19.8 C
Nafpaktos
Sunday, May 28, 2023
spot_img
spot_img

Σπήλιος Λιβανός: Οι δεσμεύσεις μου για την ανάπτυξη της Ναυπάκτου

Του Σπήλιου Λιβανού

πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υποψήφιου βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ και αντιπροέδρου της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ.

                           

Την 21η Μαϊου, οι πολίτες καλούνται να συγκρίνουν τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη 2019-202, με την εκπλήρωση όλων των βασικών δεσμεύσεων, όπως οι μειώσεις φόρων, οι αυξήσεις μισθών και συντάξεων, η αναβάθμιση της διεθνούς θέσης της χώρας μας κα, με  τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης Τσίπρα 2015-2019, που σημαδεύτηκε από υπερφορολόγηση, αστάθεια και αφαίμαξη της μεσαίας τάξης.

Επιπρόσθετα, καλούνται να επιλέξουν, μέσω της σύγκρισης και πάλι, τους πολιτικούς που θα τους εκπροσωπήσουν στην επόμενη βουλή. Με κριτήριο τα έργα και την αδιάκοπη εργασία τους για την υπηρέτηση των συμφερόντων των συμπολιτών του.

Από την πρώτη ημέρα της εκλογής μου ως βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, είχα την πεποίθηση ότι οφείλουμε να σκύψουμε με μεγαλύτερη ένταση στην αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων, κυρίως σε έργα υποδομής, στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπάκτου,  για να αποτελέσει το μοναδικό αυτό «στολίδι» του τόπου μας, να αναδείξει στο έπακρο το φυσικό κάλλος του, την ιστορικότητα και τον πολιτισμό του.

Από τις θέσεις τις οποίες μου εμπιστεύτηκε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, ιδιαίτερα από τη θέση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πέραν των πολιτικών για τη στήριξη του συνόλου των παραγωγών της χώρας, περιλαμβανομένων και αυτών της Αιτωλοακαρνανίας και φυσικά της Ναυπακτίας, προωθήσαμε μία σειρά δράσεων, με έμφαση στις συντονισμένες ενέργειες σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή Ναυπάκτου, για την επιχορήγηση με 2,2 εκ. € από το Υπουργείο Εσωτερικών για την εκπόνηση  των μελετών κατασκευής του έργου «Παράκαμψη του Κέντρου (Κάστρου) της Ναυπάκτου (Τούνελ).

Επιπλέον,  την εξασφάλιση 800.000,00 για τη δημιουργία αλιευτικών καταφυγίων στο Κρυονέρι, Αντίρριο και Κ. Βασιλική, μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ασφαλτικά έργα ύψους 400.000€ από το Υπ. Υποδομών και την εξασφάλιση 2,2 € για έργα αγροτικής οδοποιίας στο Τρίκορφο.

Η ευρύτερη περιοχή της Ναυπακτίας, όμως, περιλήφθηκε και στο οραματικό έργο για τον  εκσυγχρονισμό των τοπικών αρδευτικών δικτύων “ΥΔΩΡ 2.0”, με αρδευτικά έργα  των ΤΟΕΒ Γαλατά και Τρικόρφου, συνολικής έκτασης 12.000 στρ., προϋπολογισμού 4,2 εκ. €, που θα καλύψουν τις ανάγκες 1450 αγροτών και αφορούν σε αντικατάσταση και αναβάθμιση των υφιστάμενων κλειστών και ανοιχτών δικτύων με συστήματα τηλεμετρίας και έξυπνες υδροληψίες.

Ακόμα, ενισχύσαμε τη χρηματοδότηση του προγράμματος  LEADER/CLLDQ κατά 4εκ. ευρώ,  με θετικά αποτελέσματα στις ιδιωτικές επενδύσεις και την τοπική επιχειρηματικότητα της Ναυπακτίας .

Την επόμενη τετραετία, είναι όραμα και δέσμευσή μου να εργαστώ, απ όποια θέση μου εμπιστευτεί ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης για να αναδειχθούν περαιτέρω τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η περιοχή αναφορικά με τον τουρισμό, καθώς συνδυάζει γραφικά  κατάφυτα ορεινά  χωριά  και όμορφες οργανωμένες παραλίες, διαθέτει υπέροχα φυσικά τοπία, πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομία, με το ενετικό κάστρο και το λιμάνι να αποτελούν εντυπωσιακά σημεία αναφοράς, είναι κοντά σε αεροδρόμια και σε μεγάλα σύγχρονα οδικά δίκτυα, ακριβώς δίπλα στη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου, και  σε μικρή απόσταση από τους αρχαιολογικούς προορισμούς της Αρχαίας Ολυμπίας και των Δελφών.

Και βεβαίως, να γίνουν ακόμα πιο ευρέως γνωστά τα μοναδικής ποιότητας αγροδιατροφικά προϊόντα που παράγει, όπως  το  εξαιρετικό μέλι και υψηλής ποιότητας κρασί.

Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme