24.4 C
Nafpaktos
Sunday, October 1, 2023
spot_img
spot_img

Η Ναύπακτος στα καλύτερά της-Απόλυτη ικανοποίηση στο χώρο της εστίασης

spot_img


Η Ναύπακτος για τις ημέρες του Πάσχα, χωρίς καμία δόση υπερβολής, γνώρισε μεγάλες στιγμές. Κατά χιλιάδες οι επισκέπτες την προτίμησαν για να περάσουν εδώ τις γιορτές τους, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που λόγω Πρωτομαγιάς παρέτειναν την παραμονή τους, ή ήρθαν στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας. Οι επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από την κίνηση των ημερών, ενώ και εκείνοι της αγοράς περιμένουν τώρα πως ένα μέρος αυτών των εσόδων θα πάει προς τις δικές τους επιχειρήσεις. Μελανό σημείο των ημερών το μείζον θέμα του κυκλοφοριακού, το οποίο ταλαιπώρησε όλους εκείνους που βρέθηκαν με αυτοκίνητο στην πόλη.  

Ήταν δίχως καμία αμφιβολία η εορταστική περίοδος όπου η Ναύπακτος είχε τον περισσότερο κόσμο από κάθε άλλη των τελευταίων ετών. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε μάλιστα πως οι εικόνες της πόλης, ως προς την προσέλευση του κόσμου, με δυσκολία συναντώνται κάποια στιγμή στο παρελθόν, καθώς οι χιλιάδες επισκέπτες που προτίμησαν την περιοχή για να περάσουν κάποιες από τις ημέρες των γιορτών, ή για να κάνουν απλά τη βόλτα τους, αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα.

Ο καλός καιρός υπήρξε σε κάθε περίπτωση σύμμαχος, ενώ τα πρώτα πολύ θετικά δείγματα δόθηκαν τη Μεγάλη Παρασκευή, όταν και έλαβε χώρα η περιφορά των επιταφίων του Αγίου Δημητρίου και της Μεγάλης Παρασκευής από το λιμάνι της πόλης. Για μία ακόμα χρονιά το γεγονός αποτέλεσε πόλο έλξης χιλιάδων ανθρώπων οι οποίοι κατέκλεισαν κάθε σημείο του, επιβεβαιώνοντας με τον πιο εμφαντικό τρόπο το ότι η Ναύπακτος βρίσκεται  πλέον στις ψηλές θέσεις προτίμησης του κόσμου για τις ημέρες του Πάσχα.

Ικανοποίηση στην εστίαση 
Όμως η πόλη δεν έζησε μεγάλες στιγμές, ως προς τον κόσμο που την προτίμησε, μόνο τη Μεγάλη Παρασκευή, αλλά και τις επόμενες ημέρες, έως και αυτές θα λέγαμε των ημερών της εβδομάδας που τώρα τελειώνει. Η Πρωτομαγιά που ακολούθησε οδήγησε αρκετούς είτε στο να μείνουν ακόμα περισσότερο, είτε στο να δώσουν τη θέση τους φεύγοντας σε άλλους επισκέπτες, μιας και η πληρότητα των ξενοδοχείων, η οποία άγγιξε το 100% τις ημέρες του Πάσχα, δεν υποχώρησε κατά πολύ και στη συνέχεια έως και την Τετάρτη, έστω κι αν ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος. Οι επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης δηλώνουν ικανοποιημένοι από το τζίρο των καταστημάτων τους, βλέποντας μάλιστα πως σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά έχει καταγραφεί αξιοσημείωτη άνοδος, η οποία φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις έως και το 15-20%. Τονίζοντας μάλιστα και το ότι οι καλές ημέρες, λόγω και της Πρωτομαγιάς, ήταν περισσότερες από άλλες χρονιές, δεν κρύβουν την ευχαρίστησή τους για το πώς κύλησε η εορταστική περίοδος, περιμένοντας τώρα τα επόμενα Σαββατοκύριακα, που επίσης θα είναι καλά βάσει των ενδείξεων που υπάρχουν. 

«Πονοκέφαλος» το κυκλοφοριακό 
Έχοντας εισπράξει βέβαια τις απόψεις των ανθρώπων που ήρθαν στη Ναύπακτο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μερικά θέματα που η πόλη οφείλει να κοιτάξει πολύ σοβαρά, μειώνοντας αισθητά τα αρνητικά της σημεία. Κορυφαίο όλων φυσικά το θέμα του κυκλοφοριακού το οποίο ταλαιπώρησε πολύ κόσμο τις ημέρες που πέρασαν, και λόγω του μεγάλου αριθμού των αυτοκινήτων, αλλά και γιατί, όπως πολλοί παρατήρησαν, δεν έγινε ο καλύτερος δυνατός συντονισμός- έλεγχος από τους αρμόδιους μηχανισμούς. Την παρατήρηση αυτή, μάλιστα, μας την έκαναν σχεδόν όλοι οι επαγγελματίες με τους οποίους μιλήσαμε, αφού πριν φυσικά την είχαν εισπράξει ως παράπονο από τους επισκέπτες.

Μεταφορά κλίματος στην αγορά 
Θετικά, όμως, φαίνεται να έκλεισε και η αγορά της Ναυπάκτου κατά της ημέρες του Πάσχα, αφού ένας πρώτος υπολογισμός δείχνει ότι οι ημέρες της φετινής χρονιάς ήταν καλύτερες από τις αντίστοιχες του περσινού Πάσχα. Και μπορεί οι αριθμοί να μην είχαν κάποια μεγάλη απόκλιση από εκείνους του 2018, όμως έστω και αυτό το λίγο προσμετρείται στα καλά των ημερών που προηγήθηκαν. Μάλιστα οι άνθρωποι της αγοράς, διαβάζοντας το κλίμα των ημερών που προηγήθηκε, και την πολύ καλή κίνηση που καταγράφτηκε στον τομέα της εστίασης, περιμένουν τώρα να μεταφερθεί προς αυτούς ένα κομμάτι των εσόδων, καθώς έτσι, με τη μορφή αλυσίδας, λειτουργεί μία τοπική οικονομία.

πηγή φωτό: Παναγιώτης Τσούσης 

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «εμπρός» 

spot_img
spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme