26.7 C
Nafpaktos
Sunday, April 14, 2024
spot_img
spot_img

Σήμερα η ορκωμοσία του Ν. Φαρμάκη-Τα τρία μηνύματα που θα εκπέμψει

Σήμερα Πέμπτη 29 Αυγούστου και ώρα 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών, παρουσία τοπικών αρχών και φορέων, ενώ φυσικά είναι ανοικτή και για κάθε πολίτη που θα ήθελε να παραβρεθεί.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Φαρμάκης αναμένεται θα εκπέμψει τα τρία πρώτα σημαντικά μηνύματα, που παράλληλα θα αποτελούν και τους πυλώνες πάνω στους οποίους επιθυμεί να στηριχθεί η νέα περιφερειακή Αρχή.

Το πρώτο μήνυμα θα αφορά την αποφασιστικότητά του να ενισχύσει το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της Περιφέρειας και να την μετατρέψει σε πραγματικό «σπίτι» όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς. Μάλιστα, αναμένεται να επαναλάβει την έκφραση που είχε πει αμέσως μετά το τέλος των εκλογών: «Τρεις νομοί μία γροθιά, 700.000 άνθρωποι μία καρδιά!»

Το δεύτερο μήνυμα θα έχει σχέση με τη βούλησή του για διαρκή και ειλικρινή συνεργασία, τόσο με τις υπόλοιπες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, όσο και με το σύνολο των τοπικών φορέων, κυρίως δε, με τους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας, σημειώνοντας πως «Περιφέρεια και Δήμοι αποτελούν τους δύο κρίκους της αυτοδιοικητικής αλυσίδας και η επιτυχία των Δήμων θα συνιστά και επιτυχία της Περιφέρειας, όπως και τούμπαλιν».

Το τρίτο μήνυμα που θα στείλει ο κ. Φαρμάκης θα αφορά την ανάγκη «συνέχειας» στην Περιφέρεια, με ενίσχυση του πολιτικού της ρόλου και της εξωστρεφούς λειτουργίας της, αλλά και με εκμετάλλευση των σύγχρονων τεχνολογιών, ώστε οι πολίτες και οι επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας να απολαμβάνουν γρήγορες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Εξάλλου, ένας από τους κύριους στόχους του είναι η «αλλαγή ταχύτητας» προκειμένου η Δυτική Ελλάδα να επιτύχει το αναπτυξιακό άλμα που έχει ανάγκη και να καλύψει την απόσταση που τη χωρίζει από τις πιο ανεπτυγμένες Περιφέρειες της Ελλάδας και της Ευρώπης.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Οι επικεφαλής Παρατάξεων και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι που θα αρκιστούν αύριο είναι:

– Οι επικεφαλής Παρατάξεων:
Από τον συνδυασμό «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ – Δικαίωμα στην πρόοδο»: Κατσιφάρας Απόστολος του Ιωάννη
Από τον συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα ΜΠΡΟΣΤΑ!»: Σπηλιόπουλος Κωνσταντίνος του Γεωργίου
Από τον συνδυασμό «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»: Καραθανασόπουλος Νικόλαος του Πέτρου
Από τον συνδυασμό «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ  ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»: Χατζηλάμπρου Βασίλειος του Σάββα
Από τον συνδυασμό «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ»: Νικολακόπουλος Ανδρέας του Αναστασίου
Από τον συνδυασμό «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ»: Παπακωνσταντίνου Κωνσταντίνος του Γεωργίου
Από τον συνδυασμό «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-  ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ»: Κοσίνας Χρήστος του Γεωργίου

– Οι νέοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
Από τον συνδυασμό «Όλα από την αρχή- ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ»
Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας: Σαλμά Μαρία του Γεωργίου, Μαυρομάτης Αθανάσιος του Γεωργίου, Δημητρογιάννης Λάμπρος του Δημητρίου, Κοντογιάννης Γεώργιος του Ευαγγέλου, Χαλιμούδρα Αγγελική του Γεωργίου, Βούλγαρη-Πολονύφη Αμαλία του Γεωργίου, Γούδας Μιχαήλ του Νικολάου.
Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας: Μπονάνος Χαράλαμπος του Γεωργίου, Ζαΐμης Φωκίων του Ανδρέα, Κατσουγκράκης Νικόλαος του Παναγιώτη, Σακελλαρόπουλος Παναγιώτης του Λουκά, Φίλιας Ανδρέας του Νικολάου, Παπαδόπουλος Παναγιώτης (Τάκης) του Λεωνίδα.
Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας: Βασιλόπουλος Θεόδωρος του Χρήστου, Κοροβέσης Νικόλαος του Άγγελου, Νικολακόπουλος Δημήτριος του Γεωργίου, Γιαννόπουλος Βασίλειος του Κωνσταντίνου, Μπίλια Μαρία του Αγησιλάου, Μπιλίρης Χρήστος του Αθανασίου
Από τον συνδυασμό «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ- Δικαίωμα στην Πρόοδο»
Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας: Λύτρας Ιωάννης του Γεωργίου, Βλάχος Σάββας του Απόστολου, Μπαλαμπάνης Νικόλαος του Βασιλείου, Σώζος Βασίλειος του Θωμά, Κάτσαρη-Μαυραγάνη Κωνσταντούλα του Θωμά
Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας: Δριβίλας Δημήτριος του Αλεξίου, Αγγελόπουλος Γεώργιος του Παναγιώτη, Χαροκόπος Αντώνης του Ανδρέα, Γεωργακοπούλου- Μπάστα Δήμητρα του Αντωνίου, Καρπέτας Κωνσταντίνος του Νικολάου, Σκιαδαρέσης Σπυρίδων του Νικολάου, Κόντης Κωνσταντίνος του Σπυρίδων
Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας: Μητρόπουλος Κωνσταντίνος του Ιωάννη, Μπράμος Παναγιώτης του Χαράλαμπου, Καπλάνης Διονύσιος του Κωνσταντίνου, Κουσκουρή Αθανασία του Αθανασίου
Από τον συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα- ΜΠΡΟΣΤΑ»
Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας: Κωστακόπουλος Χρήστος του Σωτηρίου, Γρίνου Ευθυμία (Έφη) του Αλκιβιάδη
Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας: Κατσικόπουλος Δημήτριος του Αθανασίου, Ανδρικόπουλος Παναγιώτης του Κωνσταντίνου
Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας: Αγιομυργιαννάκης Εμμανουήλ του Μύρωνα
Από τον συνδυασμό «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»
Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας: Μωραΐτης Νικόλαος του Επαμεινώνδα
Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας: Αγγελοπούλου Αναστασία του Δημητρίου
Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας: Αθανασόπουλος Τρύφων του Δημητρίου
Από τον συνδυασμό «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»
Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας: Κούστας Κωνσταντίνος του Νικολάου.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
Σημειώνεται πως η πρώτη συνεδρίαση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή, 1η Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 11:00.
Κατά τη διάρκειά του θα γίνει εκλογή του Προεδρείου του Σώματος, καθώς και ανάδειξη των μελών της νέας Οικονομικής Επιτροπής.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα (Ν.Ε.Ο Πατρών – Αθηνών 32 και Αμερικής),  ενώ προεδρεύουσα θα είναι η πρώτη σε ψήφους εκλεγείσα Περιφερειακή Σύμβουλος, κ. Μαρία Σαλμά από την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

spot_img
spot_img
spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme