27 C
Nafpaktos
Wednesday, June 7, 2023
spot_img
spot_img

Σήμερα η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ

Η συζήτηση για το ΞΕΝΙΑ άνοιξε στο δημοτικό συμβούλιο της προηγούμενης εβδομάδας, όταν στο στάδιο των ερωτήσεων ο Ανδρέας Κοτσανάς έθεσε το ζήτημα διενέργειας ενός τηλεφωνικού γκάλοπ, το οποίο έγινε στην πόλη της Ναυπάκτου το προηγούμενο διάστημα, το οποίο είχε ως θέμα τον τουρισμό, εστιάζοντας όμως και στην υπόθεση του ΞΕΝΙΑ. Ρώτησε λοιπόν το δήμαρχο, ποιος το κάνει, ο δήμος, η Αιτωλική Αναπτυξιακή, ο Γιώργος Κοτρώνης που έχει αναδείξει θέματα τουρισμού κατά το παρελθόν «ή ξενοδόχος που θέλετε να βάλετε από την πίσω πόρτα στο ΞΕΝΙΑ;», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως πρόκειται για αδιανόητες πρακτικές στις οποίες η αντιπολίτευση δεν επιθυμεί να εμπλακεί, πολύ περισσότερο δε λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές.

Δράττοντας την ευκαιρία ο δήμαρχος Βασίλης Γκίζας σημείωσε πως εάν το σώμα επιθυμεί η συζήτηση του ΞΕΝΙΑ μπορεί να ανοίξει στη συνεδρίαση, καθώς οι εργασίες ολοκληρώνονται στις αρχές Ιουλίου, υποστηρίζοντας πως η κοινωνία θα πρέπει να ακούσει τις προτάσεις όλων για την αξιοποίηση του χώρου. «Εμείς θα αποχωρήσουμε», είπε ο Α. Κοτσανάς, ενώ Τάκης Λουκόπουλος και Νίκος Δημητρόπουλος αντέτειναν ότι το ζήτημα έχει λυθεί εδώ και χρόνια, με το έργο που εκτελείται, άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος συζήτησης. «Είναι θέμα δημοκρατίας το να συζητήσουμε για ένα μείζον θέμα του δήμου, δεν μπορούμε να κρυβόμαστε, πρέπει να αναδειχθούν όλες οι πτυχές των αποφάσεων που έχουν παρθεί και από εκεί και πέρα το συμβούλιο θα δει και υπό προϋποθέσεις να λάβει τις σωστές αποφάσεις», ανταπάντησε ο δήμαρχος. «Δεν ξέρω αν έχετε σκοπό να ξεπουλήσετε την περιουσία του δήμου, αλλά το θέμα έχει συζητηθεί και έχουν παρθεί αποφάσεις. Μας φέρνετε προ απροόπτου», είπε ο Γιώργος Σιαμαντάς, κάνοντας μάλιστα λόγο και για διαπλοκή, επί των όσων γίνονται στο δήμο με αφορμή το θέμα.

«Η συζήτηση είναι στοιχείο της δημοκρατίας, εσείς δε τη θέλετε, όμως η κοινωνία αναρωτιέται για πολλά και οφείλουμε να τα συζητήσουμε», είπε ο Γιώργος Κοτρώνης, κατηγορώντας τον Α. Κοτσανά για φασιστική συμπεριφορά μην επιτρέποντας την έκφραση άποψης εκείνων που θέλουν να συζητήσουν για το θέμα. Στην επιμονή του τελευταίου να απαντήσει για το ποιος διενεργεί το γκάλοπ, ο Γ. Κοτρώνης απάντησε «όποιος θέλει το έκανε, εξηγήστε μου από ποιον έπρεπε να πάρει άδεια», επιμένοντας πως για ένα τόσο σημαντικό  περιουσιακό στοιχεία του δήμου είναι υποχρέωση όλων να συμμετάσχουν στη συζήτηση αξιοποίησής του, εκφράζοντας μάλιστα την άποψη ότι η πρόταση που είναι σήμερα σε ισχύ, δηλαδή ο πολιτιστικός πολυχώρος, θα δημιουργήσει μία ακόμα οικονομική θηλιά στο δήμο, όπως εκείνη της ΔΕΥΑΝ.

«Αν η δημοτική αρχή θέλει να βάλει θέμα ΞΕΝΙΑ για συζήτηση, ας το βάλει στην ημερήσια διάταξη. Γιατί δεν πάτε βάσει της διαδικασίας; Σήμερα ετέθη μία ερώτηση, απαντήστε σε αυτή», σημείωσε ο Γιάννης Μπουλές, για να απαντήσει εκ νέου ο δήμαρχος ότι η σπουδαιότητα του θέματος χρήζει συζήτησης, αν όχι στην παρούσα, τότε σε άλλη συνεδρίαση.

Έτσι λοιπόν φτάνουμε στο σήμερα, Τετάρτη 3 Μάϊου, όπου και έχει προγραμματιστεί δημοτικό συμβούλιο για τις 6 το απόγευμα με θέμα: “Συζήτηση – ενημέρωση σχετικά με την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ ως ξενοδοχειακής μονάδας 4 Αστέρων plus”.

Όπως έχει αναδείξει και κατά το παρελθόν η εφημερίδα “εμπρός” (διαβάστε εδώ), το ΞΕΝΙΑ αναμένεται να τεθεί ψηλά στην προεκλογική ατζέντα και σήμερα θα έχουμε ένα επεισόδιο αυτού, όπου η δημοτική αρχή αναμένεται να καταθέσει την άποψη πως ο χώρος πρέπει να αξιοποιηθεί ως ξενοδοχείο, έχοντας μάλιστα εκφρασμένο ενδιαφέρον επενδυτών, μην πιστεύοντας πως η απόφαση που σήμερα είναι σε ισχύ, με το έργο να ολοκληρώνεται, ώστε το ακίνητο να γίνει πολιτιστικός πολυχώρος είναι η καλύτερη δυνατή για την πόλη. Δεδομένο είναι πως ένα κομμάτι της αντιπολίτευσης θα υπερασπιστεί σθεναρά τα όσα έχουν δρομολογηθεί από ημερών της προηγούμενης θητείας, επιμένοντας για τη στέγαση στο χώρο συνεδριακού κέντρου, πινακοθήκης, του μουσείο εικονικής αναπαράστασης της Ναυμαχίας και άλλων πολιτιστικών δράσεων.

 

 

Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme