24 C
Nafpaktos
Wednesday, October 4, 2023
spot_img
spot_img

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος για τη φετινή Γιορτή των Βλάχων στο Νιόκαστρο

spot_img

Για μια ακόμη χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού μας, διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία την εκδήλωση «ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΒΛΑΧΩΝ» στις 25 Μαΐου του έτους 2023, ημέρα της ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ. Η συμμετοχή των προσκυνητών – επισκεπτών, ήταν μεγάλη. Η γιορτή ξεκίνησε πρωί – πρωί με τη Θεία Λειτουργία που εψάλη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου. Μετά το πέρας αυτής ο κόσμος κατέβηκε λίγα μέτρα πιο κάτω και συγκεντρώθηκε στην «Κοχλαστή» πλατεία του χωριού για διασκέδαση.

Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Θανάσης ΙΩΑΝΝΟΥ, καλωσόρισε τους παρευρίσκοντες, έκανε μια μικρή ιστορική αναδρομή για τον σκοπό και την σημασία της Γιορτής των Βλάχων και στην συνέχεια κάλεσε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, με το χορευτικό του στην «πίστα» και κάτω από την μαεστρική καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου κ. Γιάννη Βαφειάδη, χόρεψαν παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια, δίνοντας μια ξεχωριστή ζωντάνια, ομορφιά και πνοή στους επισκέπτες.

Την εκδήλωση αυτή τίμησαν με την παρουσία τους, από την Ελληνική Αστυνομία ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου Αντ/ρχης κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΛΟΥ Σπύρος και η Υποδιοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ναυπάκτου, Αστυνόμος Β΄ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Αμαλία.

Από την Περιφέρεια Δυτικής Στερεάς Ελλάδος ο Αντιπεριφερειάρχης Έργων και Υποδομών κ. ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ Αθανάσιος, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε και στο χρόνιο πρόβλημα, που απασχολούσε και απασχολεί το χωριό μας, αυτό της ασφαλτόστρωσης του δρόμου Σκάλας – Παλιόσκαλας – Νεοκάστρου, και δεσμεύτηκε στους παρευρίσκοντες ότι του χρόνου το έργο θα έχει ολοκληρωθεί και ο ίδιος θα είναι παρών με άσφαλτο. Ίδωμεν.

Από την Τοπική Αρχή παρευρέθησαν ο Δήμαρχος κ. Βασίλης ΓΚΙΖΑΣ, οι Αντιδήμαρχοι κ. Ντίνος ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ και Σπύρος ΤΡΑΧΕΙΛΗΣ. Ο πρώην Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης ΜΠΟΥΛΕΣ, ο πρώην Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης ΝΤΑΟΥΣΙΑΝΗΣ, η πρώην Αντιδήμαρχος και υποψήφια Δήμαρχος κ. Μαρία ΖΙΑΜΠΑΡΑ, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παναγιώτης ΚΟΝΙΔΑΣ και Ηρακλής ΜΟΥΧΤΟΥΡΗΣ, καθώς και ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Ανδρέας ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νεοκάστρου, Δημήτριος Θωμά ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητα Λυγιά Αριστείδης ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δάφνης Νικόλαος ΣΙΤΙΣΤΑΣ, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παλαιοχωρακίου Ιωάννης ΚΑΛΠΑΚΙΩΡΗΣ, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας Αριστομένης ΧΑΡΟΣ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου εν Πάτραις Ναυπακτίων «Ο Άγιος Χαράλαμπος» κ. Κώστας ΚΟΝΙΔΑΣ, ο ιστορικός συγγραφέας και Αρχισυντάκτης της Εφημερίδας «ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΗ ΦΩΝΗ» κ. Ηλίας ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τοπικής Κοινότητος Μαμουλάδος κ. ΖΩΪΤΑΚΗΣ Χρήστος.

Από τους ανωτέρω, εκτός του Αντιπεριφερειάρχη, σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν με την ως άνω αναφερόμενη ιδιότητά τους και οι Βασίλης ΓΚΙΖΑΣ, Δημήτριος Θωμά ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, Κώστας ΚΟΝΙΔΑΣ και ο Ηλίας ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ όπου αναφέρθηκε εξειδικευμένα στην γιορτή των Βλάχων, στα ήθη και τα έθιμα των παρελθόντων ετών.

Την εκδήλωση κάλυψε με την κάμερά του εκπρόσωπος του NAFPAKTIA NEWS.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, ευχαριστεί όλους όσους παρευρέθησαν, για την συμπαράστασή τους και την συμβολή τους ώστε να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία η εκδήλωση αυτή. Ιδιαίτερα ευχαριστεί τους χορηγούς, τους δωρητές, τις νοικοκυρές και τους ανθρώπους της κουζίνας για την τεράστια προσφορά τους κατά την διάρκεια του γλεντιού.

Να έχουμε όλοι υγεία και του χρόνου σας περιμένουμε εσάς και πιο πολλούς ακόμη για προσκύνημα και διασκέδαση.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

spot_img
spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme