24.9 C
Nafpaktos
Friday, June 9, 2023
spot_img
spot_img

Διαβάστε σήμερα στην «εμπρός» που κυκλοφορεί!

Τρεις βουλευτές η Ναυπακτία στην επόμενη βουλή

Οι Θανάσης Παπαθανάσης, Μίλτος Ζαμπάρας και Γρηγόρης Θεοδωράκης

Μπορεί την ώρα που η «ε» πήγε στο τυπογραφείο (μεσημέρι Τετάρτης), το υπουργείο Εσωτερικών στην επίσημη σελίδα των εκλογών, αναφορικά με τη σταυροδοσία, να είχε ενσωματώσει τα στοιχεία στο 93% των εκλογικών τμημάτων (534/574), το Πρωτοδικείο είχε προχωρήσει στη συνολική ενσωμάτωση, βάζοντας σφραγίδα στο ποιοι είναι οι βουλευτές που εκλέγονται. Με σειρά κατάταξης, λοιπόν, για τη Νέα Δημοκρατία στην επόμενη βουλή θα είναι οι Μάριος Σαλμάς, Κώστας Καραγκούνης και Θανάσης Παπαθανάσης, για το ΣΥΡΙΖΑ ο Μίλτος Ζαμπάρας και ο Γρηγόρης Θεοδωράκης (πέρασε για 68 ψήφους το Γ. Βαρεμένο), για το ΠΑΣΟΚ η Χριστίνα Σταρακά και για το ΚΚΕ ο Νίκος Παναναστάσης.  Με αυτά τα δεδομένα, η Ναυπακτίας θα έχει στην επόμενη βουλή τρεις εκπροσώπους!

 

Στις 27 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στη Ναύπακτο

Στις 24 μονάδες η διαφορά σε όλο το δήμο Ναυπακτίας

Ξεπέρασε το όριο των 24 μονάδων η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας (44,32%)  με το ΣΥΡΙΖΑ (20,03%) στο δήμο Ναυπακτίας, έχοντας μάλιστα ως δημοτική ενότητα με τη μεγαλύτερη διαφορά εκείνη του κέντρου του δήμου, δηλαδή την πόλη της Ναυπάκτου. Εντός αυτής η ψαλίδα άνοιξε στις 27 μονάδες, με περίπου 3.000 ψήφους διαφορά. Στο δήμο Ναυπακτίας ψηλά κατέγραψε τα ποσοστά του και το ΠΑΣΟΚ, ξεπερνώντας το 16%, λόγω και της υποψηφιότητας του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου φυσικά, ενώ στην 4η θέση βρέθηκε το ΚΚΕ με ποσοστό 4,64%.

 

Προβλήματα από το κλείσιμο της γέφυρας του Μόρνου

Κινητοποιούνται οι επαγγελματίες της Δάφνης

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το κλείσιμο της γέφυρας του Μόρνου, στις επιχειρήσεις της Δάφνης κατά κύριο λόγο, συνεχίζει να απασχολεί την περιοχή. Μάλιστα την Τρίτη οι καταστηματάρχες της Κάτω Δάφνης πραγματοποίησαν συνάντηση, με πρωτοβουλία του προέδρου της Κοινότητας, σε συνέχεια της οποία προγραμματίστηκε νέα συνάντηση για σήμερα Παρασκευή στο δήμο Ναυπακτίας, ο οποίος «καθυστερημένα» κατά τους επαγγελματίες σπεύδει να δει το πρόβλημα.

 

Γαλάζιο κάστρο η Δωρίδα

31 μονάδες διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Κάστρο της Νέας Δημοκρατίας παραδοσιακά η Φωκίδα, κάτι που επιβεβαιώθηκε και σε αυτές τις εκλογές, με τη διαφορά της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ να φτάνει οριακά κάτω από τις 27 μονάδες.  Στο δήμο Δωρίδας, πάλι, οι αριθμοί είναι ακόμα πιο χαρακτηριστικοί, για την κατάσταση των δύο πρώτων κομμάτων, καθώς η μεταξύ τους ψαλίδα άνοιξε στις 31 μονάδες. Και πάλι βουλευτής ο Γ. Μπούγας. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών.

 

Ένα μεγάλο έργο 5,2 εκατ. ευρώ στη Δωρίδα

Αποχέτευση παραλιακών οικισμών

«Η δημοπράτηση του έργου «Αποχέτευση λυμάτων παραλιακών οικισμών Δημοτικής Ενότητας Ευπαλίου», από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δωρίδος, είναι γεγονός. Πρόκειται για έργο ζωτικής σημασίας, ένα έργο με ισχυρό περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόσημο το οποίο καταφέραμε να προετοιμάσουμε, να εξασφαλίσουμε  χρηματοδότηση  και  σήμερα να μιλάμε για την υλοποίησή του», αναφέρει ο Γ. Καπεντζώνης.

 

«Επεστράφη» η πρόσκληση Γκίζα προς Λουκόπουλο για το ΞΕΝΙΑ

Το θέμα του ΞΕΝΙΑ αποτέλεσε αντικείμενο αντιπαράθεσης και στο πέρασμα των προηγούμενων ημερών. Η πρόσκληση του Β. Γκίζα στον Τάκη Λουκόπουλο για δημόσια συζήτηση δεν βρήκε ανταπόκριση, με τον πρώτο να επιμένει ότι μέσα από τη συζήτηση η κοινωνία θα πληροφορηθεί τα θέμα στο σύνολό της και το δεύτερο να απαντά ότι ο χώρος του δημοτικού συμβουλίου είναι αυτός όπου παίρνονται αποφάσεις, αλλά και συζητιούνται τα θέματα.

 

1η θέση στη Στερεά Ελλάδα η Δωρίδα

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που ο Δήμος Δωρίδος αξιολογήθηκε θετικά για εννέα παραλίες, πληρώντας τα αυστηρά κριτήρια του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» και αυτό αποτελεί ένδειξη της προσπάθειας που καταβάλλεται από πλευράς σε συνδυασμό με την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν οι  επιχειρηματίες.

 

Παρεμβάσεις αισθητικής αναβάθμισης

Σε Αντίρριο και Κάτω Βασιλική

Ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη η αισθητική αναβάθμιση περιοχών που βρίσκονται «πάνω» σε εθνικές ή σημαντικές επαρχιακές οδούς και αποτελούν κόμβους συχνών διελεύσεων και πόλους υψηλής επισκεψιμότητας. Την Πέμπτη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Ν. Φαρμάκης επισκέφθηκε το Αντίρριο, όπου  έχουν υλοποιηθεί οι παρεμβάσεις στο πλαίσιο του έργου.

 

Η ταλαιπωρία αφορμή νέας «κόντρας»

Για το έργο των πεζοδρομίων

Οι εργασίες των πεζοδρομίων και της αντικατάστασης των αγωγών στην ανατολική είσοδο-έξοδο της Ναυπάκτου έχουν φέρει μοιραία και ταλαιπωρία σε όσους κάνουν χρήση του εν λόγω δρόμου. Στην καθυστέρηση που προκύπτει από την εναλλάξ χρήση του ενός ρεύματος, ήρθε να προστεθεί στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας και η ολική απαγόρευση (για αρκετές ώρες), λόγω των πρόσθετων προβλημάτων που προέκυψαν στο οδόστρωμα.

 

Οι πρωταγωνιστές της συντήρησης της Γέφυρας

Άκης Παναγής: Μηχανικός Δομικής Παρακολούθησης

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες αντιοξειδωτικής προστασίας των μεταλλικών επιφανειών των προσβάσεων, στο πλαίσιο του τακτικού κύκλου συντήρησης της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τις 9 Ιουνίου. Όπως έχει επισημανθεί και σε προηγούμενο δημοσίευμα, κατά τη διάρκεια των εργασιών συντήρησης η κίνηση στη Γέφυρα διεξάγεται κανονικά.

 

Ένα εκλογικό αποτέλεσα που μοιάζει παράδοξο. Είναι;

Γράφει ο Γιώργος Ασημακόπουλος

Σε πρώτη ανάγνωση το εκλογικό αποτέλεσμα μοιάζει παράδοξο. Είναι η πρώτη φορά όπου η Κυβέρνηση διατηρεί το ποσοστό της και, η αξιωματική αντιπολίτευση χάνει δυνάμεις. Λέγοντας χάνει δυνάμεις εννοούμε ότι καταρρέει χάνοντας περίπου τους μισούς της ψηφοφόρους προς όλες τις κατευθύνσεις, έχοντας απέναντι μια κυβέρνηση που είχε και τις κακές της στιγμές. Μια Κυβέρνηση που δεν έκανε εκλογές με πολιτικά ζητήματα  (…) (διαβάστε τη συνέχεια στη σελίδα 7)

 

Βόλεϊ Αναπτυξιακά:

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η Ομόνοια

Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme