8.4 C
Nafpaktos
Monday, January 30, 2023
spot_img
spot_img

Διαβάστε σήμερα στην «εμπρός» που κυκλοφορεί!

Εφικτό έργο η μαρίνα ή σχέδιο ανεφάρμοστο;

Ο δήμος κάνει εκ νέου τη χωροθέτηση και η «ε» έχει τα δεδομένα

Ο δήμος Ναυπακτίας ξεκινά τη διαδικασία για την εκ νέου χωροθέτηση της μαρίνας, έχοντας θέσει ως στόχο να ρίξει το κόστος κατασκευής, από αυτό που προέβλεπε η προηγούμενη, αλλά και να αυξήσει τη χωρητικότητά της. Αυτό προκύπτει από το ρεπορτάζ της «ε», σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εκδόθηκε για την έναρξη των διαδικασιών εκπόνησης των νέων μελετών του έργου, η οποία όμως δεν έμεινε πολιτικά αναπάντητη. Η ΑΔΚΝ έσπευσε να μιλήσει για καθυστερήσεις, καθώς τα χρήματα υπάρχουν από το 2020. Διαβάστε όλα όσα αφορούν τα σημερινά δεδομένα για το έργο, το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί σε προφορικό επίπεδο από εν δυνάμει επενδυτές, καθώς και την αρωγή του υπουργείου Τουρισμού, το οποίο έχει ανάψει πολικά το πράσινο φως για τη διαδικασία. Το ερώτημα είναι ένα: εφικτό ή όχι το έργο;

 

Και πάλι δημοπράτηση για το εργοστάσιο απορριμμάτων

Με την ελπίδα πως αυτή τη φορά η διαδικασία θα τελεσφορήσει

Και επίσημα προς αναδημοπράτηση οδεύει το έργο για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στη θέση Βλαχομάνδρα που αφορά στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων των δήμων Ναυπακτίας, Ι.Π. Μεσολογγίου και Θέρμου. Το Συμβούλιο της Επικρατείας, έβαλε φρένο στον συγκεκριμένο διαγωνισμό και τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, καθώς έκρινε ότι στο σύνολό τους παρουσίασαν ουσιώδη λάθη στις κατατεθειμένες προσφορές τους.  Προς τούτο, απέρριψε τις προσφορές και κήρυξε επί της ουσίας άγονη τη διαγωνιστική διαδικασία.

 

Σταθερές οι τιμές των τελών στη Δωρίδα

Πρόβλημα στις εισπράξεις λόγω της αδυναμίας πληρωμής

Χωρίς αυξήσεις στα δημοτικά τέλη θα είναι το 2023 στη Δωρίδα. Την απόφαση αυτή έλαβε το δημοτικό συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Λιδωρίκι, κατά την οποία απείχαν οι παρατάξεις της μείζονος μειοψηφίας και της Λαϊκής Συσπείρωσης.  Κύρια αιτία της απόφασης η δυσκολία στην είσπραξή τους λόγω του μεγάλου κύματος ακρίβειας που ζημιώνει επιχειρήσεις και νοικοκυριά, καθώς ήδη ο Δήμος «μπαίνει μέσα» εδώ και μήνες για το λόγο αυτό. Διαβάστε το ρεπορτάζ για τα όσα ειπώθηκαν.

 

Αντικατάστασης αγωγών αμιάντου στο Τρίκορφο

Δημοπρατήθηκε το έργο

«Ένα ακόμα μεγάλο έργο, που αυτή τη φορά θα δώσει μόνιμη και ασφαλή λύση στο πρόβλημα ύδρευσης του Τρικόρφου, οδηγείται σε φάση υλοποίησης». Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος Δωρίδος Γεώργιος Καπεντζώνης με αφορμή την προκήρυξη δημοπράτησης του έργου «Αντικατάσταση αγωγών αμιάντου στο εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης Κοινότητας Τρικόρφου», για το οποίο έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση  από το ΠΔΕ της Περιφέρειας.

 

«Ταξίδι στο Κέντρο των Πολιτισμών»

Στη βιβιοθήκη Ναυπάκτου

Το «Ταξίδι στο Κέντρο των Πολιτισμών συνεχίζεται με – Σαφάρι στα έθιμα των Φυλών της Αφρικής…»! Σάββατο 14 Ιανουαρίου, 10:00 – 12:00, Σαφάρι στην Μποτσουάνα! Ας φορέσουμε λοιπόν, όλοι και όλες, άνετα σκουρόχρωμα ρούχα, καπέλο και αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας για ένα νέο ταξίδι στο Κέντρο των Πολιτισμών: στις Φυλές της Αφρικής: στη Φυλή των Μασάϊ, στη Φυλή των Καρό, στη Φυλή των Τουαρέγκ, στη Φυλή των Χύμπα και σε πολλές άλλες ακόμη!

 

Προς υλοποίηση ένα σημαντικό έργο

Αντικατάσταση αμιαντοσωλήνα στην Αθ. Νόβα

Ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Ζαχαρίας Χοχτούλας και ο ανάδοχος εργολάβος υπέγραψαν τη σύμβαση κατασκευής του έργου αντικατάστασης αμιαντοσωλήνα στην οδό Αθανασιάδη Νόβα. Παρών ήταν και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Θωμάς Κοτρωνιάς. Πρόκειται συγκεκριμένα για το τμήμα που ξεκινά από την οδό Θέρμου και φτάνει έως και την οδό Εθνικής Αντιστάσεως, καλύπτοντας το δυτικό τμήμα της πόλης της Ναυπάκτου.

 

Μείωση των αντικειμενικών αξιών

Στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα

Άμεση σύγκληση δημοτικού συμβουλίου για τη μείωση των αντικειμενικών αξιών, αιτείται η παράταξη του Α. Κοτσανά στο δήμο Ναυπακτίας, προκειμένου όπως σημειώνει να αποκατασταθούν αδικίες.  Σε απάντησή του ο δήμος τονίζει ότι είναι ενήμερος για το θέμα, έχει κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, καθώς επίσης και ότι θα συζητηθεί σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο για ενημέρωση και σχετική απόφαση.

 

Η εξέλιξη του οικισμού της Ναυπάκτου

Παρουσίαση βιβλίου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος και ο δήμος Ναυπακτίας, συνδιοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της αρχαιολόγου Φωτεινής Σαράντη, Προϊσταµένης του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων της Εφορείας «ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ. Η εξέλιξη του οικισµού από την προϊστορία έως το τέλος του αρχαίου κόσµου.» Η εκδήλωση θα πραγµατοποιηθεί την Κυριακή στο κτήριο Ναυπακτία.

 

Απολογισμός του Οικονομικού πολέμου κατά της Ρωσίας

Γράφει ο Σωτήρης Θεοδωρόπουλος

Μετά τα αλεπάλληλα  πακέτα των Δυτικών  κυρώσεων που αποφασίσθηκαν απ’ τις ΗΠΑ, και συνιστούν τον οικονομικό πόλεμο κατα της Ρωσίας, οι μεγάλες προσδοκίες και επιδιώξεις καταστροφής της Ρωσικής οικονομίας, διαψεύστηκαν με τον πλέον κραυγαλέο τρόπο.  Οι «πρωτοφανείς πυρηνικού τύπου» κυρώσεις όπως διατυμπανίζονταν, για να μετατρέψουν τη Ρωσία σε παρεία του κόσμου, αποδείχτηκαν αυτοκαταστροφικές για αυτούς που τους εφάρμοζαν στην Ευρώπη (…)

 

Ο Χάρης Βαρθακούρης live στο Amaryllis 

Το Amaryllis συνεχίζει τις υπέροχες μουσικές βραδιές, αυτή τη φορά φιλοξενώντας στις 4 Φεβρουαρίου το Χάρη Βαρθακούρη, σε ένα υπέροχο μελωδικό τραγούδι!

 

Νέα εντός έδρα ήττα για τον Αστέρα

Τον κρατά στην τελευταία θέση

 

Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme