19.9 C
Nafpaktos
Thursday, May 23, 2024
spot_img
spot_img

Διαβάστε σήμερα στην «εμπρός» που κυκλοφορεί!

Μία κρίσιμη εισήγηση για την ίδρυση του εσπερινού ΕΠΑΛ

Η απάντηση του υπουργείου Παιδείας στο Δ. Κωνσταντόπουλο ρίχνει φως στο θέμα

Ήταν Ιούλιος του 2022 όταν στην «ε» με τον τίτλο «Αξίζει η Ναύπακτος ένα εσπερινό ΕΠΑΛ;», αναδείχθηκε στην πόλη της Ναυπάκτου για πρώτη φορά αυτό το σημαντικό θέμα. Από τότε έως και σήμερα έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις διαδικασίες, καθώς ο δήμος πήρε την απόφαση για την ίδρυση του σχολείου, έχοντας στη φαρέτρα του και τις περίπου 80 δηλώσεις ενδιαφερόμενων μετά από σχετική καμπάνια. Ακολούθως δόθηκαν οι απαραίτητες θετικές εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, και όπως αναδείχτηκε πριν από λίγες ημέρες στη βουλή, μετά από παρέμβαση του βουλευτή Δ. Κωνσταντόπουλου, εκκρεμεί πλέον μία, η πιο κρίσιμη εισήγηση προς την υπουργό Παιδείας.

 

Με στόχο την εκλογή ο Θανάσης Παπαθανάσης

Συνεχίζει τον προεκλογικό αγώνα

Έχοντας απομείνει μόνο τα τυπικά για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο Θανάσης Παπαθανάσης συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τις επαφές με συλλόγους και φορείς σε κάθε σημείο της Αιτ/νίας. Στόχος του, σε αυτή τη δεύτερη εμφάνισή του στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, η εκλογή στο ελληνικό κοινοβούλιο, δυναμώνοντας περισσότερο στο κέντρο λήψεως των αποφάσεων και τη φωνή της Ναυπακτίας.

 

«Τρεισήμισι χρόνια δουλειάς για τον τόπο»

Το μήνυμα του Σπήλιου Λιβανού ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου

«Από την πλευρά μου, δεσμεύομαι να συνεχίσω να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Για μια Αιτωλοακαρνανία δυνατή, πρωταγωνίστρια, με πολίτες περήφανους, αλλά και για να συνεισφέρω στην πρόοδο της πατρίδας μας και στην εθνική ασφάλεια. Όχι μόνο ως «βουλευτής περιφέρειας», αλλά δίνοντας έναν αγώνα πολυεπίπεδο, από όπου επιτάσσουν τα συμφέροντα του τόπου. Πάντα με τη δική σας δύναμη», αναφέρει στο μήνυμά του ο Σπήλιος Λιβανός.

 

Θα κατέβει στις δημοτικές εκλογές

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπακτίας

Ο νυν δήμαρχος Γ. Γκίζας είναι δεδομένο πως θα είναι υποψήφιος εκ νέου για το δήμο Ναυπακτίας, αντιστοίχως επίσημα μάλιστα έχουν ανακοινώσει τις υποψηφιότητές του οι Τ. Λουκόπουλος και Α. Κωνσταντόπουλος, παρούσα όμως δηλώνει και η Λαϊκή Συσπείρωση. Με ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει ότι «δηλώνει παρών την ανάδειξη Τοπικής Διοίκησης». Διαβάστε όλα όσα αναφέρει.

 

Υποψήφιος ο Δημήτρης Γιαννόπουλος

Για το δήμο Δωρίδος

Ήταν γνωστό ότι θα συμβεί, πλέον όμως είναι και επίσημο. Ο Δημήτρης Γιαννόπουλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το δήμο Δωρίδος, αποτελώντας πλέον το αντίπαλο δέος του Γ. Καπεντζώνη. Κάνει λόγο για πρόταση που θα φέρει νέο τρόπο διοίκησης στην περιοχή, υποσχόμενος διαφανείς διαδικασίες, υπό την σκέπη της παράταξης «Μαζί για τη Δωρίδα», όπως είναι το όνομά της.

 

Εκπαίδευση ανέργων με το πρόγραμμα PAVE

Εκπαιδευτικά Κέντρα ΚΥΤΤΕΑ

Η επόμενη φάση του διακρατικού προγράμματος PAVE, το οποίο υλοποιείται από τα Εκπαιδευτικά Κέντρα Κυττέα, πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο με την εκπαίδευση περίπου 150 ατόμων. Με μεγάλο ενθουσιασμό, ενεργή συμμετοχή και αποτελεσματικότητα συμμετείχαν έξι τμήματα ανέργων στην εκπαίδευση για δημιουργία «συμμετοχικών βίντεο».

 

Δύο εντάξεις για τη διαχείριση αδέσποτων

Του δήμου Δωρίδος

Μετά από σχετικές προτάσεις του Δήμου Δωρίδος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στ.Πέτσας, ενέκρινε την ένταξη προς χρηματοδότηση δράσεων, για την ενίσχυση του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. «Ο Δήμος μας καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες  σημειώνοντας μεγάλη πρόοδο  στη διαχείριση περισσότερων περιστατικών και γενικά στη μέριμνα για την ευζωία των αδέσποτων», ανέφερε ο Γ. Καπεντζώνης.

 

Κύκλος συναντήσεων με εργαζόμενους

Του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ

Στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδος  συνάντηση με εκπροσώπων εργαζομένων. Ήταν η πρώτη μιας σειράς συναντήσεων που θα πραγματοποιήσει το νομαρχιακό τμήμα, ακολουθούν σε Μεσολόγγι, Αγρίνιο με σκοπό να αποτυπωθούν τα προβλήματα όλων των εργασιακών χώρων.

 

«Μια φωτογραφία & ένα σχόλιο»

Το βιβλίο του Γ. Βούκλιζα στον ΙΑΝΟ

O IANOS και οι εκδόσεις i-focus, διοργανώνουν παρουσίαση του φωτογραφικού βιβλίου του Βασίλη Βούκλιζα, με τίτλο «Μια Φωτογραφία & ένα σχόλιο», σήμερα Παρασκευή. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

 

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. αναζητά νέους συνεργάτες στη Ναύπακτο

Η ΟΠΑΠ Α.Ε., στο πλαίσιο του σχεδιασμού του δικτύου της, αναζητά νέους συνεργάτες για το δίκτυο των καταστημάτων PLAY στην περιοχή της Ναυπάκτου, την οποία θα μπορείτε να επιλέξετε υποβάλλοντας σχετική ηλεκτρονική Αίτηση.

 

Με αντίπαλο τους Μολοσσούς Ιωαννίνων

Ήττα για τον ΠΑΣ Ναυπάκτου και τώρα playout

spot_img
spot_img
spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme