26.4 C
Nafpaktos
Thursday, May 23, 2024
spot_img
spot_img

«Κύριε Δήμαρχε αργήσατε…», η απάντηση Λουκόπουλου στην πρόσκληση Γκίζα για το Ξενία

Σε απάντηση της πρόσκλησης της παράταξης του Βασίλη Γκίζα για διαμόρφωση κοινής πρότασης για την αξιοποίηση του Ξενία ως ξενοδοχείο (διαβάστε εδώ), η παράταξη του Τάκη Λουκόπουλου απάντησε αναφέροντας τα εξής:

Κύριε Δήμαρχε αργήσατε..

Η δημόσια πρόσκληση που απεύθυνε ο Δήμαρχος κ. Γκίζας στον επικεφαλή της παράταξης μας και υποψήφιο Δήμαρχο Τάκη Λουκόπουλο και στα στελέχη μας, για διάλογο πάνω στο σοβαρό θέμα του «Ξενία», δεν αποτελεί παρά ένα προεκλογικό πυροτέχνημα, που έχει ένα και μόνο στόχο, να «θολώσει τα νερά» στο θέμα της παντελούς έλλειψης οποιασδήποτε ουσιαστικής πρωτοβουλίας της Δημοτικής Αρχής στο σοβαρό θέμα της συνολικής τουριστικής ανάπτυξης της Ναυπακτίας.

Είναι σαφές πως η παράταξη μας δεν λέει ποτέ όχι στον εποικοδομητικό διάλογο που στοχεύει στην επίλυση προβλημάτων και τη δημιουργία προοπτικής για τον τόπο μας. Πολλά ερωτηματικά προκαλεί όμως αυτή η σπουδή της Δημοτικής Αρχής να ανακινήσει το θέμα με αυτόν τον τρόπο, μερικούς μόνο μήνες πριν τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές, όταν δεν προχώρησε σε καμία απολύτως ενέργεια όλο το προηγούμενο διάστημα της θητείας της.

Η θέση μας για το θέμα του «Ξενία» ήταν και παραμένει σαφής και έχει πάρει την έγκριση των πολιτών της Ναυπάκτου από τις εκλογές του 2014, οπότε και γινόταν εκτενής αναφορά για αυτό στο προεκλογικό μας πρόγραμμα. Με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου επί Δημαρχίας Λουκόπουλου και την θετική ψήφο αρκετών σημερινών στελεχών της παράταξής σας (Κοτρωνιάς, Κούκουνας, Τσουκαλάς κ.α.), συνεκτιμώντας την κατάστασή του (πηγή μόλυνσης και κίνδυνος σε μερικά χρόνια να καταπέσει από την υγρασία και την μη συντήρησή του) και το ότι η Ναύπακτος δεν είχε σημεία ενδιαφέροντος για τον επισκέπτη αποφασίστηκε η ένταξη του σε πρόγραμμα (Π/Υ 2,466 εκ. ευρώ) για κτιριακές εργασίες στατικής ενίσχυσης, ενεργειακής αναβάθμισης και διαμόρφωσης εσωτερικών χώρων ώστε να διαμορφωθούν χώρος μουσείου εικονικής πραγματικότητας για την Ναυμαχία της Ναυπάκτου, χώρος πινακοθήκης, χώρος εκδηλώσεων – συνεδρίων, 7 δωμάτια ξενοδοχείου (20 συνολικά κλινών) και αναψυκτήριο. Και επιπλέον νέο πρόγραμμα Leader 650.000 ευρώ για τον εξοπλισμό του μουσείου εικονικής πραγματικότητας.

Επειδή όμως το θέμα εντάσσεται σαφώς σε έναν γενικότερο σχεδιασμό για την συνολικά ωφέλιμη τουριστική ανάπτυξη της Ναυπακτίας, θα θέλαμε η Δημοτική Αρχή του κ. Γκίζα να μας απαντήσει σε μια σειρά από ουσιαστικά ερωτήματα:

Γιατί μια σειρά από έργα που σαφώς θα συνέβαλλαν στην τουριστική ανάπτυξη τα ακύρωσε ή δεν έκανε απολύτως τίποτα όλο αυτό το διάστημα, παρά το γεγονός πως τα περισσότερα ήταν από κάθε άποψη έτοιμα προς υλοποίηση από τη Δημοτική Αρχή του κ. Λουκόπουλου (πχ. τουριστικό καταφύγιο, ανάπλαση κεντρικού δρόμου με αντικατάσταση του καρκινογόνου αμιαντοσωλήνα και αγωγό αποχέτευσης για διαχωρισμό των ακαθάρτων από το βρόχινο νερό, η ανάπλαση της Άνω Χώρας και πολλά ακόμη στα οποία θα αναφερθούμε εκτενώς στο επόμενο διάστημα);

Γιατί οι ακτές μας δεν πήραν για ακόμα μια χρονιά στη θητεία σας, «Γαλάζιες Σημαίες»; 

Γιατί με το φλέγον θέμα της στάθμευσης, που ειδικά το καλοκαίρι ταλαιπωρεί τους επισκέπτες της Ναυπάκτου, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα;

Γιατί δεν αξιοποίησε τη θέση του Δήμου μας στο Ευρωπαϊκό δίκτυο «Δρόμοι του Lepanto»;

Και για το Ξενία:

Γιατί εφόσον η Δημοτική Αρχή είχε άλλη στρατηγική στο θέμα του «Ξενία» δεν φρόντισε να την καταθέσει προεκλογικά το 2019 ή έστω έπειτα στην αρχή της θητείας της, αλλά άφησε τα έργα που είχε εγκρίνει και για τα οποία είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση η προηγούμενη Δημοτική Αρχή να προχωρούν, με αποτέλεσμα σε ενδεχόμενο απένταξης ο Δήμος σήμερα, να πρέπει ΑΜΕΣΑ να επιστρέψει, το υπέρογκο για τις δυνάμεις του ποσό του περίπου 1.500.000€ εάν το έργο απενταχθεί από τα προγράμματα στα οποία έχει λάβει έγκριση και από τα οποία έχει εκταμιευθεί ήδη σχεδόν το παραπάνω ποσό; Το γνωρίζουν αυτό οι συνδημότες μας;

Και ακόμη, γιατί βάζετε τώρα στο τραπέζι κάτι που δεν είναι εφικτό την δεδομένη στιγμή, αφού η επιστροφή των χρημάτων και η ολοκλήρωση των διαδικασιών της απένταξης πρέπει δεσμευτικά να γίνουν μέχρι 31/12/2023 σύμφωνα με το έγγραφο απάντηση σε ερώτημά σας που πήρατε από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων;(βλέπετε φωτογραφία)

Και επιπλέον, γιατί το ερώτημα στο Υπουργείο δεν το κάνατε το 2019, το 2020, το 2021 ή έστω το 2022 αλλά το θυμηθήκατε το Φεβρουάριο του 2023, τώρα που ακόμα και αν η πλειοψηφία σας στο Δημοτικό Συμβούλιο το ψήφιζε, δεν υπάρχει διαθέσιμος χρόνος να προχωρήσει;

Στο θέμα του «Ξενία» η Δημοτική μας Αρχή είχε μια άλλη αντίληψη και προσέγγιση, η οποία μπορεί να δημιουργήσει επισκεψιμότητα 12μηνης διάρκειας στον τόπο μας και πολλαπλά οφέλη για το σύνολο της τοπικής οικονομίας και της κοινωνίας. Η πρόταση μας εγκρίθηκε από τους συμπολίτες μας στις εκλογές και η Δημοτική Αρχή Λουκόπουλου προχώρησε με γρήγορους ρυθμούς και αποφασιστικά βήματα στην υλοποίηση της, όπως είχε υποχρέωση. Παραλάβαμε «τρώγλη» και παραδίδουμε «στολίδι». 

Φυσικά και δεν έχουμε καμία αντίρρηση στην προσέλκυση επενδύσεων στην περιοχή μας και θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση. Δεν θα συμβάλλουμε όμως στην απέλπιδα προσπάθεια της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής να βρει άλλοθι για την ανυπαρξία της, όταν το μόνο στο οποίο διακρίνεται κατά τη θητεία της, είναι η αδιαφάνεια στη διαχείριση και οι αμέτρητες σκιώδεις απευθείας αναθέσεις, που έχουν δυσβάσταχτο κόστος για το Δήμο και τους Δημότες!

Παναγιώτης Λουκόπουλος – Ενωτική Πρωτοβουλία”.

spot_img
spot_img
spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme