμό και σωστό προγραμματισμό στους Δήμους, τότε και μόνο θα μπορέσουν να λειτουργήσουν σωστά. Παρόλο που αγαπάω πολύ την πόλη στην οποία μεγάλωσα και ζω, έκρινα πως θα μπορούσα να είμαι χρήσιμος σε έναν βαθμό αυτοδιοίκησης που ταιριάζει περισσότερο στο προφίλ μου και την πολιτική μου συγκρότηση.
Γιατί η επιλογή σας είναι ο Νεκτάριος Φαρμάκης και όχι κάποιος άλλος υποψήφιος;
Ο Νεκτάριος Φαρμάκης είναι ένας άνθρωπος έμπειρος σε θέματα αυτοδιοίκησης. Οκτώ χρόνια περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής τα τελευταία τέσσερα της μείζονος αντιπολίτευσης. Παρόλα αυτά δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός. Ζει και εργάζεται στο Αγρίνιο, είναι μάχιμος δικηγόρος, είναι ένας νέος άνθρωπος που ενδιαφέρεται για τον τόπο του. Είναι ο άνθρωπος που δίνει βήμα σε νέους ανθρώπους, επιδιώκει τη δυνατότητα συμμετοχής στα κοινά, με στόχο την ανάδειξη νέων προσώπων και ιδεών. Είναι έμπειρος πολιτικά και ταυτόχρονα συγκρουσιακός. Στην προσωπική του ζωή είναι ένας πολύ καλός οικογενειάρχης, συναινετικός, με ήθος και συνέπεια. Η μέχρι τώρα πορεία του  και η σταθερότητα των απόψεών του, εγγυώνται μια επιτυχημένη θητεία στο τιμόνι της Περιφέρειας, την οποία και αξίζει. Έχω τη βεβαιότητα ότι με τη γνώση και την εμπειρία του Νεκταρίου Φαρμάκη και τη συμβολή των  αξιόλογων  συνεργατών του θα έρθουν καλύτερες μέρες για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Γιατί κάποιος να ψηφίσει το Γιάννη Σύψα;
Η εμπειρία μου στην Αυτοδιοίκηση, θεωρώ ότι αποτελεί το μεγαλύτερο κριτήριο για να αποτελέσω την επιλογή κάποιου ψηφοφόρου. Άσκησα διοίκηση στο Δήμο Ναυπακτίας, από πόστα όπως οι Διευθύνσεις Διοικητικού και Οικονομικού, το τμήμα Οικονομικής ανάπτυξης, ενώ ήμουν παράλληλα υπεύθυνος στους τομείς της παιδείας, τουρισμού και αθλητισμού, στους οποίους υπήρξε σημαντική πρόοδος. Εκτιμώ ότι έχω τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας υποψήφιος για να πείσει ότι μπορεί να εκπροσωπήσει ένα ψηφοφόρο, όπως είναι η ικανότητα διοίκησης, από τη μια, και από την άλλη το όραμα, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση αυτών μέσω των κατάλληλων ενεργειών. Οι πολίτες της Ναυπακτίας με έζησαν και μπορούν να με κρίνουν γι’ αυτούς τους τομείς. Παράλληλα μέσα στην προεκλογική εκστρατεία προσπάθησα να γνωριστώ πολιτικά με όλη την περιφερική ενότητα της Αιτωλοακαρνανίας ώστε τα κριτήρια που προανέφερα να τεθούν στην κρίση και του υπολοίπου εκλογικού σώματος. 
               
Γιατί «όλα από την αρχή» στη Δυτική Ελλάδα;
Σε όλη την προεκλογική εκστρατεία ήρθα σε επαφή με ανθρώπους οι οποίοι είχαν ως κύριο χαρακτηριστικό το σκυθρωπό πρόσωπο, αλλά και την αμφιβολία στα ματιά τους για την αξιοπιστία των πολιτικών λόγων. Είδα μια Αιτωλοακαρνανία παρατημένη σε θέματα υποδομών, σε θέματα καθημερινότητας και φυσικά σε προοπτικές ανάπτυξης. Αλλάζοντας ταχύτητα μπορούμε να πάμε μπροστά και να βάλουμε τις βάσεις, ώστε η Δυτική Ελλάδα να μην είναι απλά ένας γεωγραφικός προσδιορισμός, αλλά μια πραγματικά Ευρωπαϊκή Περιφέρεια. Μια περιφέρεια που μέσα από ένα σωστό επιχειρησιακό σχέδιο θα συμπεριλαμβάνει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της, και η οποία δεν θα μοιράζει τους πόρους της με τον κακώς εννοούμενο «ελληνικό τρόπο», αλλά θα ιεραρχεί τα προβλήματα και τις ανάγκες, ακούγοντας τις τοπικές κοινωνίες. Και πάνω απ’ όλα, θα κερδίζει τη θέση της στον κόσμο παράγοντας πλούτο. Με στοχευμένες παρεμβάσεις στην γεωργία, στην κτηνοτροφία, στην αλιεία και φυσικά στο δυνατό χαρτί του Νομού μας που είναι ο τουρισμός. Ζούμε σε ένα ευλογημένο τόπο. Δουλεύοντας συστηματικά, αλλά και σχεδιάζοντας σε συνεργασία με τους Δήμους, θέλουμε την τετραετία που έρχεται να προσφέρουμε στους πολίτες την Αιτωλοακαρνανία που τους αξίζει.
Όλα από την Αρχή λοιπόν…
Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «εμπρός»


spot_img
spot_img
spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme