19.6 C
Nafpaktos
Tuesday, April 23, 2024
spot_img
spot_img

Δυνατά στον προεκλογικό στίβο ο Στ. Κραγκούνης-Οι σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα


Τη δική του δήλωση υποψηφιότητας έκανε πριν από λίγες ημέρες ο υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Αιτ/νιας Σταύρος Καραγκούνη, καλώντας τους ψηφοφόρους της περιοχής να μην δώσουν και πάλι την Ελλάδα στα χέρια εκείνων που τη χρεοκόπησαν. Κάνει λόγο για μία Αιτ/νια σταυροδρόμι που θα πρέπει να αξιοποιηθεί, αρκεί βέβαια τις τύχες της να χειριστούν άνθρωποι με γνώσεις. Ποιος είναι όμως ο Στ. Καραγκούνης; Η «ε» σήμερα φέρνει στο φως τις προσωπικές και χρόνιες σχέσεις του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, συνθήκη η οποία μάλιστα τον οδήγησε στην ενεργοποίησή του.

Στο κάλεσμά του ο Στ. Καραγκούνης αναφέρει:
«Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Νιώθω μεγάλη τιμή και βαθιά ευγνωμοσύνη που μου δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, σε μια κρίσιμη εκλογική διαδικασία για την Ελλάδα.
Νιώθω επίσης, βαρύ το αίσθημα ευθύνης απέναντι σ’ όλους τους Αιτωλοακαρνάνες, τους οποίους καλούμαι να υπηρετήσω προκειμένου να τοποθετήσουμε τον τόπο μας σε μια αναπτυξιακή τροχιά.
Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να διατηρήσουμε τα κεκτημένα μας, να δρέψουμε τους καρπούς των θυσιών του ελληνικού λαού, να διεκδικήσουμε μια καλύτερη Ελλάδα, να αξιοποιήσουμε όλες τις παραγωγικές δυνατότητες του νομού μας με γνώμονα πάντα την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία, την ισότητα και τη δικαιοσύνη.
Καλώ, λοιπόν, όλους τους συμπολίτες μου στις 7 Ιούλη να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ για ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Να δώσουν τη δύναμη στην Προοδευτική Συμμαχία να υλοποιήσει τις προγραμματικές δεσμεύσεις. Να μην οπισθοδρομήσουμε σε μια δεξιά διακυβέρνηση του κεφαλαίου και στην οικογενειοκρατία που θεμελίωσε το κράτος της διαπλοκής και της διαφθοράς. Στις 7 Ιούλη βρισκόμαστε ενώπιον μιας ιστορικής απόφασης: Ή θα κρατήσουμε την Ελλάδα στα χέρια μας. Ή θα την δώσουμε πίσω σε αυτούς που τη χρεοκόπησαν.
Μέσα από έναν αδιάκοπο, σκληρό και έντιμο αγώνα θα ταξιδέψω σε όλα τα χωριά του νομού Αιτωλοακαρνανίας, θα επικοινωνήσω με τους πολίτες με κάθε δυνατό μέσο προκειμένου να μεταδώσω την τετραετή συμβολή της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα που υλοποίησε έργα ουσίας που έδωσαν λύσεις σε χρόνια προβλήματα της περιοχής μας.
Εμείς γνωρίζουμε, θέλουμε και μπορούμε. Σας καλώ να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη. Μακριά από τις παθογένειες του παρελθόντος. Μακριά από τις μέρες της λιτότητας και των μνημονίων. Με συλλογική πρόοδο και προκοπή. Για μια Αιτωλοακαρνανία σταυροδρόμι».
Ποιος είναι ο Σταύρος Καραγκούνης
Ο Σταύρος Καραγκούνης γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα, ενώ κατάγεται από την Κυψέλη Αγρινίου. Η μητέρα του Αγγελική Τσώτα κατάγεται από το Νεοχώρι Μεσολογγίου. Αποφοίτησε από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών και το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων το 1992 όπου ήταν συμμαθητής με τον Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίον και τους συνδέει στενή φιλία.
Είναι πτυχιούχος Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σπούδασε επίσης Γερμανική και Ισπανική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ruprecht Karls της Χαϊδελβέργης στη Γερμανία, με Μεταπτυχιακές Σπουδές στην εξειδίκευση καθηγητών (αξιολόγηση εξετάσεων).
Διετέλεσε καθηγητής Γερμανικής και Ισπανικής γλώσσας στην Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και στην ιδιωτική εκπαίδευση έως το 2012. Το 2016 ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου του ΕΟΠΠΕΠ, ενώ από το 2016 έως το 2018 ανατέθηκε ο ρόλος του Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη.
Σχετικά με την πολιτική δράση σου με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας την περίοδο 2008-2009. Από το 2012 έως το 2015 διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Εκπροσώπησε το Τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής, Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε Διεθνή Φόρα στην Ισπανία και στην Λατινική Αμερική.
Είναι παντρεμένος με την φιλόλογο, Νάνσυ Μέγγουλη, το γένος Χριστοπούλου, η οποία κατάγεται από τη Μηλιά Ναυπακτίας. Έχουν δυο παιδιά, τον Θανάση και την Γεωργία.
Η διαχρονική φιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα
Πριν από λίγες ημέρες ο Στ. Καραγκούνης βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου έχοντας συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Οι δυο άντρες συνδέονται με βαθειά φιλία που κρατάει από τα μαθητικά τους χρόνια. Είναι φίλοι από την Α’ Γυμνασίου από το Β’ Πειραματικό Σχολείο, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησαν στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων. Αν και σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, συνεργάζονταν πάντα. Συνέπεια αυτής της διαδικασίας ήταν άλλωστε όπως λέγεται και η εκλογή του Αλέξη Τσίπρα ως πρόεδρος του 15μελους μαθητικού συμβουλίου και του Σταύρου Καραγκούνη ως αντιπρόεδρος.
Πέρα από φιλική σχέση συνδέονται και με οικογενειακή μιας και η αδερφή του Πρωθυπουργού, Ζανέτ Τσίπρα, ήταν παντρεμένη με τον αείμνηστο Γρηγόρη Καραγκούνη από την Κυψέλη Αιτωλοακαρνανίας. συγγενή του Σταύρου Καραγκούνη.
Η κάθοδος στο νομό Αιτωλοακαρνανίας
Ο Σταύρος Καραγκούνης όπως προαναφέραμε κατάγεται από την Κυψέλη Αγρινίου, από το Νεοχώρι Μεσολογγίου, ενώ η σύζυγός του είναι από τη Μηλιά Ναυπακτίας. Παρά τις υποχρεώσεις του στην Αθήνα, δε σταμάτησε ποτέ να αγαπά, να νοιάζεται και να επισκέπτεται τα όμορφα μέρη του νομού.
Υπάρχει ένα παρασκήνιο που θέλει την επιλογή του κ. Καραγκούνη να κατέβει υποψήφιος στην Αιτωλοακαρνανία να την έχει πάρει ο Πρωθυπουργός, αφού ο ίδιος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον μεγαλύτερο νομό της χώρας. Το είπε άλλωστε με την επίσκεψή του εδώ, στην ομιλία του στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η Αιτωλοακαρνανία είναι πάντοτε το βαρόμετρο για τα αποτελέσματα σε κάθε εκλογική αναμέτρηση».
Ο κ. Καραγκούνης διαθέτει μεγάλη πείρα σε θέματα του νομού, καθώς ήταν μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας την περίοδο 2008-2009, ενώ ως Διευθυντής στο Γραφείο του Υπουργού Υποδομών, κ. Χρήστου Σπίρτζη, συνέβαλε καθοριστικά στα αναπτυξιακά οδικά έργα στο νομό. Η προσωπική επιλογή, καθώς φαίνεται του ίδιου του Αλ. Τσίπρα να βάλει υποψήφιο στο νομό τον κ. Καραγκούνης μόνο τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται, όπως συνάγεται από όλα τα παραπάνω. Πρόκειται για μια ενέργεια που υποδηλώνει την αναγκαιότητα συσπείρωσης στην περιοχή, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε ικανοποιητικά ποσοστά στις ευρωεκλογές, θέλοντας έτσι να θωρακιστεί και να βάλει τα θεμέλια για την ανατροπή σε μια εκλογική περιφέρεια που δείχνει και το κλίμα της χώρας.

spot_img
spot_img
spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme