28.5 C
Nafpaktos
Monday, July 15, 2024
spot_img
spot_img

Δεν υπάρχουν διαγραφές και δύσκολα θα υπάρξουν

Ένας διαρκής πόλεμος τακτικής είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες, εντός των τειχών του δημαρχείου, μετά και το κύμα των αποχωρήσεων. Βασικό ζητούμενο, το οποίο έψαξε έντονα ο πυρήνας γύρω από τον δήμαρχο, είναι να διερευνηθεί το εάν μπορούν να γίνουν διαγραφές στελεχών, μόνο που στη σούμα τους οι υπογραφές δεν έβγαιναν.

Συγκεκριμένα, για τη διαγραφή από μία παράταξη, όπως αναφέρουμε και στο ρεπορτάζ, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη από τα δύο τρίτα αυτής, πράγμα που σημαίνει ότι για την «Ενωτική Πρωτοβουλία» αυτό μεταφράζεται σε δέκα συμβούλους. Ο αριθμός αυτός, όμως, δεν μαζευόταν, παρά τις συνεχείς προσπάθειες που έγιναν, τις πιέσεις αλλά και τα διάφορα σενάρια που έπεσαν στο τραπέζι, μιας και ο Αντώνης Φράγκος δεν δέχτηκε τελικά να υπογράψει, αφήνοντας όλες τις σούμες στο εννέα. Εδώ λοιπόν θα πρέπει να γίνει σαφές, μετά και τα όσα έχουν αναφερθεί τις τελευτείς ημέρες, ότι οι τέσσερις σύμβουλοι της Πρωτοβουλίας (Κοτρωνιάς, Σαλαμούρας, Κούκουνας και Σμπούκη) δεν έχουν διαγραφεί από την παράταξη, αλλά ετέθησαν εκτός αυτός, σε θεωρητικό επίπεδο, από το δήμαρχο Τάκη Λουκόπουλο, με τη δήλωση που έκανε προς αυτούς, όπως μας ενημέρωνε και το δελτίο τύπου της Τετάρτης.

Για διαβάστε όμως λίγο και πάλι τη σχετική ανακοίνωση της ομάδας:
«Συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη  6/2/2019 η ομάδα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Τάκη Λουκόπουλο με μοναδικό θέμα τον σχεδιασμό και την παρουσία της παράταξης στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου. Ο Δήμαρχος εισηγήθηκε την συνέχιση της επιτυχημένης πορείας. Ζήτησε να διατηρηθεί ο πολυσυλλεκτικός και ανεξάρτητος χαρακτήρας της παράταξης και ταυτόχρονα δεσμεύτηκε για την διεύρυνση της με νέους συνεργάτες.

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι Θανάσης Κούκουνας και Αγγελική Σμπούκη δεν αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Δημάρχου για άμεση συστράτευση και συνέχιση της επιτυχημένης συνεργασίας. Μετά απ’ αυτό ο Δήμαρχος και οι Σύμβουλοι της ΕΠ τους ευχαρίστησαν για την μέχρι τώρα προσφορά τους και τους ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο ότι θέτουν τον εαυτό τους εκτός ΕΠ  μαζί με τα πρώην στελέχη Χρήστο Σαλαμούρα και Θωμά Κοτρωνιά.

Η εξέλιξη αυτή από τον Δήμαρχο χαρακτηρίστηκε καθαρή και γι’ αυτό χρήσιμη και ουσιαστική. Η ομάδα της ΕΠ μετά την αποχώρηση των δυο συμβούλων ομόφωνα αποφάσισε τη συνέχιση της πορείας και την οργάνωση της καλύτερης παρουσίας στα αυτοδιοικητικά δρώμενα. Ο Δήμαρχος καλεί τους αποχωρήσαντες να παραιτηθούν από τις έδρες τους οι οποίες ανήκουν στην παράταξη τιμώντας την στοιχειώδη πολιτική δεοντολογία και την μέχρι τώρα καλή συνεργασία. Παρόντες στην συνεδρίαση ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Κανέλλος Χ., Καρακώστας Κ., Κοτίνης Π., Κοτσανάς Α., Κονιδας Π., Κωστογιαννης Ν., Πολονύφης Α., Σιαμαντας Γ., Υφαντής Γ. και Φράγκος Α.».

Δεν υπάρχει διαγραφή ούτε συλλογική απόφαση της ομάδας 
Η προσεκτική ανάγνωση της ανακοίνωσης, δίνει χρήσιμες διευκρινήσεις. Καταρχάς, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, δεν υπάρχει θέμα διαγραφής των τεσσάρων συμβούλων, όπως σας έχουμε πει, ενώ ένα δεύτερο πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι η απόφαση να τεθούν εκτός ομάδας, η οποία ανακοινώθηκε από το δήμαρχο, δεν αποτελεί αποτέλεσμα συλλογικής διαδικασίας, αλλά του ίδιου του δημάρχου που πήρε επάνω του το θέμα, έχοντας φυσικά τη σύμφωνα γνώμη των περισσότερων συμβούλων του, όχι όμως, όπως επίσης ήδη εξηγήσαμε. Τρίτη και επίσης σημαντική παράμετρος, το ότι η απόφαση αυτή είναι μία δήλωση επί της ουσίας του δημάρχου προς την κοινωνία, χωρίς όμως καμία τυπική ισχύ, επιχειρώντας βέβαια να δώσει το στίγμα της στιγμής.

Νέα προσπάθεια 
Ο σκληρός πυρήνας της Πρωτοβουλίας, όμως, δεν έχει εγκαταλείψει τον αγώνα για τις διαγραφές. Κι αυτό γιατί ακόμα και σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις για την εξεύρεση του τρόπου που θα γίνει αυτό καλά κρατούν, όμως σκοντάφτουν και πάλι πάνω στη 10η υπογραφή, εκείνη δηλαδή του Αντώνη Φράγκου. Για το θέμα, σε ανάρτησή του το nafpaktianews.gr ανέφερε ότι επίκειται νέα συνάντηση στην αρχή της εβδομάδας (διαβάστε εδώ), στην οποία θα πάει μέρος ο ίδιος ο δήμαρχος διερευνώντας (;) το ενδεχόμενο ο αντιδήμαρχος να αλλάξει στάση.

Δύσκολα θα αλλάξει στάση 
Είναι όμως αυτό εφικτό; Ο Αντ. Φράγκος, από τη στιγμή που έως σήμερα δεν έχει πει το ναι, κι αυτό έχει γίνει γνωστό σε όλους τους τόνους, φαντάζει δύσκολο να αλλάξει την άποψή του τώρα. Τούτο δεν αποτελεί πληροφορίας της «Ε», να ξεκαθαρίσουμε, αλλά εκτίμησή μας, προσπαθώντας να προσεγγίζουμε λογικά το θέμα. Κι αυτό γιατί δεν θα είχε καμία λογική συνέχεια, τη μία στιγμή να αντιστέκεται σθεναρά στις πιέσεις (στη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε), και την άλλη να λέει το «ναι», με δεδομένο μάλιστα πως δεν έχουν αλλάξει οι συνθήκες, με νέες «κατηγορίες» κατά των τεσσάρων, παρά μόνο τη δήλωση των δύο ότι δεν θα είναι και πάλι υποψήφιοι με την Πρωτοβουλία στις εκλογές του Μαΐου (Κοτρωνιάς- Σαλαμούρας), και των άλλων δύο ότι δεν είναι σε θέση τώρα να πάρουν τις αποφάσεις τους (Σμπούκη- Κούκουνας).

spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme