19.6 C
Nafpaktos
Tuesday, April 23, 2024
spot_img
spot_img

Μπρα ντε φερ ανακοινώσεων για εργασίες στη Χάλκεια-Νέα καταγγελία του Α. Κοτσανά

Ένα μπρα ντε φερ ανακοινώσεων είναι σε εξέλιξη από χθες το βράδυ, με την αρχή να γίνεται από τον Ανδρέα Κοτσανά, ο οποίος σε νέα του καταγγελία αυτή τη φορά στοχοποιεί τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Θωμά Κοτρωνιά για εργασίες που γίνονταν στη ΔΕ Χάλκειας και συγκεκριμένα στο Περιθώρι, τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή στο δήμο Ναυπακτίας δεν υπάρχει ενεργή σύμβαση για έργο στη συγκεκριμένη περιοχή.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Γενικευμένη τείνει να γίνει η αναξιοκρατία και η αδιαφάνεια στο Δήμο Ναυπακτίας, καθώς μετά τον ανασφάλιστο εργάτη που βρέθηκε να δουλεύει στα συνεργεία του δήμου, σήμερα διαπιστώθηκε να δουλεύει χωρίς σύμβαση μηχάνημα έργου (GRADER) στη ΤΚ Περιθωρίου παρουσία του προέδρου της τοπικής κοινότητας …
Σημειωτέον ότι οι μοναδικές συμβάσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Δ. Ναυπακτίας αφορούν τις εργολαβίες στην ΔΕ Πυλλήνης, Αποδοτίας, Πλατάνου προϋπολογισμού 58.000 ευρώ και τις εργολαβίες που αφορούν τις ΔΕ Αντιρρίου και Ναυπάκτου που είναι σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης.
Για τη δημοτική αρχή Γκίζα τα παραπάνω είναι κανονικότητα, για εμάς είναι θρασύτατη πρόκληση της νοημοσύνης μας.
Υ.Γ. … ο “χωρίς σύμβαση εργολάβος” τυγχάνει να ανήκει στον “στενό οικογενειακό κύκλο” της δημοτικής αρχής και ειδικότερα να είναι συγγενικό πρόσωπο του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος».
Η απάντηση του Θ. Κοτρωνιά
Στην απάντησή του ο Θ. Κοτρωνιάς κάνει λόγο για πόλεμο ψευδών ειδήσεων, καθώς όπως υποστηρίζει στο δήμο υπάρχει σύμβαση για εργασίες στη συγκεκριμένη περιοχή, παραθέτοντας μάλιστα και έγγραφο που το πιστοποιεί. Μάλιστα, όπως λέει, η συγκεκριμένη έχει υπογραφεί από τον περασμένο Ιούλιο, επί της προηγούμενης δηλαδή θητείας.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Ο πόλεμος των ψευδών ειδήσεων-καταγγελιών του κ. Κοτσανά συνεχίζεται, αυτή τη φορά για εργασίες που «κατά τον ίδιο» εκτελούνται στη ΔΕ Χάλκειας χωρίς σύμβαση.
Προς γνώση των συμπολιτών μας και όχι προς απάντηση στον ίδιο, τον κατήφορο του οποίου αρνούμαστε να ακολουθήσουμε, η αλήθεια είναι πως, όπως βεβαιώνει και το ακόλουθο έγγραφο, υπάρχει σύμβαση που αφορά στη ΔΕ Χάλκειας.
Λεπτομέρεια την οποία σκοπίμως αγνοεί ο κ. Κοτσανάς είναι ότι η εν λόγω σύμβαση υπεγράφη τον μήνα Ιούλιο από την προηγούμενη δημοτική αρχή.
Τα συμπεράσματα δικά σας»!

Η νέα «εμφάνιση» του Α. Κοτσανά
Στα παραπάνω, όμως, ήρθε νέα τοποθέτηση του Α. Κοτσανά, ο οποίος σημειώνει πως ο Θ. Κοτρωνιάς δεν απαντά για την ταμπακθιέρα, συμπληρώνοντας αλλά και απειλώντας με προσφυγή στη δικαιοσύνη:
«Αντί να μας παραθέσει στοιχεία της σύμβασης του αναδόχου κ. Περικλή Μιχοσταύρου, ο οποίος με σαφήνεια έχει περιγράψει και δηλώσει κατά τη διαδικασία της προσφοράς τον τύπο του μηχανήματος και το όνομα των ιδιοκτήτων με τους οποίους θα συνεργαστεί, καθώς ο ίδιος (ο Μιχοσταύρος) δεν διαθέτει μηχάνημα grader, μας δίνει προϋπολογιστικά στοιχεία της μελέτης και κάνει παραδοχές χωρίς να σχετίζονται με το θέμα, προκειμένου να μας παραπλανήσει. Σε ό,τι αφορά το grader που επιχειρούσε σήμερα το πρωί στη Χάλκεια, δεν είναι ιδιοκτησίας των κατόχων που αναφέρονται ρητά στην εν λόγω σύμβαση(των κ. Μπανιά, κ. Σπυροπουλου, κ. Κουμπουρα).
Θα μπορούσε ωστόσο να συμμετάσχει στη εργολαβία μόνο στη μία και μοναδική περίπτωση που δήλωνε κώλυμα ένας από τους παραπάνω ιδιοκτήτες των grader που περιγράφεται στη σύμβαση. Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε μεταχρονολογημένο συμφωνητικό, στο οποίο δεν τεκμηριώνεται επαρκώς το κώλυμα των παραπάνω εργολάβων που αναφέρεται στη σύμβαση, είναι άκυρο και μη σύννομο.
Για τους παραπάνω λόγους επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμη ενέργεια είτε για τον διατάκτη του εντάλματος που τυχόν θα εκδοθεί είτε για αναζήτηση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών των εμπλεκομένων.
Υ.Γ. Σε ό,τι αφορά τη συγγένεια του κ. Αντιδημάρχου με τον συγκεκριμένο εργολάβο, μπορείτε να ρωτήσετε και την τελευταία πέτρα της Δάφνης…»

spot_img
spot_img
spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme