32.2 C
Nafpaktos
Friday, July 12, 2024
spot_img
spot_img

Πρώτη εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης την Κυριακή στο ΞΕΝΙΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Ναυπακτίας κάνει την πρώτη ανοιχτή της εκδήλωση της ερχόμενη Κυριακή 7 Απριλίου και ώρα 7.30μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο ΞΕΝΙΑ.

Στη συγκέντρωση θα μιλήσει για τις εκλογικές αναμετρήσεις στις 26 Μάη σε Ευρωεκλογές, Περιφέρεια και Δήμο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νίκος Καραθανασόπουλος, ενώ θα χαιρετίσει και η υποψήφια Δήμαρχος Δήμου Ναυπακτίας Μπούρη – Δούρου Ντίνα.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
Υποψήφια Δήμαρχος ΜΠΟΥΡΗ – ΔΟΥΡΟΥ ΝΤΙΝΑ
Σαν Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Ναυπακτίας, απευθυνόμαστε σε όλους τους συνδημότες μας, που τα προηγούμενα χρόνια σήκωσαν στους ώμους τους, όλα τα βάρη των μνημονιακών και αντιλαϊκών μέτρων όλων των κυβερνήσεων, της ΕΕ, του κεφαλαίου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει συνέχεια. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν η μοναδική παράταξη που στάθηκε απέναντι στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις λογαριασμών και με κινητοποίηση, απέναντι στα ΣΔΙΤ. Στήριξε τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών για φτηνότερο νερό, για μείωση των δημοτικών τελών, στάθηκε δίπλα στα προβλήματα των εργαζόμενων, ανέδειξε το πρόβλημα της ανεργίας.

Σε αντίθεση με τις άλλες παρατάξεις που και στα όργανα της Τοπικής Διοίκησης ΚΕΔΕ, αλλά και στη διαχείριση του Δήμου και τα Δημοτικά Συμβούλια ήταν υποτακτικοί στις κατευθύνσεις των κεντρικών οργάνων που θέλουν το Δήμο Επιχείρηση. Στήριξαν ή υλοποίησαν τις επιταγές της κυβέρνησης και της ΕΕ, ως φορομπηχτικός και αντιλαϊκός μηχανισμός. Έγιναν αρωγοί της ανταποδοτικότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, προγραμμάτων ανακύκλωσης των ανέργων, των ελάχιστων κοινωνικών παροχών. Η μείωση του μόνιμου προσωπικού και η συρρίκνωση κρίσιμων κοινωνικών υπηρεσιών είχαν σαν αποτέλεσμα κρίσιμες κοινωνικές παροχές να περάσουν σε ιδιώτες, ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ.

Στις ερχόμενες εκλογές για Τοπική Διοίκηση να ψηφίσουμε με βάση την εμπειρία που αποκτήσαμε όλα τα χρόνια των μνημονίων.

Να αφήσουμε πίσω το δρόμο των θυσιών για όφελος των λίγων, τα ψεύτικα διλήμματα και την επιλογή του μικρότερου κακού.

Να βαδίσουμε σε ένα άλλο δρόμο. Το δρόμο της ελπίδας, της πάλης, της διεκδίκησης σε ο,τι τι μας ανήκει για να εξυπηρετήσουμε τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες.

Η νυν δημοτική αρχή αλλά και οι άλλες, δήθεν ανεξάρτητες παρατάξεις, θα υλοποιήσουν και θα στηρίξουν τις επιταγές της κυβέρνησης και της ΕΕ. Θα συνεχίσουν να έχουν το Δήμο εργαλείο της κεντρικής εξουσίας για την υλοποίηση του φορομπηχτικού και αντιλαϊκού μηχανισμού.
Φαίνεται άλλωστε από την ευκολία που μετακινούνται από συνδυασμό σε συνδυασμό.
Είναι δοκιμασμένοι και οι ίδιοι και τα κόμματα στα οποία ανήκουν.

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι δοκιμασμένοι αγωνιστές τους εργατικού κινήματος, των ριζοσπαστικών συσπειρώσεων των βιοπαλαιστών αγροτών και επαγγελματιών, επιστημόνων, των γυναικών, της νεολαίας.

ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ:
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΜΠΟΔΙΑ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, θα παλέψει για:
Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους.
Για το δικαίωμα της νεολαίας σε ΔΩΡΕΑΝ μόρφωση, πολιτισμό, αθλητισμό.
Για να έρθουν σε επαφή με την πολιτισμική δημιουργία η νεολαία, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι σε όλες τις Τ.Κ. του Δήμου μας.
Για σχολεία σε σύγχρονες εγκαταστάσεις (ΟΧΙ σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, καταστήματα, λυόμενα) – με μόνιμους εκπαιδευτικούς, με μισθούς που εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες τους.
Για το δικαίωμα στη μητρότητα όλων των νέων γυναικών. Την ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση σε Παιδικούς Σταθμούς όλων των νηπίων των λαϊκών οικογενειών, ώστε να ανακουφιστούν οι νέες εργαζόμενες μητέρες.
Για δομές που θα προσφέρουν πραγματικά ΔΩΡΕΑΝ φροντίδα στους ηλικιωμένους, σε αντίθεση με τώρα που το δυσβάσταχτο βάρος της φροντίδας και της περίθαλψης το σηκώνουν οικογένειες που ήδη δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για την οικογένεια.
Για πλήρη κρατική χρηματοδότηση των Δήμων, ώστε να μην πληρώνουν ξανά και ξανά φόρους και χαράτσια οι δημότες. Μείωση των Δημοτικών Τελών.
Για διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τους Δήμους που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, να σταματήσει ο βραχνάς των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων λογαριασμών.
Για φτηνότερο νερό για όλους εκείνους που “πνίγονται” από τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς  του νερού, ρεύματος και της επικοινωνίας.
Για τη διαμόρφωση ενός ρεύματος που αντιπαλεύει την πολιτική της ναρκω-κουλτούρας και των εξαρτήσεων, την υποκουλτούρα και τον ατομικισμό, που καλλιεργούνται από το εκμεταλλευτικό σύστημα με στόχο τη χειραγώγηση του λαού.
Για δημιουργία ρεύματος που θα παλεύει για την κατάργηση των Διοδίων.
Για να μην παραχωρηθεί δημόσια γη, δάση και υποδομές στους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Για τη διαχείριση των απορριμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία, στους φυσικούς πόρους και όχι με κριτήριο την επιχειρηματική κερδοφορία.
Για την προστασία του περιβάλλοντος, ατμόσφαιρα, νερό, πράσινο, ελεύθερους χώρους.
Για δημόσια και δωρεάν κάλυψη σε αναγκαίες υποδομές για το λαό σε ύδρευση, αποχέτευση, άρδευση, αντισεισμική, αντιπλημμυρική, αντιπυρική θωράκιση με χρηματοδότηση από το κράτος.
Για την ενίσχυση υποδομών και των μέτρων που θα βοηθήσουν τους νέους να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα.
Για να ξεδιπλώσουμε τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις επεμβάσεις, κόντρα στους δημάρχους και τους περιφερειάρχες των αστικών κομμάτων που παίζουν ενεργό ρόλο στους επικίνδυνους για το λαό σχεδιασμούς.

Η στόχευση όλων  των θεσμών της πόλης μας στην καπιταλιστική ανάπτυξη που ΔΗΘΕΝ θα φέρει οφέλη στους δημότες είναι παραμύθι.
Οι διοικητικές αναδιαρθρώσεις που έγιναν και γίνονται στην Τοπική Διοίκηση ούτε έφεραν, ούτε θα φέρουν ανάπτυξη προς όφελος του λαού.

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης μπορεί να εκφράσει την αγανάκτηση, τη διαμαρτυρία, την πιο πλατιά καταδίκη της πολιτικής που εκφράζει η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα. Θα είναι το μάτι και το αυτί του λαού σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα. Θα το αναδεικνύει, θα παλεύει για τη λύση του, θα είναι συμπαραστάτης σε κάθε δημότη και λαϊκή οικογένεια.
Έχουμε φωτεινά παραδείγματα στους Δήμους όπου είχαν αγωνιστές δημάρχους εκλεγμένους με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.

spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme