Saturday, November 8, 2025
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σε νέα εποχή σε λίγους μήνες το ΚΤΕΛ Φωκίδας

spot_img

Εγκρίθηκε το επενδυτικό σχέδιο στη δράση χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ

Μέσα στο νέο έτος, και ειδικότερα προς τα τέλη του 2021, τοποθετείται χρονικά το πέρασμα σε νέα εποχή για το ΚΤΕΛ Φωκίδας. Η εταιρεία υπέβαλε επενδυτικό σχέδιο σε δράση χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ που είχε εκδοθεί τον Ιούνιο του 2019 και αφορά σε δραστικές βελτιώσεις στα υπεραστικά λεωφορεία της χώρας με άξονα τις νέες τεχνολογίες. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Εν Δελφοίς, το σχέδιο του ΚΤΕΛ Φωκίδας έλαβε την απαραίτητη έγκριση, προκειμένου να λάβει το δικαίωμα χρήσης και αξιοποίησης του συγκεκριμένου χρηματοδοτικού εργαλείου με συνολικό ποσό τις 330.000 €.

Στο πλαίσιο της δράσης θα αναπτυχθούν συστήματα έξυπνου εισιτηρίου, προγραμματισμού και βελτιστοποίησης δρομολογίων ανάλογα με την επιβατική κίνηση και την ανταπόκριση των οχημάτων στις ώρες αιχμής και σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των επιβατών. Επίσης, θα δημιουργηθούν συστήματα τηλεματικής και πληροφόρησης επιβατών καθώς σε σημεία μεγάλης πληθυσμιακής συγκέντρωσης, θα τοποθετηθούν «έξυπνες στάσεις», οι οποίες θα πληροφορούν το κοινό για τον πραγματικό χρόνο άφιξης του επόμενου λεωφορείου. Επίσης θα υποστηρίζουν συστήματα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης εντός του λεωφορείου, Wi-Fi μέσα στα οχήματα και πιστοποίησης υπηρεσιών και διαδικασιών.

Ειδικά σε ό,τι αφορά το εισιτήριο, το κάθε σύστημα θα εκδίδει ηλεκτρονικά εισιτήρια και θα δίνει τη δυνατότητα πληρωμής με μετρητά ή πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες. Ειδικά ως προς αυτό, πρέπει να τονιστεί ότι το ηλεκτρονικό εισιτήριο -το οποίο μέσω του προγράμματος θα αναβαθμιστεί περαιτέρω- εφαρμόζεται ήδη από εξαετίας από το ΚΤΕΛ Φωκίδας και είναι αξιοσημείωτο ότι το 2019 καταγράφηκε αύξηση των εισιτηρίων που διατέθηκαν της τάξης του 35%, όπως τονίζουν στην Εν Δελφοίς άνθρωποι της επιχείρησης.

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται στη σχετική πρόσκληση, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», θα αναβαθμιστεί το περιεχόμενο της πληροφορίας προς τους επιβάτες καθώς το δημοσιευμένο στο διαδίκτυο υλικό θα περιλαμβάνει πίνακες δρομολογίων, δρομολόγια και στάσεις σε ψηφιακούς χάρτες. Επίσης προβλέπεται η εγκατάσταση λογισμικού για τον ορθό σχεδιασμό των δρομολογίων, σχετικά με την επιβατική κίνηση και την ανταπόκριση των οχημάτων στις ώρες αιχμής, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των επιβατών.

Στόχος είναι η παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό αλλά και η επίτευξη καλύτερης διαχείρισης του στόλου των λεωφορείων και του ανθρώπινου δυναμικού μέσω των εγκατεστημένων εφαρμογών και της συλλογής των δεδομένων από τα οχήματα, τις στάσεις και τους αυτόματος πωλητές. Επίσης θα γίνεται πληρέστερος οικονομικός έλεγχος των εισιτηρίων και της διασύνδεσης των αυτόματων πωλητών με το κεντρικό σύστημα του φορέα λειτουργίας (back-office συστήματα), μειώνοντας έτσι τα λειτουργικά κόστη, ενώ στόχος είναι όλα τα συστήματα των φορέων λειτουργίας να διασυνδέονται με την κεντρική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εισιτηρίου του Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

πηγή: fokidanews.gr