27 C
Nafpaktos
Monday, July 15, 2024
spot_img
spot_img

Διαβούλευση για τις θέσεις της παράταξης του Θ. Ασημάκη

Κάλεσμα στους πολίτες να εκφράσουν τις απόψεις τους 

Μετά την ονομασία της παράταξης, μέσω της συμμετοχής του κόσμου, η παράταξη του Θάνου Ασημάκη για το δήμο Δωρίδος, «Όραμα για τη Δωρίδα» ανοίγει τις διαδικασίες και για τον καταρτισμό του προγράμματος. Όλοι όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να καταθέσουν τις απόψεις τους στη σελίδα του υποψηφίου δημάρχου στο facebook, εκεί όπου παραθέτονται οι βασικές (και αμετάβλητες) θέσεις του συνδυασμού!

Αναλυτικά οι θέσεις ανά θεματική είναι:

1) Διοίκηση χωρίς κομματικές αγκυλώσεις
Ανεξάρτητη διοίκηση από κομματικά επιτελεία και πολιτικές όχι μόνο στα λόγια αλλά στις πράξεις. Δεν χωράνε μικροπολιτικές και κομματικές πρακτικές και νοοτροπίες σε έναν Δήμο. Η Δωρίδα ανήκει σε όλους μας και όλοι μαζί θα πρέπει να χτίσουμε το μέλλον. ΝΑΙ στην πολιτική, τις θέσεις και την υγιή αντιπαράθεση ΟΧΙ σε εξαρτήσεις και μικροκομματικές στρατηγικές.

2) Διαφάνεια και αξιοκρατία
Η αποστροφή των πολιτών απέναντι στους πολιτικούς και τα κοινά, είναι το αποτέλεσμα μιας χρόνιας παθογένειας του πολιτικού μας συστήματος. Πρέπει να έρθουμε σε ρήξη με παλιές νοοτροπίες και να διοικήσουμε τον Δήμο με έμφαση στις αρχές της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, βασικά στοιχεία μιας δημοκρατικής κοινωνίας. Μόνο έτσι χτίζεται η εμπιστοσύνη μεταξύ διοίκησης και πολιτών. Μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει η Δημοκρατία.

3) Ενεργητική διακυβέρνηση
Δεν θέλουμε ο Δήμος μας να είναι απλά ένας μηχανισμός που αντιδρά σε καταστασεις, δεν θέλουμε η διοίκηση να είναι μια αρχή που θα έρχεται κατόπιν να λύσει προβλήματα και να κάνει μπαλώματα. Θέλουμε μια διοίκηση που θα σχεδιάζει, θα θέτει στόχους και χρονοδιαγράμματα και θα υλοποιεί έργο για τους πολίτες και την περιοχή μας με σωστή διαχείριση πόρων και ανθρώπων.

4) Συμμετοχή των πολιτών
Κανένας Δήμαρχος, αντιδήμαρχος ή σύμβουλος δεν μπορεί να γνωρίζει όλα τα προβλήματα σε κάθε γωνιά της Δωρίδας. Η καταγραφή οι ιδέες οι απόψεις και οι προτάσεις όλων μας μέσα από Λαϊκές συνελεύσεις είναι παραπάνω από χρήσιμές, είναι απαραίτητες. Συνεργασία με προέδρους και Πολιτιστικούς Συλλόγους σε συνεχόμενη βάση με στόχο τη λύση προβλημάτων σε όλα τα χωριά. Οραματιζόμαστε μια διοικηση που προέρχεται από τους Δημότες προς τον Δήμο και θα περιλαμβάνει όλους τους δημότες.

5) Δραστηριοποίηση νέων
Πιστεύουμε ότι υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό στη Δωρίδα που μένει αναξιοποίητο. Οι νέοι άνθρωποι που επέλεξαν να ζήσουν στην περιοχή, επιστήμονες, τεχνίτες, αγρότες που έχουν ιδέες και όραμα για μια καλύτερη ζωή. Πολίτες που παρέμειναν για χρόνια σιωπηλοι, μακριά από τα κοινά, απογοητευμενοι απο νοοτροπίες και κακές πρακτικές. Οι νέοι άνθρωποι, η νέα γενιά της Δωρίδας, σε συνδυασμό με την εμπειρία τον μεγαλυτέρων μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις της εποχής μας.

6) Ανακοπή ερημοποίησης της Δωρίδας
Ο βασικός στόχος μιας νέα διοίκησης στη Δωρίδα θα πρέπει να είναι η ανακοπή της ερημοποίησης των χωριών μας. Κανένας πολιτικός σχεδιασμός δεν μπορεί να γίνει σωστά αν δεν έχουμε ώς βασικό στόχο να κρατήσουμε και να προσελκύσουμε νέους στη Δωρίδα. Απο πλευράς Δήμου αυτο, μπορεί να γίνει με στοχευμένα έργα και παρεμβάσεις που θα μπορέσουν να δωσουν αναπτυξιακές διεξόδους σε όλους. Στον τουρισμό, την κτηνοτροφία και τη γεωργία, στη μεταποίηση και το εμπόριο. Ο στόχος αυτός δεν είναι οικονομικός. Αφορά τη βιωσιμότητα των χωριών μας και την υπάρξη αυτή καθε αυτή του Δήμου μας.

7) Αναπτυξιακός σχεδιασμός πάνω στα πλεονεκτήματά μας
Ρεαλιστική και πραγματική αξιολόγηση στα πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Λέμε όχι στις εξαγγελίες και στα έργα που δεν έχουν άμεση σύνδεση με τα πραγματικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Ας επενδύσουμε τον χρόνο μας σε έργα επιτευξιμα και βιώσιμα που μπορούν να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής και να δώσουν αναπτυξιακή πνοή στον τόπο μας.

8) Έμφαση στον πολιτισμό και την παιδεία
Η Δωρίδα είναι ένας τόπος που διψά για πολιτισμό, και ο πολιτισμός, οι τέχνες και η παράδοσή μας είναι εργαλεία και στηριγματα σε κάθε προσπάθεια ανάκαμψης της περιοχής μας. Πρέπει να μεταφέρουμε κεφάλαια στο να στηρίξουμε την παιδεία και τον πολιτισμό μέσα από την αξιοποίηση της πολιτιστικής ταυτότητας του Δήμου μας και να βοηθήσουμε ώστε να ανθίσουν φορείς και δράσεις στην περιοχή μας.

9) Προστασία περιβάλλοντος
Καμιά επένδυση, κανένα έργο, καμία πρόταση δεν μπορεί να μην έχει βασικό άξονα την προστασία του περιβάλλοντος. Φρένο σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης και προστασία του φυσικού κάλλους, των δασών, της θάλασσας, της πανίδας της περιοχής μας. Ισορροπία ανάπτυξη και αξιολόγηση όλων των επιλογών μας. Όχι σε εύκολες λύσεις και παρεμβάσεις που μπορεί να βλάπτουν ή να επηρεάζουν το πολυτιμότερο αγαθό μας, το περιβάλλον.

spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme