30.1 C
Nafpaktos
Saturday, June 22, 2024
spot_img
spot_img

Γ. Κοτρώνης: «Να επιλέξουμε τη σωστή πορεία… για το μέλλον»


Ο Γιώργος Κοτρώνης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας. Σήμερα μιλά στην «ε» γι’ αυτή του την επιλογή, για το βασικό διακύβευμα αυτών των εκλογών, για την πρόταση της παράταξής του, αλλά και για τις αποφάσεις που θα κληθεί να πάρει ο κόσμος δείχνοντας όχι μόνο τη διάθεσή του για το παρόν, αλλά και για το μέλλον.

Κύριε Κοτρώνη, πριν από λίγο καιρό μας κάνατε γνωστή την απόφασή σας να είστε και πάλι υποψήφιος με την ΑΔΚΝ, την παράταξη του Γ. Μπουλέ. Ο πολιτικός χρόνος έως τις εκλογές είναι λίγος πλέον, πώς κρίνετε αυτή την προεκλογική περίοδο;
Θεωρώ ότι αυτές οι εκλογές χαρακτηρίζονται από δύο βασικά στοιχεία. Το ένα είναι θετικό και το δεύτερο είναι κάτι που σίγουρα θα πρέπει να μας προβληματίσει. Η συμμετοχή τόσων πολλών συμπολιτών μας είναι σίγουρα ένα εξαιρετικά ενθαρρυντικό στοιχείο που σηματοδοτεί τη διάθεση περισσοτέρων να εμπλακούν και να συνδράμουν στην επίλυση των προβλημάτων του δήμου μας ή της περιφέρειας. Από την άλλη πλευρά, όταν αυτή η συμμετοχή δεν καταλήγει στην υποβολή προτάσεων για το παρόν και το μέλλον της περιοχής και δεν ξεκινά, με αφετηρία τις εκλογές, ο διάλογος επί των προτάσεων αυτών, αλλά αντιθέτως αναλίσκονται οι εμπλεκόμενοι σε συζητήσεις για τα πρόσωπα, τότε πραγματικά θεωρώ ότι δεν είμαστε στο σωστό δρόμο.
Αν σας σταματούσε κάποιος στο δρόμο και σας ρωτούσε γιατί να ψηφίσει την παράταξή σας. Με μία σύντομη απάντησή σας, τι θα του λέγατε;
Εδώ ακριβώς μπορούμε, απαντώντας σε αυτή σας την ερώτηση, να δούμε πώς η δίκη μας παράταξη διαφοροποιείται από τη στάση όλων των παραπάνω. Η παράταξη μας, τα τελευταία είκοσι χρόνια παράγει πολιτική μέσα από προτάσεις που αφορούν στο μέλλον της περιοχής. Ήδη από την ίδρυση της, και χωρίς αυτό να ήταν αυτονόητο εκείνη την εποχή, πρότεινε τη δημιουργία ενός ενιαίου δήμου στην Ναυπακτία.  Όταν ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου, που προέκυψε από την ενοποίηση των 6 πρώην καποδιστριακών, αφού τον οργάνωσε, έθεσε τις βάσεις για την ανάπτυξή του απαλλάσσοντάς τον ταυτόχρονα από το υψηλό χρέος που είχε κληρονομήσει.
Παράλληλα, ήταν η πρώτη δημοτική παράταξη που έβαλε στο δημόσιο διάλογο την ανάδειξη της Καστρόπολης ως βασικό στοιχείο τουριστικής ανάπτυξης, δρομολογώντας πολύ συγκεκριμένα έργα προς αυτή την κατεύθυνση. Να θυμίσω ότι σε αυτό το πλαίσιο η παράταξή μας έχει καταθέσει την πρόταση της για την κατασκευή της εναλλακτικής όδευσης που θα παρακάμπτει την Καστρόπολη.
Τα όσα σας αναφέρω αποτελούν ένα μικρό μόνο δείγμα της επί της ουσίας δουλειάς που παράγει η ομάδα μας.  Ο επικεφαλής μας Γιάννης Μπουλές, το δυνατό χαρτί θα έλεγα της περιοχής μας, είναι αυτός που διαθέτει την Εμπειρία, τις Γνώσεις και το Όραμα και μπορεί να βάλει την Ναυπακτία σε τροχιά ανάπτυξης! Μην ξεχνάτε ότι για να λειτουργήσει πλέον η τοπική αυτοδιοίκηση και να μην ακυρωθούν οι κατακτήσεις των τελευταίων δεκαετιών στη διοίκηση των δήμων, στις θέσεις ευθύνης θα πρέπει να βρίσκονται άτομα με γνώσεις, εμπειρία και κύρος, προκειμένου να συντονίζουν τις ομάδες που θα προέρχονται από τις διαφορετικές παρατάξεις.
Και ένα ακόμα ερώτημα, που είναι σημαντικό, ψάχνοντας να βρούμε το ουσιαστικό κίνητρο της ψήφου… ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών;
Ξέρετε θεωρώ ότι, όπως και σε πολλά άλλα πράγματα στη ζωή, στην πολιτική όλα ακολουθούν μία εξελικτική πορεία. Με βάση αυτή τη λογική, πιστεύω ότι οι επιλογές μας σε αυτές τις εκλογές, θα αποτελέσουν τον μπούσουλα και για τις επόμενες: αν επικρατήσουν ο λαϊκισμός και η λογική των εύκολων λύσεων, η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολο να απεμπλακεί από αυτή την πορεία. Η δύναμη αυτών των αρνητικών χαρακτηριστικών είναι τεράστια και σίγουρα καταστροφική, όπως διαπιστώσαμε τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα μας. Αν αντιθέτως οι επιλογές μας είναι προς την κατεύθυνση της Συνετής και Οραματικής διοίκησης, τότε εμείς οι ίδιοι θα ανοίξουμε το δρόμο στις υγιείς δυνάμεις του τόπου ώστε να δομήσουν υγιή θεμέλια για το μέλλον των παιδιών μας. Αυτό είναι λοιπόν το διακύβευμα αυτών των εκλογών: να επιλέξουμε τη σωστή πορεία, όχι μόνο για τα προσεχή τέσσερα χρόνια αλλά για και για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν.
Κοιτάζοντας λίγο το σύνολο των παρατάξεων που θα ζητήσουν την ψήφο του Ναυπακτιακού λαού, τι είναι αυτό που θεωρείται ως χαρακτηριστικό ότι υπάρχει σε αφθονία και τι δεν υπάρχει καθόλου;
Όπως ανέφερα και προηγουμένως υπάρχει υπερπροσφορά σε πρόσωπα που ζητούν την ψήφο των συμπολιτών μας, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχει μεγάλη έλλειψη ουσιαστικών προτάσεων και προγραμμάτων, πλην αυτών που έχει καταθέσει η παράταξη μας.
Κατά πολλούς, βασικό ζητούμενο αυτών των εκλογών είναι η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού, όμως δύσκολα φαίνεται πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί. Πώς σχολιάζετε τόσο την άποψη αυτή, όσο και τη συνθήκη που φαίνεται να επικρατεί;
Νομίζω ότι η παράταξή μας δείχνει το δρόμο και σε αυτή την περίπτωση: ήδη από τις προηγούμενες εκλογές, εάν είχε επιλεγεί η δίκη μας πρόταση, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοί μας θα ήταν κατά 65% νεοεισερχόμενοι στα κοινά συμπολίτες μας. Θεωρώντας ωστόσο ότι κανένα από τα δύο δεν αρκεί από μόνο του, η παράταξή μας συνεχίζει να αξιοποιεί τόσο την πολύτιμη εμπειρία των παλαιοτέρων, όσο και τη φρεσκάδα των νέων στην πολιτική ή στην ηλικία στελεχών της.

spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme