25.4 C
Nafpaktos
Thursday, May 23, 2024
spot_img
spot_img

Διαβάστε σήμερα στην «εμπρός» που κυκλοφορεί!

Αναζητώντας την ουσία σε ένα παιχνίδι και εντυπώσεων

Σε τι μας έκανε σοφότερους η συζήτηση για το Ξενία στο δημοτικό συμβούλιο

Η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για την αξιοποίηση του Ξενία, χωρίς τη λήψη απόφασης όπως είχαμε αναφέρει, έβγαλε αρκετές ειδήσεις. Άλλες αφορούν την ουσία της υπόθεσης και την επιχειρηματολογία της κάθε πλευράς πηγαίνοντας προς τις εκλογές του Οκτωβρίου και το πως θα χειριστεί το θέμα, άλλες τις εντυπώσεις οι οποίες κι αυτές, όπως πάντα, θα παίξουν το ρόλο τους. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα κατέθεσε η κάθε πλευρά (μαζί με την έρευνα που έγινε για λογαριασμό του Γιώργου Κοτρώνη και το άρθρο του Γ. Ασημακόπουλου, σελίδες 5 και 6). Βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα, δείτε το χθες, δείτε το σήμερα και προσπαθήστε να φανταστείτε το αύριο ενός εκ των σημαντικότερων θεμάτων που έχουν απασχολήσει το δήμο τα τελευταία 20+ χρόνια.

 

«Είναι η πρώτη φορά που εκτελούνται τόσο σημαντικά έργα»

Επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στη Ναύπακτο

Την Ναύπακτο επισκέφθηκε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία πραγματοποίησε αυτοψία στο έργο της αναστήλωσης, προστασίας και ανάδειξης του Λιμανιού που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στο έργο συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης τμήματος της οχύρωσης του Κάστρου.  Η επίσκεψη της Υπουργού ολοκληρώθηκε στο Δημαρχείο όπου ο Β.Γκίζας της προσέφερε το επετειακό αναμνηστικό της 450ης Επετείου της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.

 

«ΠΑΣΟΚ… για να φτιάξουμε μαζί τα ωραία χρόνια της πατρίδας μας»

Συνέντευξη του Δ. Κωνσταντόπουλου, υπ. Βουλευτή Αιτ/νίας με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Αιτ/νία, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, μιλά σήμερα στην «ε», για συγκεκριμένες θεματικές ενότητες που αφορούν στην περιοχή. Απαντά για το πρόβλημα των χρεών των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων, για τους νέους και τις ανάγκες τους σε σχέση με αυτά που προτάσσει το ΠΑΣΟΚ σε αντίθεση με τα όσα κάνει η Νέα Δημοκρατία, για τις δομές υγείας στο νομό, καθώς και για την περίπτωση των αντισταθμιστικών σε Εύηνο και Μόρνο. Διαβάστε όλα όσα μας είπε.

 

Σπ. Λιβανός: «Οι δεσμεύσεις μου για την ανάπτυξη της Ναυπάκτου»

Την 21η Μαΐου, οι πολίτες καλούνται να συγκρίνουν τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη 2019-202, με την εκπλήρωση όλων των βασικών δεσμεύσεων, όπως οι μειώσεις φόρων, οι αυξήσεις μισθών και συντάξεων, η αναβάθμιση της διεθνούς θέσης της χώρας μας κα, με  τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης Τσίπρα 2015-2019, που σημαδεύτηκε από υπερφορολόγηση, αστάθεια και αφαίμαξη της μεσαίας τάξης (…) (διαβάστε τη συνέχεια στη σελ. 4)

 

«Να διεκδικούμε όλα όσας μας αξίζουν»

Συνεχίζει την περιοδεία ο Θ. Παπαθανάσης

Συνεχίζει την περιοδεία του στο νομό Αιτ/νίας ο υποψήφιος με τη ΝΔ Θανάσης Παπαθανάσης, κάνοντας ανοιχτές ομιλίες, αλλά και συναντήσεις με φορείς. Το κλίμα ανταπόκρισης κρίνεται ιδιαιτέρως θετικό, στη δεύτερη αυτή κάθοδό του στον στίβο των βουλευτικών εκλογών, ενώ την ερχόμενη Κυριακή το πρωί είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί και η συγκέντρωσή του στην πόλη της Ναυπάκτου.

 

Μεγάλες συγκεντρώσεις για το Σταύρο Καραγκούνη  

Σε Θέρμο και Οινιάδες

Στην πλατεία του Θέρμου πραγματοποίησε ο υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Καραγκούνης, προεκλογική ομιλία, ύστερα από περιοδεία στην πόλη και σε γύρω χωριά. Έγινε θερμά δεκτός από τον κόσμο, καθώς στην περιοχή διατηρεί πολλούς φίλους . Επίσης, μίλησε στο δημαρχείο του παλιού δήμου Οινιάδων στο Νεοχώρι, το οποίο γέμισε ασφυκτικά από κόσμο.

 

Με το Β. Γκίζα πέντε πρόεδροι των δυτικών

Νέες συνεργασίες μετά του Αντιρρίου

Μετά την ανακοίνωση των προέδρων της Δ.Ε. Αντιρρίου, ότι θα είναι μαζί του, ο Βασίλης Γκίζας ανακοίνωσε την κοινή κάθοδο άλλων πέντε εν ενεργεία προέδρων, αυτή τη φορά από τ κοινότητες των δυτικών της Ναυπάκτου. Πρόκειται για τους Προέδρους Αφροξυλιάς Νίκο Κυρίτση, Βελβίνας Δημήτρη Κοντοχρήστο, Βλαχομάνδρας Βασίλη Κωστούλα, Μαμουλάδας Χρήστο Κόγγο και Ριγανίου Φίλιππο Λιόνα.

 

Kαινοτόμα έργα συντήρησης στη Γέφυρα

Ασφάλεια και λειτουργική απόδοση

Η ΓΕΦΥΡΑ ξεκίνησε εργασίες αντιοξειδωτικής προστασίας των μεταλλικών επιφανειών των προσβάσεων στο πλαίσιο του τακτικού κύκλου συντήρησης. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τις 9 Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών συντήρησης, η κίνηση στη Γέφυρα διεξάγεται κανονικά. Οι εξειδικευμένες εργασίες συντήρησης αποτελούν μέρος της μόνιμης δέσμευσης της Γέφυρας στην ασφάλεια και τη λειτουργική απόδοση.

 

Εορτασμός της Απελευθέρωσης της Ναυπάκτου     

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Ο Δήμος Ναυπακτίας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, ο Σύλλογος Αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών Ναυπακτίας «ΕΠΑΧΤΟΣ», η Περιφέρεια, η Μητρόπολη Ναυπάκτου, το Ίδρυμα Δημητρίου και Αγλαΐας Μπότσαρη συμμετέχουν στη διοργάνωση του εορτασμού της 194ης επετείου της Απελευθέρωσης της Ναυπάκτου που θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Μαΐου 2023.

 

Σήμερα η ομιλία του Μίλτου Ζαμπάρα στη Ναύπακτο

Σήμερα, Παρασκευή 12 Μαΐου και ώρα 8:00 μμ, θα πραγματοποιηθεί στο LEPANTO BEACH HOTEL στη Ναύπακτο, ομιλία του υποψήφιου βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μίλτου Ζαμπάρα, ενόψει των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου

 

Οι ΞΕΝΙΑστοι (μέρος 2ο) και η Λίνα Μενδώνη

Γράφει ο Γ. Κων. Ασημακόπουλος

Ο Γκίζας συγκάλεσε Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα συζήτησης την τύχη του Ξενία Ναυπάκτου. Συζήτηση, όχι λήψη απόφασης. Με λίγα λόγια ο Δήμαρχος συγκάλεσε ένα Δημοτικό Συμβούλιο που σκοπός του ήταν η δημιουργία εντυπώσεων, και μόνο. Γιατί γνωρίζει ότι η πρότασή του για το Ξενία είναι ανέφικτη. Γι΄ αυτό και έμεινε στη «συζήτηση» και απέφυγε τη «λήψη απόφασης». Γιατί το λέμε αυτό; Ας τα πάρουμε με τη σειρά (…) (διαβάστε τη συνέχεια στη σελίδα 7)

 

Φιέστα… και τώρα μπαράζ ανόδου

Για τον Απόλλωνα Ευπαλίου Tihio Race

 

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme