28.9 C
Nafpaktos
Sunday, July 14, 2024
spot_img
spot_img

Οι στόχοι ψηφοδελτίου και εδρών για τον Ανδρέα Κοτσανά


Την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του έκανε ο Ανδρέας Κοτσανάς, με ένα λιτό κείμενο που δημοσίευσε στη σελίδα του στο fb. Επιβεβαιώνοντας πλήρως το αναλυτικό ρεπορτάζ της «ε» την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρώην αντιδήμαρχος του δήμου Ναυπακτίας θέτει εαυτόν στην κρίση των πολιτών της Ναυπακτίας, στις ερχόμενες εκλογές του Μαΐου, βάζοντας μάλιστα και τις δύο βασικές αρχές, πάνω στις οποίες θα κινηθεί: «την αξιοπιστία των λόγων και την αποτελεσματικότητα των έργων», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η «ε» στο πλήρες της ρεπορτάζ κατά την προηγούμενη εβδομάδα, αποτύπωσε το κλίμα που επικρατούσε στο επιτελείο του πρώην αντιδημάρχου. Το πέρασμα των ημερών έγειρε όλο και περισσότερο υπέρ της αυτόνομης καθόδου στις ερχόμενες εκλογές, με αποτέλεσμα ο Α. Κοτσανάς να κάνει το επίσημο βήμα μέσω μιας λιτής ανακοίνωσης, την οποία ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb.
Πιο συγκεκριμένα έγραψε:
«Με απόλυτο αίσθημα ευθύνης και συνέπειας, αποφάσισα να είμαι υποψήφιος δήμαρχος στις επικείμενες αυτοδιοικητικές δημοτικές εκλογές του Μαΐου στο δήμο Ναυπακτίας.
Επί 26 συναπτά έτη, με τιμιότητα και εργατικότητα, υπηρέτησα και συνεχίζω να υπηρετώ με το ίδιο πάθος την τοπική αυτοδιοίκηση.
Θέτω, λοιπόν, επίσημα υποψηφιότητα ζητώντας την εμπιστοσύνη σας έχοντας ως βάση δυο αρχές: την ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ των ΛΟΓΩΝ και την ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ των ΕΡΓΩΝ».
Πλήρες ψηφοδέλτιο ο στόχος
Ο Α. Κοτσανάς και οι συνεργάτες του, από τη στιγμή που πήραν την απόφαση να πέσουν στη μάχη των εκλογών, έχουν ρίξει όλο το βάρος των ενεργειών τους πάνω στο σχηματισμό του ψηφοδελτίου. Όσο κι αν θεωρείται δεδομένο πως το μεγαλύτερο όγκο δουλειάς θα τον σηκώσει ο ίδιος ο επικεφαλής, η ομάδα που θα στηθεί γύρω του θα πρέπει να σηματοδοτεί κάτι καλό, τονίζουν σε συζητήσεις, κάνοντας την πρόταση της παράταξης ακόμα περισσότερο θελκτική. Σύμφωνα με πληροφορίες της «ε» ο καταρτισμός του ψηφοδελτίου προχωρά με γοργούς ρυθμούς, με τον πυρήνα της ομάδας να δηλώνει ξεκάθαρα πως ο αριθμός των υποψηφίων θα είναι ο μέγιστος επιτρεπτός, κάνοντας λόγο δηλαδή για πλήρες ψηφοδέλτιο.
Οι έδρες που θα διεκδικήσει
Όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο τεύχος, ο  πρώην αντιδήμαρχος δεν έχει μιλήσει ακόμα για το στόχο, τοποθετώντας κάπου τον πήχη για να κριθεί στη συνέχεια η πορεία της νέας παράταξης, όμως ήδη, σιγά σιγά ο αριθμός των εδρών που θα διεκδικηθούν έχει αρχίσει να ψελλίζεται. Πηγές της «ε» κάνουν λόγο για «πάτωμα» τις τρεις έδρες, κι από εκεί και πάνω ότι περισσότερο προκύψει θα είναι καλοδεχούμενο. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία που έχει η ομάδα στα χέρια της αυτή τη στιγμή, ο συγκεκριμένος στόχος δεν κρίνεται άπιαστος, «κάθε άλλο» υποστηρίζουν με νόημα, δηλώνοντας αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα.
Ενδιαφέρον από τον κόσμο
Στα αξιοσημείωτα των ημερών που πέρασαν, σύμφωνα πάντα με το κλίμα του περιβάλλοντος του Α. Κοτσανά, το ότι υπάρχει μεγάλη διάθεση από κόσμο να στηρίξει τη νέα αυτή πρόταση για το δήμο Ναυπακτίας, μεταξύ των οποίων μάλιστα είναι και πρόσωπα τα οποία ήδη είχαν  ταχτεί σε κάποιους άλλους υποψηφίους, αλλά σταδιακά απομακρύνονται από αυτούς. «Εδώ βέβαια χρειάζεται προσοχή στις κινήσεις που θα κάνουμε», μας είπε συνομιλητής από τον πυρήνα της ομάδας, ξεκαθαρίζοντας πως η παράταξη δεν θα γίνει δέκτης των πάντων, αλλά θα προσπαθήσει να κρατήσει ένα συγκεκριμένο χαρακτήρα, που να κουμπώνει στο προφίλ του επικεφαλής της και της έως σήμερα διαδρομής του στα κοινά της περιοχής.
Είναι δεδομένο, φυσικά, ότι ο λίγος χρόνος που απομένει έως τις εκλογές δεν είναι σύμμαχος του Α. Κοτσανά, όμως το σοκ που προκάλεσε η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ανακατεύοντας αρκετά την τράπουλα, ήδη άρχισε να λειτουργεί θετικά για τον ίδιο. «Ας κάνουμε το συγκεκριμένο ντεσαβαντάζ… αβαντάζ μας», μας είπε άνθρωπος της κλειστής ομάδας, επιμένοντας πως οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι άκρως ενδιαφέροντες. 

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «εμπρός»

spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme