27 C
Nafpaktos
Sunday, June 16, 2024
spot_img
spot_img

Η παρουσία της Ναυπακτίας σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ


Σε τρεις εβδομάδες από σήμερα, θα πάρουμε και πάλι το δρόμο προς τις κάλπες, αυτή τη φορά για να ψηφίσουμε με το βλέμμα σε ολόκληρη τη χώρα. Οι εθνικές εκλογές της 7ηςΙουλίου, στις οποίες προχώρησε ο πρωθυπουργός μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, γυρνούν την ατζέντα των συζητήσεων σε αυτές, με έντονο, όπως συμβαίνει πάντα, και τοπικό χρώμα. Οι παρατάξεις, που ήδη είχαν κάνει την προεργασία τους, καθώς το αργότερο οι κάλπες θα στήνονταν τον Οκτώβριο, αναγκάστηκαν να επισπεύσουν τις διαδικασίες, βάζοντας τις τελικές πινελιές και στις λίστες των υποψηφίων. Εδώ, στην Αιτ/νία, οι κενές θέσεις δεν ήταν πολλές, όμως ήταν και πάλι αρκετές για να προκαλέσουν «πονοκέφαλο» στα πολιτικά κόμματα στην προσπάθειά τους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η Ναυπακτία, στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής θα έχει τη δική της εκπροσώπηση, με τους Χρήστο Παϊσιο, Έλενα Αντωνοπούλου και φυσικά των εν ενεργεία βουλευτή Δημήτρη Κωνσταντόπουλο.

Κλεισμένοι οι 9 της ΝΔ
Το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας αναμενόταν να ανακοινωθεί αρκετές ημέρες πριν, όμως η πληθώρα των ενδιαφερόμενων, και ο λεπτός χειρισμός που απαιτεί πάντα μία τέτοια διαδικασία οδήγησαν τις επίσημες ανακοινώσεις αρκετά πίσω. Την ώρα που η «ε» πηγαίνει στο τυπογραφείο (σσ Πέμπτη πρωί) η με τη βούλα του κόμματος οριστικοποίηση των εννέα που θα ζητήσουν την ψήφο μας σε λίγες ημέρες ακόμα εκκρεμούσε. Όμως οι πληροφορίες μας είναι αρκετά καλές… για να μη βγουν αληθινές, οπότε πάμε να δούμε ποιοι θα είναι εντός του ψηφοδελτίου.
Καταρχάς θα πρέπει να σταθούμε στον εκπρόσωπο της Ναυπακτίας στη λίστα του κόμματος ο οποίος όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει θα είναι ο γνωστός δικηγόρος Χρήστος Παϊσιος.Όντας υποψήφιος με τη ΝΔ και το 2015, έχοντας μάλιστα πολύ καλή παρουσία, ο Χρ. Παϊσιος ήταν από την αρχή το μεγάλο φαβορί για να είναι εντός του ψηφοδελτίου και σε αυτές τις εκλογές, πράγμα που τελικά θα γίνει. Ακόμα κι αν δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, το ότι το κόμμα προ λίγων ημερών του ζήτησε να αποστείλει τα απαραίτητα έγγραφα-πιστοποιητικά, που ζητά από όλους τους υποψηφίους, μόνο ως έμμεση κίνηση οριστικοποίηση της υποψηφιότητάς του θα μπορούσε να εκληφθεί.
Εκτός του συγκεκριμένου, όμως, οι υπόλοιποι είναι εξής… Καταρχάς πρόκειται για τους δύο εν ενεργεία βουλευτές του νομού, τον Κώστα Καραγκούνη και το Μάριο Σαλμά, καθώς και για τους δύο που το κόμμα προ λίγων μηνών ανακοίνωσε, το Σπήλιο Λιβανό και το Βασίλη Φεύγα. Οι υπόλοιπες τέσσερις θέσεις θα καλυφθούν από γυναίκες, λόγω και της ποσόστωσης, με την Τόνια Αράχωβα να έχει ήδη κάνει από μόνη της την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, όπως το ίδιο έπραξε και η Αναστασία Σακαρέλη. Η Γεωργία Μπόκα θα είναι η όγδοη της λίστας, γνωστή από τη συμμετοχή της και σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες, ενώ τέλος την πρώτη της εμφάνιση θα κάνει και η Μαρία Καλπουζάνη. Η τελευταία μάλιστα εδώ και ένα χρόνο φέρεται να πήρε το πράσινο φως από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να ξεκινήσει τον αγώνα της στο νομό, έχοντας καταγράψει ήδη μία αρκετά πλούσια παρουσία σε όλη την Αιτ/νία. Η Μ. Καλπουζάνη, μάλιστα, έχει άμεση επαφή και με τη Ναυπακτία, καθώς έχει «ρίζες» από την περιοχή, αφού από εδώ κατάγεται η μητέρα της.  

Ποιος είναι ο Χρήστος Παΐσιος
Ο Χρήστος Παΐσιος γεννήθηκε στη Ναύπακτο, αποφοίτησε από το Α΄ Λύκειο της πόλης και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου, ενώ εξελέγη και στο Εμπορικό Τμήμα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.
Το 1994 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Ναυπάκτου, όντας, έως τότε, ο νεώτερος αντιδήμαρχος και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Υπήρξε επίσης αντιπρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής, έχοντας στο βιογραφικό του συνολικά δύο θητείες στα δημοτικά της περιοχής, καθώς εξελέγη και το 1998. Συμμετείχε, με την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Αιτωλοακαρνανίας σε πολλά συνέδρια Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Το κομμάτι των εθνικών εκλογών είναι οικείο στον ίδιο, μιας και έχει υπάρξει υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του 2015 με τη ΝΔ, αλλά και με το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη το 2012.
Σήμερα είναι πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου, και ταυτόχρονα είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Κατά το παρελθόν, εκτός των παραπάνω, έχει διατελέσει Πρόεδρος του πρώτου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Αιτωλοακαρνανία, μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Αντιπρόεδρος του Σκοπευτικού Ομίλου Ναυπάκτου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παπαχαραλαμπείου Εθνικού Σταδίου, Αντιπρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Πόλεων του Κορινθιακού «ο Αρίων», καθώς και μέλος πλήθους επιτροπών, κληροδοτημάτων και άλλων κοινωνικών φορέων.
Η λίστα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ
Η Ναυπακτία τελικά θα έχει τη δική της εκπροσώπηση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Αιτ/νίας. Όλες τις προηγούμενες ημέρες στελέχη του κόμματος στο νομό, αλλά και στην περιοχή, εργάστηκαν ώστε να προκύψει η καλύτερη δυνατή ομάδα των εννέα, που θα ζητήσουν την ψήφο του κόσμου στις 7 Ιουλίου, με τους ανθρώπους από την οργάνωση της Ναυπακτίας να έχουν να λύσουν έναν αρκετά δύσκολο γρίφο βρίσκοντας το πρόσωπο εκείνο που θα σηματοδοτεί την περιοχή εντός της λίστας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «ε», όπως τις μεταφέραμε στη διάρκεια της εβδομάδας και τελικά επιβεβαιώθηκαν, το πρόσωπο αυτό θα είναι η Έλενα Αντωνοπούλου, αποτελώντας εκτός των άλλων και την τέταρτη γυναίκα του ψηφοδελτίου.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα πρόσωπα του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτ/νία, εντός είναι οι εν ενεργεία βουλευτές Μαρία Τριανταφύλλου και Γιώργος Βαρεμένος, καθώς και δύο ακόμα γυναίκες, η Ηρώ Ζαβογιάννη και η Γεωργία Μιχαλάτου. Εντός της λίστας είναι επίσης ο Σταύρος Καραγκούνης, που εδώ και καιρό κάνει τις περιοδείες του, ο υφυπουργός Υποδομών Θάνος Μωραΐτης, ενώ οι δύο τελευταίες θέσεις καλύπτονται από το Γιώργο Βασιλείου και τον συνεργαζόμενο πρόεδρο του Αγροτικού Κόμματος Ελλάδας Νίκο Μπουγιούρη.  

Ποια είναι η Ελ. Αντωνοπούλου
Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζει μόνιμα στην Ναύπακτο και εργάζεται ως νηπιαγωγός, προϊσταμένη, στο 1ο Νηπ/γείο Ναυπάκτου. Είναι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Κυρίτση, υπάλληλο του Υπ. Οικονομικών, και έχει μια κόρη. Έχει λάβει μέρος σε πλήθος ετήσιων επιμορφωτικών σεμιναρίων (σύστημα Όρφ, Μουσικοκινητική Αγωγή, Θεατρικό Παιχνίδι, Νέες Τεχνολογίες κ.α.), ενώ παράλληλα έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική, πολιτική και συνδικαλιστική δράση.
Διετέλεσε Πρόεδρος, Γ. Γραμματέας και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Ναυπακτίας επί σειρά ετών. Υπηρέτησε σε διοικητική θέση στο 5ο Γραφείο Α/θμιας Εκπ/σης Αιτ/νίας. Επίσης έχει υπάρξει μέλος του Διευρυμένου ΠΥΣΠΕ Αιτ/νίας και μέλος της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ναυπακτίας.
Έως την τελευταία στιγμή στο ΚΙΝΑΛ
Στα του ΚΙΝΑΛ, τώρα, τα πράγματα έως και τη στιγμή που η «ε» έκλεινε την ύλη της, ήταν ανοιχτά ως προς τη μία τελευταία θέση των εννέα υποψηφίων. Η Ναυπακτία βέβαια εδώ θα έχει την τιμητική της, ούσα μάλιστα και η περιοχή από την οποία προέρχεται ο εν ενεργεία βουλευτής του κόμματος στο νομό, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. Ο ίδιος μάλιστα και το επιτελείο του εκφράζουν την πεποίθηση πως ο κόσμος θα τον τιμήσει και πάλι με την ψήφο του στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ανανεώνοντάς του τη θητεία στο ελληνικό κοινοβούλιο. Πλην του συγκεκριμένου, όμως, τα ονόματα που επίσης έχουν γίνει επίσημα γνωστά είναι εκείνα των Γ. Αναγνωστόπουλου, Β. Αντωνόπουλου, Αθ. Τουρουνίδης, Αν. Κελεπούρη, Ν. Φούντα, Π. Πιστιόλη καιΚ. Κιτσάκη.
Ποιος είναι ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος γεννήθηκε στη Ναύπακτο όπου τελείωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Προέρχεται από την πολύτεκνη οικογένεια του π. Χρήστου Κωνσταντόπουλου, είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Μαργαρίτα Ζώτα και πατέρας τριών παιδιών. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου MBA στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Εξελέγη Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Αιτωλοακαρνανίας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015,ενώ επανεξελέγη και σε εκείνες της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Στη θητεία που μας πέρασε υπήρξε υπεύθυνος ΚΤΕ Παιδείας του κόμματος, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, γραμματέας της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, καθώς και μέλος αρκετών ακόμα επιτροπών του ελληνικού κοινοβουλίου.
Όσον αφορά την κομματική του σταδιοδρομία από το2013 είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος. Ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ίδιο πάντα κόμμα στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 και της 17ης Ιουνίου 2012. Έχει υπάρξει ακόμα στη Γραμματεία Τομέα Οργανωτικού ΠΑΣΟΚ, στη Γραμματεία Τομέα Παιδείας, ενώ επίσης έχει διατελέσει και σύμβουλος στο υπουργείο Παιδείας (2000-2004)στο υπουργείο Εργασίας (2009-2010) και στο υπουργείο Υγείας (2010-2012). Ο Δ. Κωνσταντόπουλος έχει όμως και αυτοδιοικητική εμπειρία καθώς το 19985 υπήρξε υποψήφιος δήμαρχος Ναυπάκτου, και στη συνέχεια δημοτικός σύμβουλος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπάκτου και
Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ναυπάκτου. Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε πως έχει έντονη κοινωνική δράση με συμμετοχή σε πολλούς φορείς. 

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «εμπρός»

spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme