22.3 C
Nafpaktos
Friday, September 29, 2023
spot_img
spot_img

Η Φωτεινή Τόνυ-Ρήγα υποψήφια με το Γ. Νταουσάνη: «Να δημιουργήσουμε ανθρώπινο ανάχωμα με όσους αγαπούν την εξέλιξη»

spot_img


Η Φωτεινή Τόνυ-Ρήγα, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Γιάννη Νταουσάνη μιλά στην «ε» για την απόφασή της αυτή, για τη Ναύπακτία του σήμερα, που δεν συμβαδίζει με την εποχή της, όπως μας λέει, αλλά και για εκείνη του αύριο.
Από πού ορμώμενη πήρατε την απόφαση να θέσετε υποψηφιότητα σε αυτές τις δημοτικές εκλογές;
Κρίνω ότι ο απολογισμός προόδου των τελευταίων τετραετιών στη τοπική αυτοδιοίκηση είναι επιεικώς οικτρός. Φίλοι εντός και εκτός Ναυπάκτου, έλληνες και ξένοι, χαρακτηρίζουν τη Ναύπακτο ως: «η πόλη που έγινε χωριό», «υπάρχει νέκρα», «το Στενοπάζαρο πέθανε», «κανείς δεν διορθώνει τις λακκούβες στο δρόμο;>», «στη βιομηχανική περιοχή η λάσπη φτάνει μισό μέτρο!»,  «το λιμάνι επιχωματώθηκε», και άλλα! Η κατάσταση αυτή λέγεται παρακμή. Η ιστορικά, ανεξίτηλη στη μνήμη πόλη μας, πεθαίνει! Οι πρώην αυτοδιοικήσεις αδιαφόρησαν και έπνιξαν σε διθυράμβους  αλαζονείας κάθε  δημιουργική ιδέα! Οφείλουμε να δημιουργήσουμε ανθρώπινο ανάχωμα με  όσους  αγαπούν την εξέλιξη, τη πρόοδο, τη δημιουργία. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι επάγγελμα, είναι προσφορά και υπηρεσία στους πολίτες συνδημιουργώντας με τους πολίτες.
Γιατί επιλέξατε να είστε στο πλευρό του Γ. Νταουσάνη κι όχι ενδεχομένως κάποιου άλλου υποψηφίου;
Ως χαρακτήρας, θα επέλεγα, να συμπορευθώ με κάποιον υποψήφιο,  που η ζωή του θα ήταν ακτιβισμός, έργα, δημιουργία, παρουσία, αποτελεσματικότητα και εμπειρία στην αυτοδιοίκηση. Ο υποψήφιος, Γιάννης Νταουσάνης,  αντικατοπτρίζειτα δ ικά μου κριτήρια για το δημαρχιακό αξίωμα. Στη θητεία του, 2002-2006  πραγματοποιήθηκαν 41 έργα στη Ναυπακτία. Καταγράφηκε ρεκόρ  προσφοράς στη τοπική κοινωνία. Η προσφορά του αυτή είναι αναμφισβήτητη και από τους αντιπάλους του!  Τα έργα του είναι υπαρκτά, και όχι «κατά φαντασία» προς άγρα ψήφων. Σήμερα, θέτει υποψηφιότητα με  ομάδα νέων δυναμικών ατόμων, εμφορείται από σύγχρονες ιδέες, σχεδιάζει  ένα ομορφότερο πλουραλιστικό αύριο για τη Ναυπακτία. Είναι άνθρωπος του πράττειν και ενεργείν. 
Η Ναυπακτία του χθες, η Ναυπακτία του σήμερα και η Ναυπακτία του αύριο… Η πορεία του χρόνου στον τόπο μας συμβαδίζει με την πορεία εξέλιξης που θα μπορούσαμε να έχουμε;
Όχι, δεν συμβαδίζει! Αντίθετα, οπισθοδρομήσαμε και τελματώσαμε! Έχει διαπιστώσει  κανείς ότι, στη Ναυπακτία τη τελευταία τετραετία έχουν γίνει έργα ύψους 64.000.000 ευρώ (ΕΜΠΡΟΣ, Παρασκευή 10 Μαίου 2019, σελίδα 13); Μπορεί να το αποδείξει; Βουτήξαμε στα fake news!  Εάν υπήρχαν έργα ύψους 64.000.000 ευρώ,  η Ναυπακτία θα είχε μετατραπεί το  ελάχιστο σε «Γαλλική Ριβιέρα»! Όλα τοποθετούνται στο «θα»,  συνεπώς ισούνται με το «μηδέν»!  Αξιοσημείωτο είναι, ότι η υπερ κοστολόγηση των λεχθέντων είναι εκθαμβωτική, καθόσον,  η «πλωτή εξέδρα στο λιμάνι για πρόσδεση σκαφών», ήτοι οι 2-3 επιπλέουσες παλέτες, κόστισαν μόλις (!)  80.000 ευρώ!  (Λεφτά υπάρχουν;) Εύχομαι και ελπίζω, αυτές οι λυπηρές παρενθέσεις στασιμότητας και απραξίας να  τελειώσουν στις εκλογές αυτές για τους πολίτες της Ναυπάκτου και  μαζί να ξεκινήσουμε  «ΝΕΑ  ΠΟΡΕΙΑ» προς το πολιτισμό, την ανάπτυξη, την ευρωπαϊκή σύνδεση, τη προστασία του περιβάλλοντος, την εναλλακτική ενέργεια, την ομορφιά, τη γραφικότητα, τη ζωντάνια, τον διαχρονικό τουρισμό και τη διαφάνεια σε υπαρκτά έργα. 
Γιατί στις 26 Μαΐου οι ψηφοφόροι της Ναυπακτίας να σας επιλέξουν για να τους εκπροσωπήσετε στην επόμενη δημοτική θητεία;
Η ζωή μου υπήρξε  γνώσεις, τόλμη, δύναμη ψυχής, στόχος, επιμονή, αποτελεσματικότητα πρωτοβουλιών και ακτιβισμός.  Εργάστηκα στην Ευρώπη και στην Αφρική  με γνώμονα την αλήθεια, τα πραγματικά δεδομένα και τη  δική μου προσφορά. Οι πράξεις μου διέπονται από διαύγεια και διαφάνεια και εκτιμήθηκαν. Είναι στοιχεία που πρέπει να χαρακτηρίζουν έναν  δημοτικό  σύμβουλο και μια δημοτική αρχή  και γι’ αυτό,  ζητώ  να εκπροσωπήσω τους συμπολίτες μου στη επερχόμενη δημοτική θητεία.  

spot_img
spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme