19.9 C
Nafpaktos
Thursday, May 23, 2024
spot_img
spot_img

Διαβάστε σήμερα στην «εμπρός» που κυκλοφορεί!

Ανακατανομή στις έδρες του δήμου Ναυπακτίας

Ποιοι οι κερδισμένοι και ποιοι οι χαμένοι με βάση την επίσημη απογραφή

Τα επίσημα στοιχεία της απογραφής του μόνιμου πληθυσμού-κατοίκων, έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, βάσει των οποίων μάλιστα θα γίνουν και οι δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Η Ναυπακτία από τους 27.800 μόνιμους κατοίκους που είχε απογράψει το 2011, έπεσε στους 25.065, με τη Ναύπακτο να κρατά τον πληθυσμό της στα ίδια σχεδόν επίπεδα, με μία μικρή μείωση, και το Αντίρριο να καταγράφει αντιστοίχως μικρή αύξηση. Η μεγάλη μείωση παρατηρείται στο ορεινή κομμάτι του δήμου, εκεί που οι αριθμοί μέσα σε μία δεκαετία έχουν πολύ μεγάλη απόκλιση. Ως εκ τούτου και με βάση το νέο νόμο των εκλογών, υπάρχει αναδιανομή στον τρόπο κατανομής των εδρών ανά Δημοτική Ενότητα, με κερδισμένο το Αντίρριο, μεγάλη χαμένη την Αποδοτία, αλλά και τον Πλάτανο.

 

Με το Βασίλη Γκίζα οι τρεις πρόεδροι του Αντιρρίου

Μπαίνει σε προεκλογικούς ρυθμούς η «Συνεργασία Πολιτών»

«Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνω τη συμπόρευση και των τριών εν ενεργεία Προέδρων της ΔΕ Αντιρρίου με τη δημοτική μας παράταξη «Συνεργασία Πολιτών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Βασίλης Γκίζας, προσθέτοντας: «Ευχαριστώ προσωπικά για την εμπιστοσύνη τους και την τιμή που μας κάνουν τους προέδρους του Αντιρρίου Γιώργο Παπαδόπουλο, της Μακύνειας Νίκο Αλεξόπουλο και του Μολυκρείου Πάνο Μαλλά». Η παράταξη της δημοτικής αρχής, μπαίνει και αυτό σε προεκλογικούς ρυθμούς.

 

Να κάνουμε τον τουρισμό στην Αιτ/νία εξαγωγική δραστηριότητα

Άρθρο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Κωνσταντόπουλου

Ο τουρισμός μαζί με τον πρωτογενή τομέα θεωρείται για την Ελλάδα η «βαριά βιομηχανία» της. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του 2019, ως κλάδος συνεισέφερε συνολικά 23,1 δις ευρώ στην οικονομία της χώρας, με περισσότερο από το 90% των εσόδων αυτών να συνδέονται με τον εισερχόμενο τουρισμό. Ο τουρισμός, με άλλα λόγια, μετατρέπεται σε μια αμιγώς εξαγωγική δραστηριότητα. Η Δυτική Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα, η Αιτωλοακαρνανία, έχει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις (…) (διαβάστε τη συνέχεια στη σελ. 3)

 

Οι νέοι διευθυντές σε γυμνάσια και λύκεια

Τα ονόματα της Ναυπακτίας

Οι κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ανακοινώνουν σταδιακά τους νέους διευθυντές σχολείων στην περιοχή ευθύνης τους. Η διαδικασία, μοριοδότησης-συνεντεύξεων, διήρκησε πέντε περίπου μήνες ενώ η θητεία των διευθυντών/ντριών προβλέπεται τετραετής. Την προηγούμενη εβδομάδα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανακοίνωσε τους νέους  Διευθυντές/ριες Σχολικών Μονάδων.

 

Ένα υπέροχο ποδηλατικό διήμερο

SUPER CUP next generation Mountain Bike

Ένα υπέροχο ποδηλατικό διήμερο πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο στις 22 και 23 Απριλίου. Από νωρίς η πόλη ετοιμάστηκε να υποδεχτεί το SUPER CUP next generation Mountain Bike, πανελλήνιους αγώνες κυπέλου ορεινής ποδηλασίας, για αθλητές και αθλήτριες μικρών κατηγοριών και τα κατάφερε με επιτυχία. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και διοργανώνεται σε πέντε πόλεις.

 

«Αποφασίζουμε για το μέλλον μας»

Σε υψηλούς ρυθμούς Θ. Παπαθανάσης

Ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, Θανάσης Παπαθανάσης, συνεχίζει τους υψηλούς ρυθμούς κινητικότητας, δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα, τις προηγούμενες ημέρες, και το προεκλογικό του σποτ. Επίσης έκανε δύο εμφανίσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας, δίνοντας συνέντευξη, συνεχίζοντας ταυτόχρονα και τον κύκλο περιοδειών του στο νομό.

 

Εργασίες στο χώρο που ήταν νεροτσουλήθρες

Στο πλαίσιο της ανάπλασης των παραλιών 

«Το παραλιακό μέτωπο της πόλης μας αλλάζει μορφή», ανέφερε ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, εστιάζοντας στις εργασίες που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή όπου βρίσκονταν οι νεροτσουλήθρες. Οι συγκεκριμένες εργασίες αποτελούν τμήμα του έργου αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου που προβλέπει παρεμβάσεις συνολικού ύψους 1,79 εκ. ευρώ, οι οποίες υλοποιούνται από την Περιφέρεια σε συνεργασία με τον δήμο και το Λιμενικό Ταμείο.

 

Κοσμοσυρροή στην ομιλία του Γρηγόρη Θεοδωράκη

Υποψήφιος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στο θέατρο «Νέος Ακάδημος», κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υποψήφιου Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γρηγόρη Θεοδωράκη, στους ετεροδημότες της Αθήνας. Εκατοντάδες Αιτωλοακαρνάνες της Αθήνας καταγόμενοι από κάθε γωνιά του Νομού, έδωσαν δυναμικά το παρόν γεμίζοντας ασφυκτικά τη κεντρική αίθουσα και τους παρακείμενους χώρους του θεάτρου.

 

Σπ. Λιβανός: «Με σταθερό τιμόνι μέσα στην καταιγίδα»

Πριν από λίγους μήνες, ο Πρωθυπουργός μου εμπιστεύτηκε την κρίσιμη θέση του επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, ενώ στη συνέχεια, οι συνάδελφοί μου και από τις 30 χώρες μέλη της συμμαχίας με τίμησαν εκλέγοντάς με στη θέση του Αντιπροέδρου. Σε μία δύσκολη και φορτισμένη διεθνώς περίοδο, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία (…) (διαβάστε τη συνέχεια στη σελ. 4)

 

Αναζητώντας την κοινή λογική των αστικών αναπλάσεων

Γράφει ο Γ. Κων. Ασημακόπουλος

Όσο προχωρά η υλοποίηση των αναπλάσεων που προβλέπονται στα έργα των ανοιχτών κέντρων εμπορίου και τις παρεμβάσεις που γίνονται μέσω Leader, τόσο εντείνεται η πόλωση των δημοτών. Στο facebook οι σχετικές ειδησεογραφικές αναρτήσεις συγκεντρώνουν πολλά σχόλια στα οποία πέφτει «ξύλο». Τέτοια πόλωση ούτε στα χρόνια του μνημονίου! Από τη μία οι υπερασπιστές των παρεμβάσεων, που τονίζουν τα θετικά τους.  (…) (διαβάστε τη συνέχεια στη σελίδα 7)

 

«Η Αιτ/νία μπορεί να γίνει ένα οικονομικό και επιχειρηματικό διαμάντι»

Συνέντευξη στην «AXIA NEWS», που κυκλοφόρησε το Σάββατο 17 Απριλίου, έδωσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτ/νία, Σταύρος Καραγκούνης, εστιάζοντας στο πως η περιοχή μπορεί να γίνει πόλος έλξης επενδύσεων, αλλά και μέσω ποιων έργων.

 

Κλείστε θέση… δίπλα στον Απόλλωνα Ευπαλίου

Τελικός του κυπέλλου με τον Φωκικό

spot_img
spot_img
spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme