26.7 C
Nafpaktos
Sunday, April 14, 2024
spot_img
spot_img

Γι’ αυτές τις θέσεις προορίζονται οι Θ. Κοτρωνιάς, Σ. Παπαβασιλείου και Γ. Σιμάκης

Έγραφα πριν από δύο εβδομάδες για την κατανομή των ρόλων στη νέα δημοτική αρχή, πως ο Βασίλης Γκίζας με τις επιλογές που θα κάνει θέλει ταυτόχρονα να εξυπηρετήσει και δύο βασικές στοχεύσεις. Πρώτον, να δημιουργηθεί μία ομάδα από πρόσωπα που θα εργαστούν σκληρά σε όποια θέση πάρει ο καθένας, και δεύτερον η κατανομή των ρόλων να έχει και τη δική της σημειολογία, κυρίως για το ύφος με το οποίο επιθυμεί να ασκήσει διοίκηση.
Σήμερα, λοιπόν, θα σας πάω ένα βήμα πιο μπροστά, μπαίνοντας εγώ προσωπικά για πρώτη φορά στη διαδικασία να αναφερθώ σε πρόσωπα και θέσεις, έτσι όπως τουλάχιστον μου προκύπτουν από μία σύνθεση πραγμάτων. Κι όταν μιλώ για σύνθεση αναφέρομαι εν μέρει στην πληροφόρηση που έχω, και που η νέα δημοτική αρχή έχει φροντίσει να μας την κάνει μεγάλο πονοκέφαλο, αλλά και εν μέρει στην ανάγνωση που μπορώ να κάνω διαβάζοντας διαθέσεις και προθέσεις προκειμένου όλα τα κομμάτια του παζλ να κουμπώσουν στη θέση τους αρμονικά.
Σήμερα, λοιπόν, θα ασχοληθώ με την ομάδα του Βασίλη Γκίζα και τους μισούς εκλεγμένους του δημοτικούς συμβούλους ξεκινώντας από τον πιο έμπειρο που έχει μαζί του και τον πρώτο σε ψήφους από το σύνολο των παρατάξεων. Ο Θωμάς Κοτρωνιάς, λοιπόν, όπως όλα δείχνουν θα πορευτεί προς την αντιδημαρχεία Περιβάλλοντος, καλούμενος να αναλάβει δράση και μάλιστα σε υψηλούς ρυθμούς από την πρώτη στιγμή που θα αναλάβει καθήκοντα. Το συγκεκριμένο πόστο, το οποίο σε μεγάλο βαθμό σχετίζεται με την καθημερινότητα του δήμου και του τι συναντούν οι πολίτες στο διάβα τους σε αυτόν, δεν δίνει περιθώριο προσαρμογής σε όποιον το αναλάβει, γι’ αυτό και φαίνεται πως επιλέγεται ο πλέον έμπειρος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης.
Εδώ όμως υπάρχει και κάτι ακόμα που για πολλά χρόνια διαφεύγει της προσοχής των περισσοτέρων. Η αντιδημαρχεία Περιβάλλοντος, πέρα από τους καθαρισμούς, το στόλο του δήμου και τα απορρίμματα, έχει στη δικαιοδοσία της πολύ σημαντικά έργα τα οποία ήδη τρέχει, ενώ έρχονται τώρα μαζί της αρκετά ακόμα, τα οποία θα πρέπει να βγουν εις πέρας, το κόστος των οποίων ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ. Ενδεικτικά σας αναφέρω το έργο του ΧΥΤΥ, και κάποια ακόμα της ΔΕΥΑΝ, τα οποία είναι κάτω από τη δική της ομπρέλα και τα οποία χρίζουν πολύ μεγάλης προσοχής. Ο Θ. Κοτρωνιάς λοιπόν, ο οποίος φαίρεται πως προορίζεται για το πόστο αυτό, θα χρειαστεί να συστήσει μία δυνατή ομάδα συνεργατών, καταφέρνοντας να δώσει εκτός των άλλων και λύση σε χρονίζοντα ζητήματα, βλέπε για παράδειγμα το πολύπαθο έργο της Άνω Χώρας.
Προχωρώντας θα σταθώ στο Σωκράτη Παπαβασιλείου, ο οποίος αν επιβεβαιωθούν οι έως σήμερα πληροφορίες μου πορεύεται για την αντιδημαρχεία του οικονομικού. «Το ταμείο του δήμου σε φρέσκο πρόσωπο», σας έγραψα πριν από δύο εβδομάδες, τονίζοντας πως ο πολιτικός προϊστάμενος της οικονομικής υπηρεσίας θα είναι ένα πρόσωπο, πρώτον της απολύτου εμπιστοσύνης του δημάρχου, και δεύτερον κάποιος που μάλλον δεν θα έχει ασχοληθεί ξανά με αυτό το αντικείμενο. Ο δεύτερους σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος της Συνεργασίας Πολιτών είναι εδώ και πολλά χρόνια συνεργάτης του νέου δημάρχου σε επαγγελματικό επίπεδο, εργάστηκε όσο λίγοι στη μακρά προεκλογική περίοδο για την επιτυχία για ομάδας, και τοποθετώντας τον στη θέση αυτή ο Βασίλης Γκίζας ξέρει πως στην ουσία βάζει τα δικά του «μάτια» σε ένα κομβικό ρόλο. Η επιλογή του Σ. Παπαβασιλείου, όμως, στο συγκεκριμένο τομέα εξασφαλίζει στο δήμαρχο και το ότι ο αντιδήμαρχος οικονομικών θα πέσει πάνω στο αντικείμενό του με τη ζέση που χρειάζεται, όντας νεοεκλεγμένος, στην πλέον παραγωγική ηλικία, άρα και με φουλ διάθεση για δουλειά. Αν επιβεβαιωθεί η συγκεκριμένη μου αναφορά, θα πρέπει επ’ αυτής να αναφέρω ακόμα πως είναι και ένα πολύ σημαντικό μήνυμα το οποίο θέλει να περάσει ο Β. Γκίζας προς την κοινωνία. Ποιο είναι αυτό; Άφθαρτο πρόσωπο, χωρίς κανείς να μπορεί να του προσάψει κάτι, μέσα στην καρδιά του δήμου.
Η τρίτη περίπτωση στην οποία θα αναφερθώ είναι αυτή του Γιώργου Σιμάκη, ο οποίος οδεύει βάσει των δεδομένων αυτής της ώρας προς τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Τα χαρακτηριστικά του ως πρόσωπο, από την έως σήμερα διαδρομή του στην πόλη, επαγγελματικά και κοινωνικά, κουμπώνουν στο προφίλ που πρέπει να έχει ο πρόεδρος του νέου δημοτικού συμβουλίου, αφού θα πρέπει να αποπνέει συναίνεση, στοιχείο άκρως σημαντικό για την επιτυχία του εγχειρήματος στο οποίο θα μπουν όλοι οι νέοι δήμοι υπό τον Κλεισθένη. Ο Γ. Σιμάκης μπορεί να μην έχει την εμπειρία ανάλογων παραστάσεων, αλλά στο επιτελείο του Β. Γκίζα είναι κοινή η πεποίθηση πως είναι ο πλέον κατάλληλος για τη συγκεκριμένη θέση, εκμεταλλευόμενος μάλιστα το γεγονός πως είναι η πρώτη του παρουσία στα κοινά, άρα έως ώρας άφθαρτος και χωρίς παρελθόν πολιτικών-αυτοδιοικητικών προστριβών.
Κλείνοντας, μιας και οι σημερινές αναφορές εστίασαν στην παράταξη Γκίζα, θα πρέπει να σημειώσω πως αφήνουμε για την επόμενη φορά τους υπόλοιπους τρεις εκλεγμένους, δηλαδή το Ζαχαρία Χοχτούλα, το Γιάννη Παπαϊωαννίδη και το Θανάση Κούκουνα. Για τους συγκεκριμένους υπάρχουν διαθέσιμες, λογικά, δύο αντιδημαρχείες, και ένα Νομικό Πρόσωπο του δήμου. Μείνετε συντονισμένοι…      

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «εμπρός»        

spot_img
spot_img
spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme