26.7 C
Nafpaktos
Sunday, April 14, 2024
spot_img
spot_img

Η κριτική Μπουλέ στην υποψηφιότητα Λουκόπουλου και οι… ανοιχτές πόρτες συνεργασίας

Ενωτική Πρωτοβουλία και Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας κάθισαν στο ίδιο τραπέζι προκειμένου να συμπορευτούν στις επόμενες δημοτικές εκλογές, όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν θετικό. Η ανακοίνωση της πρώτης την προηγούμενη εβδομάδα, για την υποψηφιότητα του Τάκη Λουκόπουλου έφερε την αντίδραση της δεύτερης το μεσημέρι της Τρίτης, η οποία με σκληρή γλώσσα ασκεί κριτική στην πρώην δημοτική αρχή για τους χειρισμούς του θέματος κάνοντας λόγο για «μικροπολιτική» και «προσωπικά συμφέροντα». Η «ε» έχοντας αποκαλύψει τις διαθέσεις επί όλων των παραπάνω… πριν ακόμα συμβούν, έχει σήμερα και τα απόνερα των τελευταίων κινήσεων.

«Τη στιγμή που μιλάμε η απόφαση του Τ. Λουκόπουλου φέρεται να έχει σχεδόν ληφθεί, γέρνοντας σημαντικά προς το να είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος. Μάλιστα, όπως λένε οι πληροφορίες μας, προς τούτο, αλλά και τις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν, αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις προς τα τέλη Νοεμβρίου, όπου μέσω αυτών θα δοθεί και το στίγμα που θα σημάνει την άτυπη έναρξη της προεκλογικής περιόδου για την Πρωτοβουλία». Αυτό γράφαμε στα μέσα Οκτωβρίου στο ρεπορτάζ μας ως «ε», ξετυλίγοντας επί της οσίας των κουβάρι των όσων ακολούθησαν και σε επίσημο επίπεδο έως και σήμερα.

Πριν συμβεί αυτό, όμως, δηλαδή πριν ανακοινώσει και επίσημα η Ενωτική Πρωτοβουλία την υποψηφιότητα του Τάκη Λουκόπουλος, ένα άλλο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας είχε ρίξει επίσης φως στα όσα συνέβησαν τόσο καιρό στο κομμάτι των ενδεχόμενων συνεργασιών μεταξύ παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Εστιάζοντας σε εκείνη του Γιάννη Μπουλέ, έχοντας εξασφαλίσει αποκλειστικές δηλώσεις του πρώην δημάρχου, πρώτοι εδώ διαβάσατε ότι η ΑΔΚΝ λέει ναι στη συμπόρευση, έχοντας όμως θέσει κόκκινες γραμμές για να προχωρήσει αυτή.

«Για να είναι επιτυχής μία συνεργασία και να υπάρξει στην πράξη ανανέωση, όπως την επιζητά η κοινωνία, είναι αναγκαίο να κάνουμε ένα βήμα πίσω όλοι οι σημερινοί επικεφαλής των παρατάξεων και να βρούμε ένα νέο πρόσωπο κοινής αποδοχής», είχε δηλώσει πριν από λίγες εβδομάδες ο Γ. Μπουλές στην «ε», προσθέτοντας χαρακτηριστικά:  «Είναι κόκκινη γραμμή αυτή η προϋπόθεση για εμάς». Μάλιστα, αφήνοντας και τις πρώτε αιχμές δημοσίως προς την Ενωτική Πρωτοβουλία, είχε επισημάνει το εξής: «Με διάφορα προσχήματα η διαδικασία των συνεργασιών δεν εξελίσσεται με τους ρυθμούς που απαιτεί η κοινωνία».

Έχοντας δει το φως της δημοσιότητας όλα τα παραπάνω, ακολούθησε η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Τάκη Λουκόπουλου, η οποίο μεταξύ άλλων έγραφε τα εξής, εξηγώντας τα της απόφασης:

«Στην παρούσα φάση  και αφού συνεκτιμήθηκαν όλα τα δεδομένα, η παράταξή μας αποφάσισε ότι θα λάβει μέρος στις επερχόμενες δημοτικές  εκλογές του Οκτωβρίου  του 2023 για τον Δήμο Ναυπακτίας, με επικεφαλής υποψήφιο δήμαρχο, τον έως τώρα αρχηγό της Τάκη Λουκόπουλο. Το ήθος, η εντιμότητα και η αποτελεσματικότητα του επικεφαλής της παράταξης μας, σε συνδυασμό με την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που εκφράζει η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου στο πρόσωπό του, τον καθιστούν εγγυητή μιας συνετής και αποτελεσματικής διοίκησης. Με διαφάνεια, νομιμότητα, κύρος και αξιοπιστία όπως αρμόζει στις αρχές και τις αξίες μας, διαπιστώσεις που είναι γνωστές από την έως τώρα προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική του πορεία, αλλά και το ύφος και το ήθος της εξουσίας που άσκησε στα δημόσια πράγματα του τόπου από τη θέση του δημάρχου».

Όπως γράψαμε στο ρεπορτάζ της προηγούμενης εβδομάδας, η απόφαση αυτή είχε σχεδόν κλειδώσει από το καλοκαίρι, καθώς πεποίθηση των στελεχών της Πρωτοβουλίας είναι πως πρόκειται για την καλύτερη σήμερα επιλογή. Ζυγίζοντας το σύνολο των δεδομένων, εκτιμήθηκε ότι το όνομα του πρώην δημάρχου αποτελεί ακόμα και σήμερα στη συνείδηση του κόσμου ισχυρό κεφάλαιο για τον τόπο, άρα και την καλύτερη επιλογή να ηγηθεί της νέας προσπάθειας. «Δεν υπάρχουν κλειστές πόρτες για κανένα», μας είπε χαρακτηριστικά συνομιλητής μας, όπως δημοσιεύσαμε στο προηγούμενο τεύχος, κάνοντας λόγο για ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας προς πάσα κατεύθυνση. «Ακόμα και με την ΑΔΚΝ», όπως μας διευκρίνισε σε συγκεκριμένη ερώτησή μας, παρά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Μπουλές πριν από λίγες εβδομάδες στην «ε», σχετικά με τις κόκκινες γραμμές που έχουν τεθεί από μέρους τους και αφορούν στον επικεφαλής της όποιας κοινής προσπάθειας, ο οποίος κατά τον ίδιο πρέπει να είναι πρόσωπο που δεν έχει υπάρξει ξανά σε αυτό το ρόλο. Ακόμα και υπό αυτό το πρίσμα στην Πρωτοβουλία θεωρούν πως οι συγκλήσεις είναι εφικτό να γίνουν με τον Τ. Λουκόπουλο επικεφαλής, τονίζοντας μάλιστα πως υπάρχει σήμερα επικοινωνία με στελέχη της ΑΔΚΝ σε καλό μάλιστα επίπεδο.

Η σκληρή ανακοίνωση της ΑΔΚΝ

Επόμενο επεισόδιο του σίριαλ «αυτοδιοικητικές συνεργασίες» ήταν η επίσημη ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας αυτή την εβδομάδα, με τίτλο «Η ΑΔΚΝ θα είναι παρούσα στις δημοτικές εκλογές του 2023», στην οποία γίνεται αναφορά στις διεργασίες που έγιναν τους προηγούμενους μήνες για την επίτευξη συνεργασίας μεταξύ συνδυασμών της αντιπολίτευσης, ασκώντας μάλιστα σκληρή κριτική στην παράταξη Λουκόπουλου για τις επιλογές της στον τομέα αυτό. Κάνει λόγο για μικροπολιτική και προσωπικά συμφέροντα που την οδηγούν στην απόφαση υποψηφιότητας του Τ. Λουκόπουλου και αναλυτικά, εξιστορώντας και τα βασικά σημεία των όσων έλαβαν χώρα τους τελευταίους μήνες, σημειώνει:

«Στη συνδιάσκεψη της ΑΔΚΝ στις 23 Μαΐου του 2022 είχαν αποφασισθεί μεταξύ άλλων να ανασυγκροτηθεί η παράταξη, ώστε να ισχυροποιηθεί με ουσιαστική παρουσία σε κάθε κοινότητα και οικισμό του δήμου σύμφωνα και με τις προβλέψεις του νέου θεσμικού πλαισίου για τις εκλογές του 2023. Παράλληλα να πάρει η παράταξη άμεσα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει συνεργασία με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στη βάση κοινού προεκλογικού προγράμματος.

Ενημερώνουμε τους δημότες της Ναυπακτίας ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού έγιναν συζητήσεις και υπήρξε κατ’ αρχήν συμφωνία των επικεφαλής των 4 παρατάξεων (Λουκόπουλος, Μπουλές, Γούλας, Νταουσάνης) για κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές του 2023 με κοινό πρόγραμμα και νέο υποψήφιο δήμαρχο. Επιβεβαίωση αυτής της συμφωνίας ήταν η κοινή παρουσία των τεσσάρων επικεφαλής στον Πλάτανο Ναυπακτίας στις 23/8/2022. Για την ολοκλήρωση της συμφωνίας απέμενε η συζήτηση για την επιλογή του υποψηφίου δημάρχου.

Ωστόσο οι συζητήσεις για την επιλογή του νέου υποψηφίου δημάρχου ποτέ δεν άρχισαν με ευθύνη της παράταξης του κ. Λουκόπουλου. Αντί να γίνει μια τέτοια συζήτηση ο κ. Λουκόπουλος παρήγγειλε για λογαριασμό του δημοσκόπηση και με πρόσχημα τη διεξαγωγή της ανέβαλε συνεχώς τη σχετική συζήτηση.

Αιφνιδίως και χωρίς καμμιά ενημέρωση των επικεφαλής των υπόλοιπων τριών παρατάξεων η Ενωτική Πρωτοβουλία στις 8/11/2022 ανακοίνωσε την κάθοδό της  στις εκλογές του 2023 με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Λουκόπουλο.

Η ΑΔΚΝ πιστή στις αρχές και τις αξίες που εκπροσωπεί ενημερώνει τους δημότες για τα εξής:

  1. Θεωρούμε ότι η συνεργασία της αντιπολίτευσης με κοινό πρόγραμμα και νέο υποψήφιο δήμαρχο είναι αναγκαία όσο ποτέ για το συμφέρον του δήμου μας.
  2. Η πρόταση για συνεργασία είχε γίνει αποδεκτή με πολύ ενθουσιασμό από την κοινωνία. Δυστυχώς η μικροπολιτική και τα προσωπικά συμφέροντα φαίνεται να μπαίνουν πάνω από τα συμφέροντα του δήμου και να τορπιλίζουν μία ευρεία συνεργασία που με ένα νέο υποψήφιο δήμαρχο κοινής αποδοχής θα βγάλει το δήμο από τα σημερινά και τα μελλοντικά αδιέξοδα.
  3. Η ΑΔΚΝ με βάση την απόφαση της συνδιάσκεψης που πραγματοποίησε στις 23/5/22 θα πάρει όλα τα μέτρα που απαιτούνται και θα είναι παρούσα στις δημοτικές εκλογές του 2023.
  4. Παράλληλα με την εκλογική προετοιμασία η ΑΔΚΝ θα συνεχίσει την προσπάθεια για συνεργασία με όποιες δυνάμεις το επιθυμούν και μπορούμε να συνδιαμορφώσουμε κοινό πρόγραμμα στο πλαίσιο που από την αρχή έχουμε συμφωνήσει».

Επιμένουν… αλλά

Ανακοίνωση με την οποία, όπως θα μπορούσε να υποθέσει κανείς, μηδενίζεται η πιθανότητα συνεργασίας μεταξύ των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης, αν και στην πολιτική ποτέ δεν θα πρέπει να λέμε… ποτέ. Στην ΑΔΚΝ, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ μας, θα επιμείνουν μέχρι τέλους στις κόκκινες γραμμές που έχουν θέσει, όμως ταυτόχρονα τονίζουν ότι και χρόνος υπάρχει αλλά και χώρος ώστε το γυαλί να κολλήσει εκ νέου με την Ενωτική Πρωτοβουλία, αρκεί η απόφαση υποψηφιότητας του Τ. Λουκόπουλου να παρθεί πίσω, ξεκινώντας εκ νέου οι δύο πλευρές τις συζητήσεις.

Ανοιχτές πόρτες για συνεργασία συνεχίζουν να βλέπουν και στην Πρωτοβουλία, όπως μας μεταφέρθηκε, επιμένοντας όμως ότι ο επικεφαλής που θα πάει το άρμα στις εκλογές του 2023 έχει πλέον αποφασιστεί και αυτό δεν αλλάζει. Είναι αλήθεια ότι τους «κρύωσε» αρκετά η ανακοίνωση της ΑΔΚΝ και τα όσα ειπώθηκαν σε αυτή, όμως δεν θα απαντήσουν δημοσίως, καθώς εκτιμούν ότι οι πόλωση μεταξύ των δύο συγκεκριμένων παρατάξεων τον μόνο που εξυπηρετεί στην παρούσα φάση είναι το Βασίλη Γκίζα. Άλλωστε, όπως μας είπε συνομιλητής από την Πρωτοβουλία, οι δίαυλοι συνεχίζουν να υπάρχουν με στελέχη της ΑΔΚΝ, ακόμα και μετά τα παραπάνω, τονίζοντας μάλιστα πως ήδη πρόσωπα που παραδοσιακά ήταν ταγμένα στο πλευρό του Γ. Μπουλέ εκφράζουν τις διαφωνίες τους για το τρόπο χειρισμού του θέματος από την πλευρά του.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το παιχνίδι γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον, όπως και είναι αναμενόμενο άλλωστε, αφού όσο περνά ο καιρός τόσο περισσότερο θα φουντώνουν οι διεργασίες. Οι ενδιαφερόμενοι άλλωστε, με ότι ρόλο επιλέγει ο καθένας να έχει, δεν είναι λίγοι, κι αυτό θέλοντας η μη θα κάνει καταρχάς τα πηγαδάκια για τα αυτοδιοικητικά να πληθαίνουν.

spot_img
spot_img
spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme