24.9 C
Nafpaktos
Friday, June 9, 2023
spot_img
spot_img

Ο Γ. Νταουσάνης ζητά να συγκρίνουμε έργα-24 οι υποψήφιοι… στόχος οι 35


Τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου έκανε το απόγευμα της Τρίτης ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Νταουσάνης. Παρουσία δεκάδων ανθρώπων, φίλων αλλά και στελεχών της παράταξης, ο επικεφαλής της «Νέας Πορείας» έδωσε το στίγμα του για την επόμενη ημέρα του δήμου Ναυπακτίας, μην παραλείποντας να γυρίσει το χρόνο πίσω με αναφορές σε πολλά από τα έργα που έγιναν επί ημερών του στο δήμο Ναυπάκτου, ζητώντας από τον κόσμο να συγκρίνει με τα όσα έγιναν από τις επόμενες θητείες.

«Το ψηφοδέλτιό μας στελεχώνεται με αξιόλογους και άφθαρτους ανθρώπους, που ονειρεύονται ένα δήμο αντάξιο της ιστορίας του και του πολιτισμού του», τόνισε αρχικά ο υποψήφιος δήμαρχος, σημειώνοντας πως για τον ίδιο η αυτοδιοίκηση είναι ότι πιο κοντινό στον πολίτη, άρα ότι πιο σημαντικό στην παραγωγή έργου που αφορά την καθημερινότητά του. Μίλησε για την πολυετή προσφορά του στα κοινά, που ξεκίνησε το μακρινό 1982, πηγαίνοντας στην συνέχεια στη θητεία του ως δήμαρχος Ναυπάκτου την περίοδο 2002-2006 όπου και παρέθεσε πολλά από τα έργα που έγιναν.
Τα έργα της θητείας του
Μίλησε για το ΤΕΙ που ήρθε, για το θέμα της ύδρευσης της Ναυπάκτου που άμεσα βρέθηκε λύση, για την ολοκλήρωση του Περιφερειακού, για τη δημιουργία του ΧΥΤΑ, για την έναρξη της επέκτασης της αποχέτευσης, για την ανάδειξη του κάστρου και για τα πεζοδρόμια στο κέντρο της πόλης αλλά και στην Παλαιοπαναγιά. Έκανε επίσης αναφορά στις αναπλάσεις των παραλιών, αλλά και μέσα στο  ιστορικό κέντρο της πόλης, στο μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης που βοήθησε στο θέμα του κυκλοφοριακού, στην κατασκευή των πρώτων πάρκιγκ, αλλά και στην έναρξη λειτουργίας σημαντικών δομών του δήμου, όπως το ΚΔΑΠ-μεΑ, το ΚΕΠ και το κέντρο εξυπηρέτησης τουριστών. Μίλησε για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του ΓΠΣ, τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών, αλλά και την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, με την αναβάθμιση της Ναυμαχίας, αλλά και με άλλες παρεμβάσεις, όπως το ότι το ΔΙΧΟΦΕΝ πήρε το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη.
Το μετά
«Τι έγινε μέσα σε 4 χρόνια και τι μέσα στα επόμενα 13;», ρώτησε με νόημα ο Γ. Νταουσάνης, εξηγώντας ότι αποφάσισε να δηλώσει παρών ως υποψήφιος γιατί οι τελευταίες δημοτικές αρχές αρκούνται μόνο σε μια απλή διαχείριση του δήμου. Κάνοντας επίθεση στη σημερινή δημοτική αρχή είπε ότι νομίζει πως απευθύνεται σε μη νοήμονες, βομβαρδίζοντάς μας εδώ και καιρό με έργα που… θα γίνουν, ασκώντας όμως κριτική και στο δήμαρχο Τάκη Λουκόπουλο, ο οποίος στη διάρκεια αυτών των χρόνων έβλεπε αμήχανα τα στελέχη του να ασχολούνται με τις προσωπικές τους φιλοδοξίες κι όχι το δήμο. Βέβαια τόνισε πως η ευθύνη βαραίνει όλους όσοι βρέθηκαν στο δήμο, είτε έμειναν στη δημοτική αρχή είτε όχι.
Η επόμενη μέρα
Δείχνοντας προς την επόμενη ημέρα έθεσε ως βασικούς άξονες διοίκησης του δήμου την εστίαση στον τουρισμό, με την αξιοποίηση όλων των πλεονεκτημάτων της περιοχής, χωρίς όμως να υστερήσουν και τα θέματα καθημερινότητας, όπως το κυκλοφοριακό, ο βιολογικός, η ύδρευση, η αποχέτευση, το οδικό δίκτυο, οι αναπλάσεις χώρων, οι πολιτιστικές και περιβαλλοντικές επεμβάσεις. «Αυτό απαιτεί όμως σχεδιασμό και συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς», συμπλήρωσε, μην παραλείποντας να δείξει ως μείζον και την ανάδειξη του ονόματος lepanto.
Στόχος οι 35 υποψήφιοι
Να σημειώσουμε, τέλος, ότι ο Γιάννης Νταουσάνης σύμφωνα με πληροφορίες θα καταθέσει ψηφοδέλτιο στο πρωτοδικείο το οποίο στόχος του είναι να φτάσει τα 35 άτομα, βρίσκοντας δηλαδή άλλους 11, για να συμπληρώσει τη λίστα των ήδη 24 που είναι γνωστοί, και είναι οι:
1.       Αραμπατζή Αλεξάνδρα
2.       Αρβανίτη Χρύσα
3.       Βασιλόπουλος Θωμάς
4.       Βασιλοπούλου Κωνσταντίνα
5.       Βασιλοπούλου Μαργαρίτα
6.       Γιαννόπουλος Φοίβος
7.       Γρηγοροπούλου Ευαγγελία
8.       Ζέκα  Χριστόφος Κρενάρ
9.       Θεοδωροπούλου Βικτώρια Μελάνια
10.   Κονίδας Βασίλης
11.   Κυρίτση Ευτυχία
12.   Κυρίτσης Παντελής
13.   Κώστα Έλλη
14.   Κωτσικογιάννη Παναγιώτα
15.   Λάζαρος Τρύφωνας
16.   Μουράτη Αγγελική
17.   Παπά Πολυξένη-Μαρία
18.   Πολύδωρος Κωνσταντίνος
19.   Ποταμούλας Δημήτρης
20.   Ρήγα Μαρία
21.   Ρήγας Γιάννης
22.   Ταμπάκης Στέφανος
23.   Τόβυ-Ρήγα Φωτεινή 
24.   Φούντζουλας Γεώργιος
Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «εμπρός»

Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme