27 C
Nafpaktos
Monday, July 15, 2024
spot_img
spot_img

Ο Σπ. Ραυτόπουλος ενημερώνει για το δρόμο Σκάλας-Παλιόσκαλας-Νεοκάστρου

Αγαπητοί  Νιοκαστρίτες και Λυγιώτες,
Αγαπητοί φίλοι της ευρύτερης περιοχής του Νεοκάστρου

Θεωρώ υποχρέωσή μου να σας ενημερώσω υπεύθυνα για την πορεία του έργου της ασφαλτόστρωσης του δρόμου Σκάλας- Παλιόσκαλας – Νεοκάστρου, ώστε όλοι να γνωρίζουμε το θέμα και ενωμένοι να συμπορευθούμε και να συμβάλλουμε στην ολοκλήρωσή του.

Το έργο ύψους 1,2 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε και εξαγγέλθηκε επίσημα μετά την ειδική σύσκεψη που προκάλεσε ο Περιφερειάρχης την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019. Ήδη το έργο ωρίμασε και βρίσκονται σε εξέλιξη περαιτέρω διαδικασίες σε Κυβερνητικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Το αργότερο μέχρι τον Αύγουστο αναμένεται ότι θα έχει εγκατασταθεί εργολάβος.

Οι φάσεις που μεσολάβησαν μέχρι την σημερινή ευνοϊκή εξέλιξη έχουν ως ακολούθως :
Το περασμένο καλοκαίρι υπέβαλα ένα υπόμνημα προς τον
Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα, με κοινοποίηση στην Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας κα. Χριστίνα Σταρακά, το δήμο Ναυπακτίας, την Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας (Ο.ΣΥ.Ν.) με αίτημα την ασφαλτόστρωση του δρόμου.
Μετά ένα μήνα ακολούθησε και δεύτερο υπόμνημά μου και στη
συνέχεια ο κ. Κατσιφάρας μου τηλεφώνησε ζητώντας περαιτέρω επεξηγήσεις. Συνέχισα τις επαφές μαζί του κατά την επίσκεψή του στη Ναύπακτο.
Στη συνέχεια το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018, κατόπιν αιτήματός
 μου προκλήθηκε σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας στην Πάτρα με την συνδρομή του ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΑΤΡΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ» και του Συμπαραστάτη της Περιφέρειας κ Γεωργίου Φαλτσέτου.

Στην σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη έλαβαν μέρος :
Η ηγεσία του Ναυπακτιακού Συνδέσμου, Ευάγγελος Τηλιγάδης, Νικόλαος Ζωγράφος, Ηλίας Δημητρόπουλος, που ήταν και ο εισηγητής του θέματος, Κώστας και Φίλιππος Κονίδας, ο Αντιπρόεδρος της Ο.ΣΥ.Ν. Θανάσης Καλαβρουζιώτης, οι πρόεδροι Νεοκάστρου (ο υπογράφων), Σκάλας Νικ. Παπαναστασόπουλος, Στύλιας Κώστας Παναγόπουλος, Λυγιά Αριστείδης Ραυτόπουλος, ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Νεοκάστρου Αθανάσιος Ιωάννου, ο Γραμματέας Σπύρος Ν. Φούντας και το μέλος Βασίλειος Κ. Νικόπουλος, επίσης παρευρέθηκαν ο Παντελής Παπαναστασόπουλος και Γεώργιος Νικ. Φούντας.

Η ευρύτατη σύνθεση της αντιπροσωπείας εκτιμήθηκε πολύ από τον κ. Κατσιφάρα και πείστηκε για το δίκαιο και τη ρεαλιστικότητα του αιτήματος, οπότε έδωσε τις ανάλογες εντολές και κίνησε τον υπηρεσιακό μηχανισμό.

Το θέμα στη συνέχεια περιήλθε, στην καθ’ ύλη αρμόδια, Τεχνική Υπηρεσία της Αντιπεριφέρειας Αιτωλοακαρνανίας (πρ. Νομαρχία) και με συνεχείς επαφές και παρεμβάσεις μου στις 20 Ιανουαρίου 2019, με την δική μου συνοδεία, οι μηχανικοί κ. Βίκυ Ζορμπά και κ. Αναστάσιος Αλεξόπουλος πραγματοποίησαν επιτόπια έρευνα στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, συνέταξαν το προβλεπόμενο τεχνικό δελτίο και το θέμα επεξεργάστηκε από τα όργανα της Περιφέρειας (Οικονομική επιτροπή κτλ.) και πήρε τον Υπηρεσιακό δρόμο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η εκτέλεση του έργου θα σημάνει μεγάλες προοπτικές για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Νεοκάστρου- Παλιόσκαλας-  Στύλιας, ακόμη να τονιστεί  ότι με το έργο αυτό έρχεται στην επιφάνεια η ενεργοποίηση της Επαρχιακής Οδού (Ε.Ο.) 26η  (Ναύπακτος- Σκάλα- Παλιόσκαλα- Νεόκαστρο- Λουτρά Στάχτης).

Θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω δημόσια τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Κατσιφάρα, την Αντιπεριφερειάρχη Αιτ/νίας κα Χριστίνα Σταρακά, την τεχνική υπηρεσία Αιτ/νίας, τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και δικτύων κ. Γιάννη Λύτρα, τον Ναυπακτιακό Σύνδεσμο Πατρών και την εφημερίδα του, «ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΗ ΦΩΝΗ», τους Προέδρους Λυγιά, Σκάλας (αείμνηστος πλέον Νικόλαος Παπαναστασόπουλος) και Στύλιας, τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Νεοκάστρου, την Ο.ΣΥ.Ν. και όλους όσοι  πρόθυμα συντάχθηκαν μαζί μου σ’ αυτή την προσπάθεια.
Ευχαριστίες οφείλονται και στον Δασάρχη Ναυπάκτου κ. Ράπτη, για την εκ μέρους του συμβολή στην εκπόνηση της σχετικής μελέτης.

Η προσπάθεια όμως πρέπει να συνεχιστεί με πνεύμα ενωτικό, με μια φωνή, για να φτάσουμε στο ποθητό αποτέλεσμα, οπότε θα ξημερώσει μια άλλη μέρα για το Νιόκαστρο και την περιοχή μας.
Νεόκαστρο  1η  Μαρτίου-2019

ο  Πρόεδρος Νεοκάστρου
Αντώνιος Σπ. Ραυτόπουλος

spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme