4 C
Nafpaktos
Sunday, January 23, 2022
spot_img
spot_img

Ζητούν παρέμβαση για τον επικίνδυνο δρόμο σύλλογοι των Βαρδουσίων

Την έντονη αγανάκτησή του για την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου εκφράζουν τα ΔΣ τεσσάρων Συλλόγων των Βαρδουσίων στη Φωκίδα, προς την Αντιπεριφέρεια, κάνοντας λόγο για κάκιστο και επικίνδυνο δίκτυο. Πρόκειται για τους συλλόγους Κροκυλείου, Κουπακίου, Αλποχωρίου και Ζωριάνου, που κοινοποιούν μάλιστα την επιστολή τους σε κάθε εμπλεκόμενο φορέα.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων μας διαμαρτύρονται για πολλοστή φορά για την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Οδικό Δίκτυο και συγκεκριμένα ή επαρχιακή οδός Νο 13 «Κουμεντάρι – Κροκύλιο – Κουπάκι – Ζωριάνο – Αλποχώρι » μήκους 20 χλμ..

Ο δρόμος αυτός κατασκευάστηκε πριν από 28 περίπου έτη με τις τότε προδιαγραφές, που δυστυχώς παραμένει εγκαταλελειμμένη στη φθορά του χρόνου με τραγικά αποτελέσματα τα οποία μόνο οι κάτοικοι αυτών γνωρίζουν .

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη αναγνωρίζουμε ότι το 2020 ξεκινήσατε να επισκευάσετε ένα τμήμα του δρόμου από Κουμεντάρι μέχρι λίγο πριν από το Κροκύλιο, ενώ το έργο έπρεπε να ολοκληρωθεί, εγκατελήφθει καταδικάζοντας την περιοχή σε πλήρη απομόνωση.

Η αδιαφορία της Πολιτείας που για πολλά χρόνια τώρα έχει εγκαταλείψει την περιοχή μας, καταδικάζοντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες όλων των χωριών μας σε μεγάλη ταλαιπωρία αλλά και σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές των.

Ο δρόμος από Κροκύλιο – Κουπάκι – Ζωριάνο – Αλποχώρι, περίπου 12 χιλιομέτρων είναι για πολλά χρόνια τώρα σε άθλια κατάσταση και πάρα πολύ επικίνδυνος και η αδιαφορία για την ανακατασκευή του υπάρχοντος ασφαλτοτάπητα έχει οδηγήσει την περιοχή μας σε αποκλεισμό και ερήμωση. Θέλω να πιστεύω ότι το γνωρίζετε οι περισσότεροι από εσάς. Τους χειμερινούς δε μήνες επειδή δεν υπάρχουν τεχνικές προδιαγραφές κατά την κατασκευή του και έχει και πολλά χρόνια να συντηρηθεί έχει κατεστραμμένο ασφαλτοτάπητα με άπειρες λακκούβες, ρηγματώδεις και καθιζήσεις, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο επικίνδυνη η βατότητα του οδοστρώματος αλλά και η πρόσβαση στα χωριά μας

Επίσης τα δένδρα σε πολλά σημεία έχουν κλείσει την ορατότητα του δρόμου , δεν υπάρχουν καθόλου προστατευτικές μπάρες, ούτε καν υπάρχει η απαραίτητη σήμανση.

Με λίγα λόγια το οδόστρωμα όπως είναι σήμερα, είναι άκρως επικίνδυνο για την μετακίνηση τόσο των κατοίκων των ανωτέρω χωριών, όσο και των άλλων ορεινότερων χωριών της Β/Δ .Δωρίδας ( Πενταγιοί – Τρίστενο – Διχώρι – Yψηλό Χωριό – Κερασιά – Κριάτσι – Αρτοτίνα ), που πολύ συχνά χρησιμοποιούν το τμήμα της ανωτέρω Επαρχιακής οδού κινούμενοι προς Ναύπακτο.

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη :

Επανερχόμαστε στο αίτημά μας για τον επαρχιακό αυτό δρόμο από ««Κροκύλειο – Κουπάκι – Ζωριάνος – Αλποχώρι>> μήκους 12 χλμ. επειδή, το πρόβλημα παραμένει και είναι πάρα πολύ σοβαρό και επικίνδυνο για τις ζωές μας,  επειδή στο και πέντε να θρηνήσουμε θύματα, από τις λακκούβες, τις ρηγματώδεις, καθιζήσεις αλλά και από διάφορα κλαδιά που σε κάποιες στροφές περιορίζουν την ορατότητα και δεν υπάρχουν και οι προστατευτικές μπάρες γι αυτό ζητάμε άμεσα να συντηρηθεί ο δρόμος με νέο ασφαλτοτάπητα.

Παρακαλούμε, να κατασκευάσετε άμεσα και κατά προτεραιότητα με όλες τις απαραίτητες εργασίες που απαιτούνται στο οδόστρωμα ,ώστε το θέμα ασφάλειας των κατοίκων που χρησιμοποιούν αυτό το οδόστρωμα να είναι ασφαλές . Όπως θέλω να πιστεύω ή ασφάλεια των κατοίκων πρέπει όλους να μας απασχολεί. Είναι δρόμος υψίστης σημασίας για την επιβίωση των κατοίκων των χωριών μας , αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Β/Δ. Δωρίδας.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν οι κάτοικοι των ως άνω χωριών μας αλλά και όσοι τουριστικοί επισκέπτες θέλουν να μας επισκεφθούν, να μετακινούνται χωρίς κινδύνους τόσο των ιδίων, όσο και των οικογενειών των, από και προς αυτά».

Για τα Δ.Σ. ΤΩΝ 4 ΣΥΛΛΟΓΩΝ Δ.Ε. Βαρδουσίων.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

Κροκυλείου:   Γραββάνης Ευάγγελος

Κουπακίου:    Κουφασίμης Γεώργιος

Αλποχωρίου : Τσακατούρα Παναγιώτας

Ζωριάνου:      Νικολόπουλος Γεώργιος

Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme