16.2 C
Nafpaktos
Thursday, November 30, 2023
spot_img
spot_img

Προορισμός η Ναύπακτος το τριήμερο της αποκριάς

Το «εμπόδιο» των έργων και το… θετικό από την ακύρωση του καρναβαλιού

Τα όσα ακολούθησαν την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα, λόγω κορονοϊου, ευτυχώς, για τη Ναύπακτο τουλάχιστον, δεν είχαν αρνητική επίπτωση στην κίνηση του τριημέρου της αποκριάς. Ο αρχικός προβληματισμός που δημιουργήθηκε, με τη ματαίωση των όσων είχαν προγραμματιστεί στην πόλη και τη γύρω περιοχή, αλλά και το κλίμα φόβου που εν μέρει δημιουργήθηκε, σε πραγματικούς αριθμούς επισκεπτών, όπως φαίνεται δεν στάθηκαν αρκετά για κρατήσουν μακριά από τη Ναυπακτία όσους είχαν σχεδιάσει να έρθουν, για μία ή και περισσότερες ημέρες.

Όπως μας μετέφεραν επιχειρηματίες από τον κλάδο της εστίασης, από διάφορα σημεία της πόλης, η κίνηση από το Σάββατο έως και την Καθαρά Δευτέρα κινήθηκε σε πάρα πολύ καλό επίπεδο, αφήνοντάς τους σε γενικές γραμμές ικανοποιημένους. Τόσο από τον χώρο του καφέ, όσο και του φαγητού, αλλά και της διασκέδασης, οι επαγγελματίες μας δήλωσαν πως η Ναύπακτος υπήρξε και φέτος προορισμός για τις απόκριες, με κάποιους μάλιστα να τονίζουν πως η πόλη πλέον, όταν υπάρχουν τριήμερα, «πηγαίνει από μόνη της πολύ καλά», δείχνοντας με λίγα λόγια πως έχει αποκτήσει μία δυναμική.

Το «εμπόδιο» των έργων

Παρατηρήσεις μας έγιναν βέβαια, για παραμέτρους που επηρέασαν την κίνηση των επισκεπτών και τις διαδρομές που ακολούθησαν, με βασικότερη βέβαια όλων τα έργα της ανάπλασης και τα «εμπόδια» που ύψωσαν. Χαρακτηριστικά επαγγελματίας του Γριμπόβου μας είπε πως η συγκεκριμένη παραλία είχε πολύ λιγότερη κίνηση από εκείνη της Ψανής, κι αυτό γιατί ο μεγάλος όγκος των επισκεπτών μπαίνει στην πόλη από τα δυτικά. Σύμφωνα με την εκτίμησή του, τα έργα ανέκοψαν την πορεία μεγάλης μερίδας αυτού του κόσμου προς τα ανατολικά, κρατώντας τον στην ουσία στο κεντρικό και δυτικό κομμάτι της Ναυπάκτου, κάτι που βέβαια ίσχυσε, στο βαθμό που ίσχυσε, για τους μονοήμερους επισκέπτες.

Αναπληρώθηκαν οι λίγοι που ακύρωσαν

«Το κλίμα… κορονοϊός δεν στάθηκε αρκετό για να κρατήσει τον κόσμο μακριά από τη Ναύπακτο, καθώς ακόμα και οι ακυρώσεις που έγιναν σε κρατήσεις, γιατί υπήρξαν κάποιοι λίγοι που έμειναν στα μέρη τους, πολύ γρήγορα αναπληρώθηκαν», μας είπε ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, κάνοντας λόγο για πληρότητα στο 100%. «Και περισσότερα δωμάτια να είχαμε και πάλι θα γεμίζαμε αυτές τις ημέρες», πρόσθεσε, δηλώνοντας και αυτός ικανοποιημένος από την κίνηση των ημερών.

Στις αξιοσημείωτες παρατηρήσεις που μας μεταφέρθηκαν, και εκείνη επαγγελματία του λιμανιού της Ναυπάκτου, ο οποίος μας είπε πως η ακύρωση του καρναβαλιού δεν έκανε απαραίτητα κακό στις επιχειρήσεις, αφού επέτρεψε στον κόσμο να διαχυθεί στην πόλη, κι όχι να μείνει συγκεντρωμένος στο λιμάνι, όπου μαζεύεται και μεγάλη μάζα των θεατών. Η μη φετινή συμφόρηση, που παρατηρείται κατά τις ώρες του καρναβαλιού τα άλλα χρόνια, επέτρεψε όπως μας είπε και σε επιχειρήσεις που ακουμπά η πορεία της παρέλασης να «αναπνεύσουν», λειτουργώντας ως προορισμός πελατών κι όχι ως «η πλάτη τους» για να ακουμπήσουν επί ώρες ως θεατές. «Σε καμία περίπτωση δεν λέμε πως το καρναβάλι δεν είναι καλό να γίνεται, όμως το ότι δεν έγινε φέτος είχε και κάποια θετικά», μας σημείωσε καταλήγοντας.

πηγή φωτογραφίας: nafsweek.gr 

 

spot_img
spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme