26.2 C
Nafpaktos
Wednesday, October 4, 2023
spot_img
spot_img

Ν. Βούλγαρης-Δράκος: Αν με αφήσει ο Διάβολος

spot_img

Γράφει ο Νάσος Βούλγαρης-Δράκος

Νομικός/Επιχειρηματίας

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε. Ναυπάκτου-Συνεργασία Πολιτών

 

Μετά τα προηγούμενα άρθρα μου, είχα αποφασίσει ότι –παρότι υπάρχουν πολλά ακόμη θέματα στην ίδια κατεύθυνση με αυτά που έθιξα- θα ασχοληθώ με την θετική ατζέντα. Προς τα πού πάμε δηλαδή. Που θέλουμε να πάμε, τι κάναμε σε μια θητεία που σημαδεύτηκε από κορωναιούς, πολέμους, την μοναδική Δημοτική αρχή στα χρονικά της πόλης που διοίκησε όντας μειοψηφία.

Πως πορευθήκαμε με ένα Δήμαρχο που βρέθηκε σε θέση να προσπαθεί, σαν εκείνους τους ακροβάτες του τσίρκου, να ισορροπήσει μειοψηφίες, συνεργασίες, διαφορετικά θέλω, μια αντιπολίτευση από την πρώτη μέρα στα κάγκελα, μια ανύπαρκτη κρατική οικονομική βοήθεια (λέγε με ΣΑΤΑ), κακοσχεδιασμένα έργα, ανυπαρξία ουσιαστικά προγραμμάτων σε σχέση με την προηγούμενη Δημοτική αρχή που διαχειρίστηκε ΕΣΠΑ και   LEADER και ταυτόχρονα να προσπαθεί να παράγει έργο. Και περιέργως να τα καταφέρνει.

Σχεδίαζα να βάλουμε στο τραπέζι προτάσεις καινούργιες ή να επαναφέρουμε παλαιότερες αλλά ακόμη επίκαιρες. Αυτή ήταν η ατζέντα που ήθελα από εδώ και πέρα να ασχοληθώ, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο. Πως θα βελτιώσουμε τον τόπο μας και την ζωή μας.  

Αμ δε!. Θέλω εγώ να αγιάσω, αλλά δεν με αφήνει ο Διάβολος.

Δεν λέει με τίποτα να με αφήσει αυτή η συνεχής τοξικότητα, που όσο και εάν προσωπικά προσπαθώ να αποφύγω, την βρίσκω συνεχώς μπροστά μου και δεν μπορώ να την αγνοήσω. Δεν μπορώ μεν να λειτουργήσω σωστά με τέτοιους όρους, αλλά αν την αγνοήσω θα θεωρηθεί υπεκφυγή και αδυναμία.

Έτσι λοιπόν με αφορμή το τελευταίο μου άρθρο για τα της ΜΑΡΙΝΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ (έτσι θα αναφέρομαι πλέον στο θέμα προς αποφυγή παρεξηγήσεων), κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να εκμεταλλευτούν ένα σφάλμα μου για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από την ουσία του θέματος και να βγουν από πάνω.  Συγκεκριμένα αναφέρθηκα εκ παραδρομής σε Αλιευτικό και όχι σε Τουριστικό καταφύγιο.

Πρόκειται μάλιστα στην συγκεκριμένη περίπτωση, για συμπολίτες έξυπνους και καλλιεργημένους, στελέχη μεν της παράταξης Λουκόπουλου, με τους οποίους όμως όταν βρίσκομαι στην παρέα περνάμε καλά. Στα πολιτικά όμως, κυριολεκτικά κάνουμε διάλογο κωφού με μουγκό.

Αναγκάστηκα λοιπόν και απάντησα ως εξής:

«Επειδή είδα ότι κάποιοι “ξεψάρωσαν” και προσπαθούν να εκμεταλευτούν ένα φραστικό μου λάθος και να “βγάλουν από την μύγα ξύγκι”. Εγώ λοιπόν αντρίκια παραδέχομαι ότι βάφτισα κατά λάθος το καταφύγιο αλιευτικό αντί τουριστικό. Εσείς θα κρυφτείτε πίσω από αυτό; Αλλάζει σε κάτι η ουσία; Η πατάτα σας παραμένει ίδια ή όχι; Γιατί δεν βλέπω στα θριαμβευτικά σας σχόλια στο FB ή αλλού να προβάλετε την παραμικρή ένσταση επί όσων είπα. Κάνετε παντιέρα το λανθασμένο επίθετο στην λιμενική υποδομή για την οποία συζητάμε και η οποία παραμένει η ίδια, όπως και να την πούμε, όπως και το ίδιο παραμένει ως γεγονός. Ότι ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ . Πρόκληση λοιπόν! Όποιος έχει ….. κάκαλα, ας έρθει σε όποιο τοπικό κανάλι θέλει, να αντιπαρατεθούμε δημόσια για το θέμα. Τέρμα να πετάμε την μπάλα στην κερκίδα και να προσπαθούμε να κρεμαστούμε από μια κουβέντα. Ένα φραστικό λάθος εγώ, εκατό πραγματικά εσείς. Αν δεν ανταποκριθείτε στην δημόσια πρόσκλησή μου, εκτός από απόδειξη πολιτικής δειλίας, θα αποτελεί και απόδειξη ανυπαρξίας επιχειρημάτων και ομολογίας όσων ισχυρίζομαι. Εγώ πέταξα το γάντι. Όποιος τολμά ας το σηκώσει, αλλιώς ας σωπάσει. Υ.Γ. Τα ίδια ισχύουν και για τα υπόλοιπα που δημοσίως ισχυρίστηκα και έχετε κάνει δημόσια …. γαργάρα, αλλά υπογείως πουλάτε πάλι σανό για πρόβατα. Χαίρεσθε.».

Θα μου πείτε «τι μας νοιάζουν εμάς τα προσωπικά σας;».  Εδώ είναι η ουσία και ο λόγος που αποφάσισα να σπαταλήσω τον πολύτιμο χρόνο όσων θα με διαβάσουν.  Δεν είναι προσωπικά μας. Αφορούν την κοινωνία και τις επιλογές της. Ειδικά εν όψει εκλογών.  Δεν θα μετρήσετε την συμπεριφορά του καθενός; Δεν θα αναλογιστείτε γιατί συμπεριφέρεται έτσι;

Δυστυχώς η παράταξη Λουκόπουλου, διαισθανόμενη ή και αντιλαμβανόμενη ότι εγκλωβίστηκε σε μια λανθασμένη κριτική και σε ένα αφήγημα για το έργο της, που μπάζει νερά από παντού, έχει επιλέξει μια τακτική που θυμίζει προπαγάνδα σοβιετικού ή γκεμπελικού τύπου.  Δεν αντιπαρατίθεται πουθενά δημόσια με την Δημοτική Αρχή, αλλά ούτε και με τις άλλες παρατάξεις. Απευθύνεται σχεδόν αποκλειστικά μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή με άλλους τρόπους, σε πολίτες που δεν έχουν σωστή ενημέρωση και τους δίνει μια δική της εκδοχή των πραγμάτων. Όταν δε κάποιος επιχειρηματολογήσει ενάντια σε αυτές τις «αλήθειες» τους, ακολουθεί «μούγκα στη στρούγκα».  Περιμένουν να καταλαγιάσει η σκόνη και αφού θεωρήσουν ότι ξεχάστηκε εκείνη η επιχειρηματολογία, επανέρχονται με την ίδια σκοτεινή, υπόγεια τακτική.   Μου θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια, όταν στην παρέα υπήρχε κάποιος ατσίδας που μόνιμα κέρδιζε στις μπίλιες ή στο κρυφτό κλπ.. Υπήρχαν κάποιοι πονηροί που δεν θέλαν να τον παίζουν πια και ισχυρίζονταν ότι τους έκλεβε.

Θα την φάμε αυτή την καραμέλα;  Εγώ προσωπικά όχι, έχει πια λιώσει από το πολύ πιπίλισμα.  Δεν θα ξανά ασχοληθώ με προσπάθειες να διαστρεβλώσουν την αλήθεια και να έχουν μετά το θράσος να με κατηγορούν εμένα για διαστρέβλωση.  Όποιος θέλει να με αντικρούσει, για τελευταία φορά το λέω, ΔΗΜΟΣΙΑ και με συγκεκριμένα επιχειρήματα, όχι αφηρημένες τοποθετήσεις και χαρακτηρισμούς.

Σας υπόσχομαι ότι από εδώ και πέρα θα διαβάσετε μόνο θετικά πράγματα, προτάσεις και σκέψεις.

Αν αποφασίσει και η άλλη πλευρά να κάνουμε έναν γόνιμο, ζωντανό διάλογο. Όχι μονόλογο. Κουράζουμε τους πολίτες.

Αν με αφήσει ο Διάβολος.

spot_img
spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme