16.1 C
Nafpaktos
Monday, December 4, 2023
spot_img
spot_img

Γ. Μπουλές: «Ναι στις συνεργασίες αλλά με νέο υποψήφιο δήμαρχο»

Η εφημερίδα «εμπρός» έχει το ρεπορτάζ για το τι συμβαίνει σήμερα στους κόλπους της ΑΔΚΝ

Ο Γιάννης Μπουλές είναι ξεκάθαρος θέτοντας προϋποθέσεις για τις συνεργασίες

Σε τι φάση βρίσκεται σήμερα η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας; Αυτό είναι το πρώτο ερώτημα που καλείται να απαντήσει το ρεπορτάζ της «ε», έχοντας κάνει συζητήσεις με στελέχη της, αλλά και τον ίδιο τον επικεφαλής της, το Γιάννη Μπουλέ. Διαβάστε όλα όσα προκύπτουν από τη συζήτησή μας με τον πρώην δήμαρχο Ναυπακτίας, και τα οποία είναι άκρως ενδιαφέρονται καθώς ρίχνουν, εκτός των άλλων, φως και στο σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διεργασίες για την επίτευξη συνεργασιών. Ο Γιάννης Μπουλές είναι ξεκάθαρος θέτοντας μάλιστα και μία κόκκινη γραμμή. «Λέμε ναι στις συνεργασίες αλλά με νέο υποψήφιο δήμαρχο», τονίζει, βάζοντας νέα δεδομένα στο «παιχνίδι», την ώρα που στην Ενωτική Πρωτοβουλία, όπως διαβάσατε και στο ρεπορτάζ της προηγούμενης εβδομάδας, φαίνεται να προκρίνεται εκ νέου η υποψηφιότητα του Τάκη Λουκόπουλου.

Ένα χρόνο πριν από τις εκλογές, η ΑΔΚΝ δηλώνει παρούσα στις εξελίξεις, οργανωμένη στο πλαίσιο των όσων προβλέπει το καταστατικό της, έχοντας παρουσία σε κάθε δημοτική ενότητα, ενεργό συντονιστικό όργανο και φυσικά τον επικεφαλής της. «Το μόνο που έχει αλλάξει είναι το ότι 4 δημοτικοί μας σύμβουλοι επέλεξαν στην πορεία της θητείας να είναι με τον κ. Γκίζα, κόντρα στις συλλογικές μας αποφάσεις», μας είπε ο Γ. Μπουλές, σημειώνοντας πως πλέον, και αφού ξεπεράστηκαν οι δυσκολίες που προκλήθηκαν από αυτό το γεγονός, αλλά και τα πρακτικά «εμπόδια» που ύψωσε ο κορονοϊός, η παράταξη κινείται οργανωτικά προς τις επόμενες εκλογές, έχοντας ακόμα μεγαλύτερη εμπειρία και γνώση των δεδομένων.

Αναγκαίες οι συνεργασίες

Η ΑΔΚΝ, όπως έχει γίνει και επισήμως γνωστό από ανακοινώσεις της ίδιας, κοιτάζοντας προς τις επόμενες κάλπες θέτει ως μείζον το ζήτημα των συνεργασιών. Σε συνάντηση περίπου 50 στελεχών της το καλοκαίρι αποφασίστηκε καταρχάς η αναδιοργάνωσή της με προοπτική τις εκλογές και ακολούθως η ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να δημιουργηθεί ένας ευρύτερος πολιτικός σχηματισμός, ο οποίος μάλιστα κατά την άποψη των στελεχών της κρίνεται αναγκαίος. «Πήραμε την πρωτοβουλία και καταθέσαμε αυτή την πρόταση στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης», μας είπε ο Γ. Μπουλές, τονίζοντας πως σε συνέχεια αυτού έγιναν μάλιστα και κάποιες συζητήσεις.

«Για να είναι επιτυχής μία συνεργασία και να υπάρξει στην πράξη ανανέωση, όπως την επιζητά η κοινωνία, είναι αναγκαίο να κάνουμε ένα βήμα πίσω όλοι οι σημερινοί επικεφαλής των παρατάξεων και να βρούμε ένα νέο πρόσωπο κοινής αποδοχής», σημείωσε ο Γ. Μπουλές, προσθέτοντας ότι οι κοινή παρουσία προσώπων της μειοψηφίας του δήμου σε καλοκαιρινή εκδήλωση δεν ήταν τυχαία, αλλά ενταγμένη στο πλαίσιο αυτών των διεργασιών. Σήμερα, που γράφονται αυτές οι γραμμές, η συζήτηση έχει μείνει σε αυτό το σημείο, με τον επικεφαλής της ΑΔΚΝ να σημειώνει ότι η παράταξη έκανε αυτό που θεωρούσε επιβεβλημένο και συμφέρον για την κοινωνία, αναμένοντας τώρα και τις αποφάσεις των άλλων.

Κόκκινη γραμμή το νέο πρόσωπο

«Είναι κόκκινη γραμμή αυτή η προϋπόθεση για εμάς», συνέχισε, τονίζοντας πως η παράταξή του λέει ναι στις συνεργασίες αλλά με νέο υποψήφιο δήμαρχο κοινής αποδοχής. Μάλιστα ο Γ. Μπουλές, πηγαίνοντας τη συζήτησή μας ένα βήμα πιο μπροστά, και με τη φράση «εγώ ποτέ δεν κρύφτηκα από την κοινωνία λέγοντας πάντα αλήθειες», μας πρόσθεσε με νόημα: «Με διάφορα προσχήματα η διαδικασία των συνεργασιών δεν εξελίσσεται με τους ρυθμούς που απαιτεί η κοινωνία».

Σύμφωνα με τα όσα μας μεταφέρθηκαν οι συζητήσεις δεν μπήκαν ποτέ στο επόμενο στάδιο των ονομάτων, για τα οποία η ΑΔΚΝ έχει προτάσεις να καταθέσει, ώστε να προχωρήσουν οι διεργασίες μαζί με εκείνες των υπολοίπων, και να ακολουθήσει η επεξεργασία του κοινού προγράμματος.

Παρών σε κάθε ενδεχόμενο

«Οι εκλογές είναι δύσκολη υπόθεση, το λέει η εμπειρία μας αυτό, άρα θεωρούμε πως θα ήταν καλό και για το δήμο αλλά και για την κοινωνία η δημιουργία λίγων και βασικών πόλων που θα ασκούν πολιτική», μας είπε ο Γ. Μπουλές, ξεκαθαρίζοντας όμως πως η ΑΔΚΝ, ακόμα κι αν είναι η εξέλιξη επ’ αυτού δεν είναι θετική, θα είναι παρούσα στα δημοτικά πράγματα. Το ίδιο μάλιστα παρών δηλώνει και ο ίδιος, «είτε ως στρατιώτης στην πρώτη γραμμή είτε στα μετόπισθεν», όπως μας είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Η ΑΔΚΝ έχει επικεφαλής σήμερα, όχι υποψήφιο δήμαρχο. Αναμένουμε τις εξελίξεις, θέτουμε ως μείζον το θέμα των συνεργασιών και δηλώνουμε παρών σε κάθε ενδεχόμενο». «Άλλωστε», όπως μας παρατήρησε, «θα ήταν οξύμωρο να παίρνουμε την πρωτοβουλία για την επίτευξη συνεργασιών και ταυτόχρονα να έχουμε προκρίνει υποψήφιο δήμαρχο από την παράταξή μας».

Τα χαρακτηριστικά του υποψηφίου

Ερωτηθείς για τις ενέργειες του Ανδρέα Κωνσταντόπουλου και το ενδιαφέρον του για το δήμο Ναυπακτίας, μίας και μιλάμε για νέα πρόσωπα στην πολιτική, ο επικεφαλή της ΑΔΚΝ μας είπε πως η ανανέωση δεν είναι μόνο θέμα ηλικίας αλλά και προσώπων γενικότερα. «Δεν μπορεί κάποιος να λέει ξαφνικά θέλω να γίνω δήμαρχος. Δεν ξέρεις αν μπορείς να κάνεις αυτή τη «δουλειά» κι αν σου αρέσει, που έχει άλλες απαιτήσεις, όσο επιτυχημένος κι αν είσαι στον επαγγελματικό σου χώρο», τόνισε, φτιάχνοντας μάλιστα και το περίγραμμα του προσώπου που θα είναι κατάλληλος για την κορυφαία θέση στο δήμο, το οποίο θα πρέπει να έχει κύρος στην κοινωνία, καταξίωση επαγγελματική, συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα και στοιχειώδη εμπειρία στην αυτοδιοίκηση.

«Με αυτά κριτήρια, άποψή μας είναι ότι, θα μπορούσαν να συμπέσουν οι προτάσεις που θα γίνουν», κατέληξε ο Γ. Μπουλές στη συζήτησή μας, κάνοντας μέσω του ρεπορτάζ της «ε» ξεκάθαρες τις θέσεις της ΑΔΚΝ για το πως μπορεί να επιτευχθεί η συμφωνία που θα οδηγήσει σε ευρύτερες συνεργασίες εντός του αυτοδιοικητικού χάρτη της Ναυπακτίας.

 

spot_img
spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme