33.1 C
Nafpaktos
Sunday, July 14, 2024
spot_img
spot_img

Οι πρώτες δύο επίσημες υποψηφιότητες με το Γ. Νταουσάνη


Δύο επίσημες υποψηφιότητες με την παράταξη του Γ. Νταουσάνη κάνει γνωστές σήμερα η «ε», φιλοξενώντας τις δηλώσεις στήριξης προς τον πρώην δήμαρχο Ναυπάκτου, αλλά και εκ νέου υποψήφιο για το κορυφαίο αξίωμα του δήμου. Πρόκειται για τους Φωτεινή Τόνυ-Ρήγα και Φοίβο Γιαννόπουλο, οι οποίοι στην επιστολή που μας απέστειλαν αναφέρουν στοιχεία του βιογραφικού τους, αλλά και τους λόγους που τάσσονται στο πλευρό το Γ. Νταουσάνη, ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. 

Φωτεινή Τόβυ-Ρήγα
Ο Δήμαρχος εν έτει 2019 πρέπει να είναι ακτιβιστής και λειτουργός, να μάχεται, να υπερασπίζεται, να τολμά, να σχεδιάζει, να διεκδικεί, να απαιτεί, να ακούει, να συνθέτει, να φροντίζει, να επιβλέπει, να υλοποιεί, και να συμπορεύεται με τους πολίτες του.

Ακτιβιστής και λειτουργός είναι ο δήμαρχος, που δραστηριοποιείται άμεσα στα προβλήματα της κοινωνίας και πορεύεται με τη συμμετοχική παρουσία των πολιτών. Η μετά των εκλογών Ναύπακτος και Ναυπακτία, πλην της αξιοποίησης της ομορφιάς και του πολιτισμού της, οφείλει  να διεκδικήσει, με απόλυτη διαφάνεια (αντιστοιχία μελέτες /κόστη)  την υλοποίηση έργων μεγάλης αναπτυξιακής σπουδαιότητας, όπως:
_υλοποίηση έργων οδοποιίας, _ολοκλήρωση του έργου αποχέτευσης,   _αξιοποίηση  των δημοτικών χώρων,   _ ανάπλαση χώρων πέριξ των χειμάρρων Βαριάς  και Σκα,  _λειτουργία του αεροδρομίου του Αράξου καθημερινά όλο το χρόνο με στόχο την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής,  _τουριστική  δημοσιότητα του αρχαιολογικού χώρου στα Ελληνικά της Βελβίνας, _ ελάφρυνση  του κόστους του δημότη για ανταποδοτικές υπηρεσίες με ορθολογική διαχείριση  και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών,  _αναβάθμιση του θεσμού της «Ναυμαχίας της Ναυπάκτου»,   _σεβασμός και ανάδειξη των προτάσεων των δημοτών με συμμετοχική δημοκρατία και άλλα.
Είναι προτάσεις και στόχοι που έχει καταθέσει εγγράφως και σε ανύποπτους χρόνους ο συμπολίτης μας, Γιάννης Νταουσάνης.

Συντασσόμενη με τους στόχους αυτούς για μια Ναύπακτο με Νέα Πορεία τα επόμενα χρόνια, απαντώ θετικά στο κάλεσμά του για έναν από κοινού αγώνα και καταθέτω, το βιογραφικό μου δρόμο, ώστε να με γνωρίσετε, δηλώνοντας ότι θα συμμετάσχω  ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο  Συνδυασμό «Νέα Πορεία».

-Ονομάζομαι  Φωτεινή  – Τόνυ  (Μάνθου)  Ρήγα , είμαι Δικηγόρος, Ναυπάκτια  και  από  γονείς Ναυπάκτιους. Είμαι παντρεμένη, έχω ένα γιό, διαθέτω ελληνική και γαλλική υπηκοότητα και μιλώ γαλλικά και αγγλικά.

Μετά τη Νομική  Σχολή (Πανεπιστήμιο  Αθηνών),  πραγματοποίησα μεταπτυχιακές σπουδές Διοικητικού  και Ευρωπαϊκού Δικαίου (Πανεπιστήμιο ULB, Βρυξέλλες),  και  μεταπτυχιακές σπουδές, D.E.A.  Διεθνείς Προοπτικές _ Πολιτικών Επιστημών _  και D.E.S.S  στο Δίκαιο  Ανάπτυξης  και  Εξαγωγών, στο Πανεπιστήμιο Paris V (Παρίσι).  Ως υπότροφος παρακολούθησα σεμινάρια  Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου στη Διεθνή Ακαδημία της Χάγης (Διεθνές Δικαστήριο Χάγης, Ολλανδία).

Εργάστηκα στη Γενική Δ/νση  Μεταφορών στην  Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Βρυξέλλες / Βέλγιο),  και ως Νομικός Σύμβουλος  στην εταιρία  Συμβούλων GREENSOFT  S.A.R.L. (Παρίσι)  και στη Νομική Υπηρεσία  της Τράπεζας SOFINCO  BANK (Παρίσι / Γαλλία). Δίδαξα στο  Κέντρο Ανθρωπιστικών Επιστημών (Αθήνα ) Ιδιωτικό διεθνές Δίκαιο.  Υπήρξα Ειδικός Εμπειρογνώμων του  Υπουργείου  Εργασίας  (1993)  στα Ευρωπαικά Προγράμματα  για την  Ανάπτυξη των Νήσων του Αιγαίου (Μυτιλήνη).   Εργάστηκα ως νομικός  στη Γουινέα του Ισημερινού (Μαλαμπό / Αφρική) (2010) στις ρήτρες των πετρελαικών συμβολαίων.  Το 2008 συνδιοργάνωσα, με τη γαλλική εταιρία <GLOBAL  FORUM>  στο Ζάππειο  Μέγαρο (Αθήνα)  το  μοναδικό συνέδριο  για την Ελλάδα <GLOBAL FORUM Νέων Τεχνολογιών>  με συμμετοχή ευρωπαϊκών  και αμερικάνικων εταιριών. Συμμετέχω σε διάφορα ευρωπαϊκά  forum και σε ευρωπαϊκά κινήματα συνδιαμόρφωσης μιας  Ευρώπης δημοκρατικής.

Φοίβος Γιαννόπουλος 
Ονομάζομαι Φοίβος Γιαννόπουλος, μεγάλωσα στη Ναύπακτο  από μητέρα και παππούδες Ναυπάκτιους. Αποφοίτησα από το καναδικό λύκειο του Πανεπιστημίου University of Winnipeg (Winnipeg), και σπούδασα Ψυχολογία και Πληροφορική. Μιλώ αγγλικά και γερμανικά.

Κατά τη θητεία μου στον ελληνικό στρατό, παρακολούθησα  το πρόγραμμα ΥΕΑ και υπηρέτησα ως ΔΕΑ σε μονάδα παραγωγής φαρμάκων, όπου  μου ανατέθηκε η μηχανογράφηση και η ασφάλεια της και μέχρι σήμερα συνεχίζω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου ακτιβιστικά  και εθελοντικά. Εργάστηκα ως βοηθός του διευθυντή  στο σταθμό  LepantoR-TV, αγαπώντας και υλοποιώντας  νέες τεχνολογίες και σχεδιάζοντας τόσο τα γραφικά όσο και τη ροή του προγράμματος μαζί με τους τεχνικούς (1994). Υπήρξα βασικό (τεχνικό) στέλεχος στο διαφημιστικό γραφείο «Διαφημιστική Δημιουργία» (1995). Ταυτόχρονα εντάχθηκα στη διαδικτυακή κοινότητα GRnet,  και δημιουργήσαμε μια υποομάδα, την κοινότητα  «HellenicNet (mIRC.gr)» (1996) όπου ήμουν διαχειριστής διακομιστή. Εργάστηκα ως βασικό στέλεχος της  Αμερικανοκαναδικής  εταιρείας  Syndorhosting (1997) , και  ως βασικό στέλεχος της εταιρείας  Canadian  Linux  Systems με αντικείμενο  την ανάπτυξη και φιλοξενία ιστοσελίδων (1998).

Εργάζομαι στον τομέα της  πληροφορικής και ταυτόχρονα  στη «γνωσιακή επιστήμη», που μελετά και επεξεργάζεται την νόηση διεπιστημονικά, και συμμετέχω στο TEDx του Πανεπιστημίου Πειραιά και σε εργαστήριο για τις λειτουργίες του εγκεφάλου.

Με το κείμενο  αυτό, καταθέτω τις γνώσεις μου, την εμπειρία, την ενέργειά μου, την αγάπη μου για τη Ναύπακτο και ανταποκρίνομαι στη πρόσκληση της «Νέας Πορείας», (συνδυασμός Γιάννη Νταουσάνη), να συμμετάσχω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, πάντα με σεβασμό  και διαφάνεια στους στόχους για  ομορφότερη και πιο δημοκρατική Ναύπακτο μέσω της τεχνολογίας.

spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme