32.2 C
Nafpaktos
Friday, July 12, 2024
spot_img
spot_img

Θ. Καλαβρουζιώτης: Οι νέοι και η συμμετοχή τους στα δημόσια δρώμενα

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της κοινωνίας μας , είναι η αποχή των νέων από την πολιτική και τα κέντρα των αποφάσεων .Η επίπτωση αυτής της αδράνειας και αδιαφορίας (όχι βέβαια και άδικα) του ποιο παραγωγικού συνόλου της κοινωνίας θα αποτελειώσει σταδιακά την ήδη προβληματική δημοκρατία..

Οι νέοι , που σήμερα στην πλειοψηφία τους, βρίσκονται εκτός παραγωγικής δράσης αναπτύσσουν μια τιμωριτική διάθεση απέναντι σε θεσμούς και κανόνες. Θεωρούν ότι ολόκληρο το σύστημα τους έχει προδώσει , τους έχει στην απ έξω όπως λένε και οι ίδιοι και με την αποχή και την αδιαφορία , ζητούν εκδίκηση. Αρκετές ομάδες νέων βλέποντας ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για τους ίδιους καταλήγουν στον μηδενισμό.

Οι νέοι σήμερα , οτιδήποτε εμφανίζετε ως δείγμα εκδημοκρατισμού του πολιτικού συστήματος , το αντιμετωπίζουν , όχι άδικα τις περισσότερες φορές , ως ύποπτο συντήρησης του παλαιού που εμποδίζει το ακαθόριστο καινούργιο.

Οι περισσότεροι νέοι δεν μπαίνουν πια στην διαδικασία και δεν επιθυμούν πλέον παρά ελάχιστη ενημέρωση για τις πολιτικές εξελίξεις.

Έτσι όμως ,χωρίς να το καταλαβαίνουν, το αποτέλεσμα είναι να γίνονται ευάλωτοι στα συνθήματα και στην χειραγώγηση ,τόσο από την δημαγωγία όσο και από τον λαϊκισμό.

Ότι εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό διαθέτουμε και το οποίο θα απέδιδε σε μια εξελιγμένη οικονομία η φεύγει η αδιαφορεί η αισθάνεται παρείσακτο και έτσι απέχει από κάθε αξιακή σχέση με την δημοκρατία.

Οι περισσότεροι νέοι άνεργοι εκλαμβάνουν την πολιτική ως θέαμα και συμμετέχουν με γηπεδικούς όρους  ,όποτε γίνονται εκλογές, με πλήρη άγνοια των κινδύνων για το μέλλον τους.
Λένε χαρακτηριστικά πως <<όλοι ίδιοι είναι>> διότι οι άλλοι αποφασίζουν γι αυτούς.
Πιστεύουν σ έναν φαύλο κύκλο που έχει την θεωρία ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.
Επειδή είναι η γενιά που πλήγηκε και πλήττετε περισσότερο από την κρίση και τις επιπτώσεις της πιστεύουν ότι η δική τους ψήφος και η συμμετοχή δεν θα προσδώσει κάτι επί πλέον.
Μήπως όμως έτσι χάνεται και μένει αναξιοποίητη η μόρφωση, η παραγωγικότητα, η δημιουργικότητα οι φρέσκες και καινοτόμες ιδέες;

Μήπως έτσι χάνετε η ευκαιρία και το δικαίωμα στην συνέχεια να εκφέρει ο νέος άποψη, να κρίνει και να κατακρίνει τις όποιες πολιτικές και αποφάσεις ;;;Μήπως απορρίπτει τους αγώνες του, τις θυσίες του και τα ιστορικά δικαιώματα του.

Νέοι και Νέες , με την Δημόσια συμμετοχή και συζήτηση και την πολιτισμένη αντιπαράθεση απόψεων οφείλετε  και δικαιούστε να έχετε μεγαλύτερη εμπλοκή στην πολιτική , περισσότερη από ότι σας διδάσκουν ξερά οι μηχανισμοί λειτουργίας των κυβερνήσεων.

Πρέπει να γίνετε μέλη της δημόσιας ζωής και να βοηθήσετε με την συμμετοχή σας και την φρεσκάδα σας την ζωτικότητα της Δημοκρατίας.
Με την ψήφο σας και το δικαίωμα στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι, θα δυναμώσει η φωνή και η άποψη σας. Άλλωστε εσείς θα σηκώσετε το βάρος των αλλαγών και δυστυχώς θα πληρώσετε και το χρέος των μεγαλύτερων.

Πολίτες νέοι παθητικοί,αδιάφοροι ,ανένταχτοι , προδομένοι και <<σιτιζόμενοι>> από το <<ελεήμων>> κράτος δεν γίνεται να στηρίξουν μια προοδευτική, ανανεωτική και αντιπροσωπευτική δημοκρατία, Οφείλετε να ξεπεράσετε τον εαυτό σας για να αλλάξει ολάκερη η κοινωνία,
Η αδράνεια , οδηγεί σε απομόνωση και το άτομο και τις κοινωνικές ομάδες.
Στο χέρι σας είναι να δράσετε, να αντιδράσετε και να επηρεάσετε.

Δεν πρέπει να αποφασίζουν άλλοι για εσάς. Η δημοκρατία σημαίνει συμμετοχή και όχι αποχή.
Υπάρχουν υποψήφιοι ικανοί και έχετε την επιλογή και την ικανότητα να τους διακρίνετε. Εάν διαφωνείτε με τις απόψεις αυτών και δεν ψηφίσετε για να τις αλλάξετε , τότε τις  αφήνετε  να επεκταθούν και να εδραιωθούν.

Χωρίς όραμα και συμμετοχή , οι αδρανείς θα παραμείνουν εύκολη λεία στον κάθε πολιτικάντη που πάντα θα αναδεικνύει το σύστημα.
<<Οι νέοι είναι η καινούργια μαγιά που έρχεται να ανανεώσει την ζύμη του λαού>>
Με την ενεργή και γόνιμη συμμετοχή  των νέων στα πολιτικά δρώμενα , η κοινωνία προοδεύει, οι δομές αλλάζουν και τα κράτη ανθίζουν στους περισσότερους τομείς.

Σας προτρέπω όλους να συμμετέχετε και να προσέλθετε.

Ο τόπος έχει ανάγκη την ορμή σας,τις ιδέες σας, την φρεσκάδα σας.

Καλαβρουζιώτης Θανάσης
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
Με τον συνδυασμό “Δικαίωμα στην Πρόοδο” του Απόστολου Κατσιφάρα
Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας

spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme