24.4 C
Nafpaktos
Monday, June 17, 2024
spot_img
spot_img

Μεγάλη συγκέντρωση του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρη Θεοδωράκη στις Οινιάδες

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η συγκέντρωση – ομιλία του Υποψήφιου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γρηγόρη Θεοδωράκη, στο Δημοτικό Κατάστημα Οινιάδων, στο Νεοχώρι. Ο κόσμος γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα ενώ αρκετός κόσμος παρέμεινε όρθιος καθόλη τη διάρκεια της ομιλίας.

Σε ένα ιδιαίτερα ενθουσιώδες κλίμα, ο κ.Θεοδωράκης αναφέρθηκε στους ιδιαίτερους δεσμούς που τον συνδέουν με τις Οινιάδες, έκανε εκτενή παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα  τοπικά συγκριτικά πλεονεκτήματα παρουσιάζοντας τους βασικούς πυλώνες που πρέπει να στηριχθεί η ανάπτυξη της περιοχής.

Μετά την ομιλία ο Θεοδωράκης συνοδευόμενος από πλήθος φίλων  έκανε περιοδεία στα καφέ και εστιατόρια του Νεοχωρίου, όπου συνάντησε εξίσου θερμό κλίμα.

Από τα κυριότερα σημεία της ομιλίας:

Οι εκλογές αυτές φίλες και φίλοι, σηματοδοτούν το τέλος ενός πολιτικού κύκλου. Ενός πολιτικού κύκλου που δεν άνοιξε όμως το 2019, όταν η παρούσα και σε λίγο απελθούσα κυβέρνηση βρέθηκε στην εξουσία. Ο κύκλος αυτός άνοιξε το 2015. Και μάλιστα τις πρώτες εκείνες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, όταν ο λαός έσπασε την τρομοκρατία του συστήματος και εμπιστεύτηκε τον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ. Τότε άρχισε να σχηματίζεται αυτό που οι αναλυτές ονομάζουν αντί – ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Αυτοί που χρεωκόπησαν τη χώρα, αυτοί που εφάρμοσαν τις πιο εξουθενωτικές για τη χώρα πολιτικές, αυτοί που μας παρέδωσαν άδεια ταμεία τόλμησαν να κατηγορήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ που έσωσε τη χώρα από την καταστροφή.

Και βέβαια πήραν την εξουσία με τα γνωστά αποτελέσματα: Ακρίβεια, αισχροκέρδεια, παρακολουθήσεις, υποκλοπές, αυταρχισμός, διάλυση του ΕΣΥ και πάει λέγοντας. Αυτοί που καμώνονταν τους Ευρωπαίους και τους μεταρρυθμιστές κατρακύλησαν τη χώρα στις τελευταίες θέσεις όσον αφορά την ελευθερία του τύπου και την τήρηση στοιχειωδών κανόνων του κράτους δικαίου.

Και βέβαια δουλειές για τους φίλους και αρεστούς. Σχεδόν 10 δις ευρώ σε απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς. Απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες που συστήνονταν όλως  τυχαίως την τελευταία στιγμή προκειμένου να πάρουν τη δουλειά. Υπερκέρδη στους παρόχους ενέργειας και την ίδια στιγμή εξωφρενικοί λογαριασμοί για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Και όλα αυτά βέβαια υπό τη σκέπη μια πρωτοφανούς μιντιακής προπαγάνδας και μιας απίστευτης προσπάθειας  εξαπάτησης των πολιτών.

Ταυτόχρονα μια πρωτοφανής εγκατάλειψη της υπαίθρου. Μια πρωτοφανής εγκατάλειψη του αγροτικού κόσμου. Θλίβομαι γιατί βρίσκομαι σήμερα εδώ στις Οινιάδες  σε μια από τις πιο εύφορες περιοχές της Ελλάδας, σε έναν πραγματικό παράδεισο που κάποτε ήταν το κέντρο της αγροτικής παραγωγής και του εμπορίου και βλέπω  τους αγρότες να υποφέρουν.

Θα μου πείτε; Τα έκανε όλα καλά ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν υπήρξαν λάθη, παραλείψεις, αστοχίες; Απαντώ ξεκάθαρα. Προφανώς ναι. Υπήρξαν και λάθη και αδικίες. Άλλωστε μνημόνια και φτώχια διαχειριστήκαμε και αναγκαστήκαμε κι εμείς να λάβουμε σκληρά και κάποιες φορές άδικα μέτρα. Ένα πράγμα όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς: Την εντιμότητα, την ακεραιότητα, την υπευθυνότητά μας.

Φίλες και φίλιοι, είχα την τύχη να βρεθώ σε θέσεις ευθύνης δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου και αργότερα ως γενικός γραμματέας στου Υπ. Διοικ. Ανασυγκρότησης και επικεφαλής των Τεχνικών Κλιμακίων στις διαπραγματεύσεις  με την Τρόικα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι πόλεμο δέχτηκε αυτή η κυβέρνηση. Βάστα γερά Γερούν ήταν η επωδός κάποιων επώνυμων συμπατριωτών μας την ώρα που εμείς πασχίζαμε να κρατήσουμε όρθια τη χώρα.

Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα. Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, ποιο είναι το πρόγραμμά του για τη χώρα, για την Αιτωλοακαρνανία, για τις Οινιάδες;Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στοχεύει στη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για τη χώρα με ταυτόχρονη αποκατάσταση της έννοιας του δικαίου σε κάθε έκφανση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Δικαιοσύνη παντού, με άλλα λόγια. Αυτό είναι το μότο μας.

 

Ξέρω θα μου πείτε ότι το ακούτε χρόνια. Ότι από μόνο του δε λέει τίποτα. Συμφωνώ. Γι΄ αυτό μιλάω συγκεκριμένα.

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

 • αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ,
 • ρύθμιση του χρέους σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες
 • προστασία της πρώτης κατοικίας
 • αναστολή πλειστηριασμών μέχρι να μπει σε εφαρμογή το ολιστικό σχέδιο για τα τραπεζικά χρέη
 • μείωση του ΦΠΑ και ΕΦΚ σε τρόφιμα και καύσιμα αντίστοιχα, φορολόγηση των υπερκερδών εταιριών ενέργειας
 • επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων
 • κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη,
 • ενίσχυση του ΕΣΥ και του προσωπικού του,
 • μέτρα για την αποκατάσταση της διαφάνειας και της λειτουργίας του κοινοβουλίου.

Και προφανώς η επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ αποτελεί πυλώνα του προγράμματος μας και δεν είναι μόνο θέμα ιδεολογικό και στρατηγικό είναι και άμεσα πρακτικό: διότι χωρίς την επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ δεν είναι εφικτός ο μεσοπρόθεσμος έλεγχος των τιμών στην αγορά ενέργειας.

Όμως θέλω να σταθώ σε κάτι το οποίο θεωρώ κομβικό και  ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηλά στην ατζέντα του. Ονομάζεται στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

 • Με ουσιαστική στήριξη των νέων αγροτών, ώστε να μπορέσουν να σταθούν στο ξεκίνημά τους.
 • Έγκαιρη, δίκαιη και διαφανής καταβολή για τον αγρότη ενισχύσεων και αποζημιώσεων
 • Ενιαίο σύστημα ελέγχων για την καταπολέμηση ελληνοποιήσεων, νοθείας και προστασίας των ισχυρών μας προϊόντων
 • Προώθηση των ελληνικών διατροφικών προϊόντων
 • Δημιουργία δημόσιων κέντρων παροχής δωρεάν συμβουλών και εκπαίδευσης στις νέες τεχνολογίες και στην χρήση τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής σε αγρότες και κτηνοτρόφους.
 • Σύνδεση της εφαρμοσμένης έρευνας με το ΥΠΑΑΤ, το οποίο στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού αγροτικής πολιτικής θα καθορίζει τις ανάγκες εκπαίδευσης-έρευνας.

Αναβάθμιση των υποδομών της υπαίθρου

 • Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας
 • Δημιουργία σύγχρονων εγγειοβελτιωτικών έργων
 • Εξυγίανση των ΤΟΕΒ
 • Αξιοποίηση ενεργειακών κοινοτήτων για μείωση του κόστους ενέργειας

Άμεσα μέτρα:

 • Μη καταβολή του ΕΦΚ σε όλα τα καύσιμα των αγροτικών μηχανημάτων, στην αντλία του βενζινάδικου.
 • Οριζόντια μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος μέσω της επιβολής πλαφόν.
 • Ενίσχυση για αγορά ζωοτροφών και λιπασμάτων για όσο διαρκεί η κρίση ακρίβειας.
 • Μείωση του ΦΠΑ στα γεωργικά εφόδια, αλλά και στα τιμολόγια πώλησης εγχώριων αγροτικών προϊόντων.
 • Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στον χαμηλότερο συντελεστή.
 • Αντιμετώπιση της έλλειψης εργατικών χεριών μέσω άρσης των σχετικών γραφειοκρατικών εμποδίων

 

ΟΙΝΙΑΔΕΣ

Η στήριξη και αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την ανάπτυξη της χώρας αλλά ιδίως για το νομό μας και ιδίως για την περιοχή εδώ των Οινιαδών. Αυτό βέβαια πρέπει να συνδυαστεί με τη στήριξη του 2γενούς τομέα ιδίως στο αγροτοτοδιατροφικό κομμάτι.

1ος πυλώνας λοιπόν ανάπτυξης για τις Οινιάδες. Ουσιαστική αναβάθμιση του πρωτογενούς Τομέα.

2ος πυλώνας. Δημιουργία συγχρόνων υποδομών

3ος πυλώνας Στήριξη του Κοινωνικού Κράτους.

4ος πυλώνας. Στήριξη και αναβάθμιση των Γεωπονικών Τμημάτων σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο ώστε να συνδεθούν αρμονικά με την τοπική κοινωνία και οικονομία και να εισφέρουν στην έρευνα και την καινοτομία.

5ος πυλώνας Τουρισμός

 

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπατριώτες.

Σε 1 μήνα έχουμε εκλογές.

Σας καλώ όλους και όλες  να προσέλθετε και να ψηφίσετε.

Σας καλώ να βοηθήσουμε όλοι να απαλλαγεί η χώρα μας από μια επικίνδυνη κυβέρνηση.

Σας καλώ να ενισχύσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Ακόμη και αυτοί που είστε επιφυλακτικοί σας καλώ να δώσουμε την ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να κυβερνήσει μια φορά  υπό κανονικές συνθήκες. Όχι με την τρόικα στο σβέρκο. Όχι με τα χέρια δεμένα.

Και να τον κρίνουμε αυστηρά. Αλλά δίκαια.

Διότι άλλοι χρεοκόπησαν τη χώρα.

Όχι εμείς.

Διότι άλλοι έφτιαξαν αυτό το αναξιόπιστο και αναποτελεσματικό κράτος.

Όχι εμείς.

Διότι οφείλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια καλύτερη χώρα. Με δικαιοσύνη και ίσιες ευκαιρίες για όλους.

Εγώ προσωπικά δεσμεύομαι ενώπιον σας ότι μαζί με τους άλλους άξιους συντρόφους που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία θα δώσουμε τη μάχη και θα κερδίσουμε.

Δεσμεύομαι όμως κυρίως ότι θα είμαι εδώ και την επόμενη μέρα. Δίπλα στους πολίτες και τα προβλήματά τους. Δίπλα σας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα είναι πρώτος με διαφορά στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα είναι πρώτος με διαφορά σε όλη τη χώρα.

22 Μαΐου με μια νέα προοδευτική κυβέρνηση, με πρωθυπουργό και μπροστάρη τον Αλέξη Τσίπρα πιάνουμε δουλειά.

Για μια καλύτερη Ελλάδα.

Με δικαιοσύνη παντού.

Για μια καλύτερη Αιτωλοακαρνανία.

Για τις Οινιάδες που θέλουμε και δικαιούμαστε!

Γεια σας και καλό μας αγώνα!

spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme