13.2 C
Nafpaktos
Thursday, March 23, 2023
spot_img
spot_img

«Θρηνούμε, πενθούμε, απεργούμε» το μήνυμα της κινητοποίησης στη Ναύπακτο

To Εργατικό Κέντρο, σε συνέχεια της απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ για σήμερα Πέμπτη συμμετείχε στην 24ωρη απεργία, ενώ πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πλατεία Φαρμάκη και ακολούθως πορεία στο κέντρο της Ναυπάκτου.

Η ανακοίνωση για τη συγκέντρωση:

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ η ΓΣΕΕ στο πλαίσιο του 38ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της.

Συμμετέχουμε με οδύνη στο εθνικό πένθος, μετά από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το οποίο κόστισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, ως επί το πλείστον νέους ανθρώπους, φοιτητές και εργαζόμενους.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και πρέπει να απαντηθούν:

Γιατί φτάσαμε σε αυτή την τραγωδία; Ποιοι ευθύνονται; Πως δε θα συμβεί ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ;

Από το 2009 μέχρι σήμερα, η κοινωνία μας μαστίζεται από διαδοχικές κρίσεις: δημοσιονομική, πανδημία covid, ενεργειακή και τώρα κόστους ζωής.

Καμία άλλη κρίση δεν μπορεί να προστεθεί σε αυτές. Δεν το αντέχει η κοινωνία.

Κεντρικό Αίτημα είναι:

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΖΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ,ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ.

Το ΕΚΝΔ σεβόμενο πλήρως τη θεσμική λειτουργία των οργάνων ως προς τον τρόπο λήψης αποφάσεων και όχι παρασυρόμενοι από μειοψηφίες συνδικάτων αλλά και ορισμένης μερίδας δημοσιογράφων, καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φοιτητές, τους μαθητές να συμμετέχουν στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας στις 6.30 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία προκειμένου να ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ»!

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ναυπακτίας και Δωρίδας και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδας

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

«Η χώρα μας βιώνει μέρες πένθους. Η ανείπωτη εθνική τραγωδία στα Τέμπη μας έχει συγκλονίσει όλους. Είναι υποχρέωση όλων να αναζητηθούν άμεσα οι απαντήσεις για τα αίτια που προκάλεσαν το τραγικό αυτό γεγονός, το οποίο στέρησε τη ζωή σε τόσους ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους πολλοί νέοι. Είναι απαίτηση όλων μας η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών. Είναι χρέος στις ψυχές όσων χάθηκαν.

Σε αυτό το πλαίσιο η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας & Δωρίδας, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, αποφάσισε να συμμετέχει στην Πανελλαδική κινητοποίηση που έχει καθοριστεί για την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, από κοινού με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού & Δημοσίου Τομέα, ώστε να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα για να μη ξαναθρηνήσουμε  ανθρώπινες ζωές.

Καλούμε όλα τα Σωματεία και τους Συλλόγους μέλη μας να συμμετέχουν μαζικά και σε συμπόρευση με το Εργατικό Κέντρο ,την ΑΔΕΔΥ και άλλες Κοινωνικές Ομάδες και Φορείς , στο Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 στην Κεντρική Πλατεία Ναυπάκτου και ώρα 18:30 μ.μ.

Η ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη. Των Νέων Ανεκτίμητη».

Η ανακοίνωση των εργαζομένων στους δήμους:

«Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, ενώνουμε την φωνή μας με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα για να απαιτήσουμε να πληρώσουν οι υπαίτιοι του εγκλήματος των Τεμπών. Οι ένοχοι έχουν ονοματεπώνυμο. Τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην διοίκηση των σιδηροδρόμων. Επιβάλλεται να αποκαλυφθούν, να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά για την αφαίρεση των πενήντα (57) ανθρωπίνων ζωών. Εδώ και τώρα, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.

Δεν πρέπει να αφήσουμε το έγκλημα των Τεμπών να συγκαλυφθεί.

Δεν γίνεται να ζούμε κατά τύχη. Δεν γίνεται να «πάμε και όπου βγει». Είμαστε άνθρωποι δεν είμαστε αριθμοί.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχιστεί η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης των Δημοσίων Υπηρεσιών με μόνο σκοπό το εύκολο κέρδος κάποιων σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών. Είναι η ώρα να μπει ένα τέλος στο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Καλούμε τους Συναδέλφους και τις Συναδέλφισσες των δήμων Ναυπακτίας και Δωρίδος να συμμετέχουν μαζικά στην Απεργιακή Κινητοποίηση στις 16/3/2023 και στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16/3/2023 και ώρα 6.30 μ.μ στην κεντρική πλατεία Ναυπάκτου».

Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme