5.8 C
Nafpaktos
Wednesday, March 29, 2023
spot_img
spot_img

Διαβάστε σήμερα στην «εμπρός» που κυκλοφορεί!

Οι μαθητές έδωσαν παλμό στη Ναύπακτο

Οι κινητοποιήσεις για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και οι… απόντες

Με απεργιακές κινητοποιήσεις τίμησαν οι εργαζόμενοι τη μνήμη των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, θέτοντας επιτακτικά τα αυτονόητα, δηλαδή τη θέσπιση μέτρων ασφάλειας αλλά και την απονομή δικαιοσύνης. Η ΑΔΕΔΥ καθώς και Εργατικά Κέντρα ανά τη χώρα (όχι όμως αυτό της Ναυπάκτου) δήλωσαν παρών, σε συνέχεια των κινητοποιήσεων των προηγούμενων ημερών, στις οποίες πρωτοστάτησαν νέες και νέοι, όπως έγινε με τα σχολεία της περιοχής. Η ΓΣΕΕ περιορίστηκε στην έκδοση ανακοίνωσης ζητώντας απαντήσεις για το δυστύχημα, όμως η επίσημη αφωνία του κορυφαίου συνδικαλιστικού φορέα της περιοχής δεν έμεινε ασχολίαστη από παρατάξεις του, οι οποίες με ανακοίνωσή τους στρέφουν τα βέλη τους κατά τη διοίκησης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Φτάσαν στο τελευταίο σκαλοπάτι του αίσχους και της ντροπής».

 

Ώρα ανάπλασης στην πλατεία του Γαλατά

Β. Γκίζας: «Μία ακόμη δέσμευσή μας γίνεται πραγματικότητα»

Ο Δήμαρχος Βασίλης Γκίζας υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου ανάπλασης της πλατείας Γαλατά (θέση Παλιόστανη). Το έργο αρχικού προϋπολογισμού 275.000 ευρώ, έχει ενταχθεί στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου και στοχεύει στην ανάδειξη του Γαλατά, στην αξιοποίηση του χώρου προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών, καθώς και στην περαιτέρω τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής μέσω δράσεων εμπορικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

 

Η Ναύπακτος στο επίκεντρο του Χορωδιακού Τραγουδιού

16-17-18 Ιουνίου το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ «Μίκης Θοεδωράκης»

Ο Δήμος Ναυπακτίας και η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου γνωστοποιούν τις ημερομηνίες του κορυφαίου πολιτιστικού γεγονότος, του Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης», που πραγματοποιείται για 10η φορά.  Στις 16, 17 και 18 Ιουνίου, η πόλη της Ναυπάκτου θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον δεκάδων χορωδών και φίλων του Χορωδιακού Τραγουδιού από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Μελέτη για τους τουριστικούς λιμένες

Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, εντάχθηκε στο Ε.Π «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» η δράση «Παροχή εξειδικευμένων υποστηρικτικών υπηρεσιών για την Ανάπτυξη του Θαλάσσιου Τουρισμού στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Δεδομένου ότι ο θαλάσσιος τουρισμός κατέχει υψηλή σημασία, η περιοχή προσφέρεται για την ανάπτυξή του,

 

Ενισχύει τον στόλο μηχανημάτων

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τις επιχειρησιακές της δυνατότητες βελτιώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθώς ενισχύει και εκσυγχρονίζει τον εξοπλισμό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων με νέα μηχανήματα έργου, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται πιο αποτελεσματικά σε παρεμβάσεις επειγουσών εργασιών, αλλά και σε περιπτώσεις αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

 

Συσκέψεις-διαβουλεύσεις για το νέο Leader

Από την Αιτωλική Αναπτυξιακή ΑΕ

Η ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ ΟΤΑ ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της κατάρτισης του νέου τοπικού προγράμματος LEADER (ΠΑΑ) θα πραγματοποιήσει δυο ανοικτές συσκέψεις/διαβουλεύσεις, τη Δευτέρα και την Τετάρτη, στις οποίες μπορεί να συμμετάσχει κάθε ενδιαφερόμενος (πολίτης, φορέας, επιχείρηση), προκειμένου να ενημερωθεί και να καταθέσει απόψεις/ιδέες.

 

Έρευνα για τις συνθήκες θανάτου 50χρονου

Εντοπίστηκε στην άκρη του δρόμου

Ένας άνδρας ηλικίας 50 ετών, έχασε τη ζωή της τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, επί του ρεύματος εξόδου της Ναυπάκτου στα ανατολικά, λίγο πριν από το Κέντρο Υγείας. Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε στην άκρη του οδοστρώματος από διερχόμενο, όμως όταν στο σημείο λίγο μετά έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά και άνδρες της τροχαίας ήταν ήδη αργά καθώς είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

 

Άνοιξε αυλαία το ΟΙΚΟθέατρο

Συνεχίζονται οι παραστάσεις την Κυριακή

Με επιτυχία ξεκίνησαν οι θεατρικές παραστάσεις της βραβευμένης δράσης «ΟΙΚΟθέατρο» των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Ναυπάκτου, που υλοποιεί για 12η χρονιά  η περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινο+Μπλέ», σε συνδιοργανώσει του Δήμου Ναυπακτίας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Επόμενες παραστάσεις την Κυριακή 12 Μαρτίου.

 

Ντρεπόμαστε και φοβόμαστε

Γράφει ο Γ. Κων. Ασημακόπουλος

Έχουμε φτάσει στο σημείο να ντρεπόμαστε και να φοβόμαστε που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας σε αυτή τη χώρα. Για την ακρίβεια, την πολιτεία που διοικεί αυτή την κοινωνία ντρεπόμαστε εδώ και πάρα πολύ καιρό. Μια πολιτεία που αποδεικνύεται εχθρική για τους υπηκόους της και την επιβίωσή τους. Το σιδηροδρομικό δυστύχημα είναι αποκαλυπτικό του πόσο εκτεθειμένοι είμαστε εξαιτίας της πολιτείας (…) (διαβάστε τη συνέχεια στη σελ. 7)

 

«Εξαλείφοντας νοοτροπίες και στερεότυπα του παρελθόντος»

Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδας τιμά την 8η Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ως ημέρα μνήμης που σηματοδοτεί τους αγώνες και τις κατακτήσεις των γυναικών, καθώς και ως αφετηρία νέων αγώνων για ουσιαστική ισότητα.

 

Απόλλων Ευπαλίου Tihio Race-Αστέρας Ιτέας 2-1

Νίκη τίτλου για τον Απόλλωνα Ευπαλίου Tihio Race

Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme