25.4 C
Nafpaktos
Thursday, September 29, 2022
spot_img
spot_img

Νατάσα Γιαννούλου-Δούρου: «Διεκδικούμε το παρόν, χαράσσουμε το μέλλον»

Γεννήθηκα στην Μηλίνα, ένα παραθαλάσσιο χωριό του Νοτίου Πηλίου, από γονείς αγρότες. Σπούδασα Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και από το 1980 ήρθα να ζήσω στην Ναύπακτο με τον Δημήτρη Δούρο, γιατρό, με τον οποίο αποκτήσαμε τρία παιδιά. Πριν τρία χρόνια απέκτησα και τον υπέροχο τίτλο της γιαγιάς!
Εργάστηκα ως Φιλόλογος στο Ευηνοχώρι και στην Ναύπακτο. Στην πόλη που διάλεξα να ζήσω όλα αυτά τα χρόνια συμμετείχα σε κάθε προσπάθεια που γινόταν για να καλυτερεύσει η καθημερινότητά μας. Παρ’ όλο που από τα χέρια μου περνούσαν καθημερινά μαθητικά απουσιολόγια, εγώ η ίδια, προσπάθησα να μην πάρω καμιά απουσία απ’ όσα γίνονταν στην πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά για περίπου 40 χρόνια με έμαθε πως τίποτε δεν χαρίζεται και ότι η μη συμμετοχή είναι συνενοχή.
Οι παλιές μου φίλες θυμούνται τον Σύλλογο Γυναικών και την πλούσια δραστηριότητά του. Οι συνάδελφοί μου και οι συναδέλφισσές μου θυμούνται τους αγώνες και τις αγωνίες στο σωματείο μας, την ΕΛΜΕ, όπου υπηρέτησα από διάφορες θέσεις (πρόεδρος, αντιπρόεδρος, γραμματέας). Οι σύντροφοι, οι συντρόφισσες, οι φίλοι μου, οι φίλες μου θυμούνται την κοινή μας πορεία για ένα καλύτερο αύριο.
Σήμερα που είμαι στην τρίτη και καλύτερη νεότητα θεωρώ ότι μπορώ να ζητήσω την ψήφο σας και να σας εκπροσωπήσω στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Γιατί πέρα από τα καλά προγράμματα υπάρχουν και οι άνθρωποι που εγγυώνται την εφαρμογή τους.
Όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια που ζω στην πόλη μας, θα προσπαθήσω με κάθε τρόπο και μέσα από το δημοτικό συμβούλιο, να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια πόλη καθαρή, φιλική, με χαρακτήρα καστροπολιτείας, με καθαρές θάλασσες, με τον πολιτισμό σε πρωτεύουσα θέση. Συνδεδεμένη βέβαια με τα χωριά μας, αφού οι δεσμοί μου με την Ορεινή Ναυπακτία είναι ισχυροί.
ΘΕΛΟΥΜΕ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΙ
Σε αυτή την θητεία του Τάκη Λουκόπουλου το δημοτικό συμβούλιο μου ανέθεσε την λειτουργία της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Θεωρώ ότι σαν επιτροπή κάναμε σημαντική δουλειά.
ü  Τα προαύλια στα σχολεία απέκτησαν ζωή, μετατράπηκαν σε ζωντανούς αθλητικούς χώρους.
ü  Εξασφαλίσαμε υποτροφία που για πολλά χρόνια ήταν ανενεργή και με τα χρήματα αυτά τέσσερα σχολεία βελτίωσαν τον εξοπλισμό τους.
ü  Βρήκαμε τις καθαρίστριες των σχολείων να δουλεύουν με ολιγόωρη απασχόληση και μετατρέψαμε την σχέση εργασίας σε οκτάωρη, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
ü  Εξασφαλίσαμε την ομαλή λειτουργία των σχολείων, στην καθημερινότητα.
ü  Εξασφαλίστηκαν πρόσθετες χρηματοδοτήσεις 2.700.000 ευρώ από διάφορα προγράμματα (Φιλόδημος, Ο.Σ.Κ., ΕΣΠΑ,) για προαύλια σχολείων, την αποπεράτωση του Ειδικού Σχολείου, για την επισκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου στο 2ο Γυμνάσιο κ.α.
ü  Ολοκληρώθηκε η μελέτη για το κτίριο του ΕΠΑΛ, ώστε να μπορούμε να αναζητήσουμε χρηματοδότηση για ένα σύγχρονο κτίριο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση.
Θεωρώ ότι οι γυναίκες και οι άνδρες της Ναυπακτίας, πρέπει να δώσουν στην ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ την δύναμη να συνεχίσει την δημιουργική της πορεία για την επόμενη τετραετία.
Σας καλώ όλες και όλους να γίνετε συνοδοιπόροι μας σ’ αυτό το όμορφο ταξίδι, που τελικό προορισμό θα έχει όλα όσα ονειρευόμαστε για την Ναυπακτία. Να φθάσουμε στην κάλπη, χωρίς να ξεχάσουμε ούτε τι συμβαίνει συνολικά στην ζωή μας, ούτε τι πόλη θέλουμε.

Σας ζητώ να με εμπιστευθείτε
Νατάσα Γιαννούλου – Δούρου
υποψήφια δημοτική σύμβουλος
«Ενωτική Πρωτοβουλία»

Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme