19.6 C
Nafpaktos
Tuesday, April 23, 2024
spot_img
spot_img

Σπ. Λιβανός: Άμεση στήριξη σε όσους αντιστέκονται και κρατούν την τοπική οικονομία

Το Ζευγαράκι Μακρυνείας, στις εκβολές της λίμνης Τριχωνίδας, λίγο έξω από το Αγρίνιο επισκέφθηκε ο Σπήλιος Λιβανός ο οποίος συναντήθηκε με ελεύθερους επαγγελματίες και παραγωγούς της περιοχής οι οποίοι επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του Δεκεμβρίου του 2017. Όπως οι ίδιοι οι επαγγελματίες επεσήμαναν παρά τις θορυβώδεις και έντονα τηλεοπτικά προβαλλόμενες επισκέψεις και βεβαίως υποσχέσεις για αποκατάσταση, του τότε υπουργού κ. Σκουρλέτη, πολιτικών παραγόντων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχουν λάβει καμία αποζημίωση.

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία επισκέφθηκε το σύγχρονο Ελαιοτριβείο του Χρήστου Γαλαζούλα, μία οικογενειακή επιχείρηση με παράδοση από το 1957, και με τεράστιες δυνατότητες παραγωγής εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου και τυποποιημένου, που φτάνουν ακόμα και τους 5,5 τόνους/ώρα. Η επιχείρηση λειτουργεί σύμφωνα με όλες τις καλές σύγχρονες πρακτικές, διαθέτοντας ISO 22000 και ISO 9001 και αποτελεί κόσμημα για την ευρύτερη περιοχή.

Ο Σπήλιος Λιβανός ενημερώθηκε πως οι ζημιές του ελαιοτριβείου από την φυσική καταστροφή, ξεπέρασαν το ποσό των 170 χιλιάδων ευρώ και μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει παρά μόνο ένα πενιχρό ποσό, το οποίο δεν μπόρεσε να καλύψει ούτε στο ελάχιστο την ζημία που υπέστη. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αλλά και τα Υπουργεία Εσωτερικών & Περιβάλλοντος, ενάμιση χρόνο μετά την καταστροφή, δεν έχουν οριοθετήσει ακόμη την περιοχή, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να παραμένει και να εκκρεμούν μέχρι και σήμερα οι αποζημιώσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ στις 25 επιχειρήσεις που επλήγησαν και βεβαίως κινδυνεύουν με αφανισμό.

Στην πρότυπη επιχείρηση παραδοσιακής παραγωγής Σαλιγκαριών με προσωπική φροντίδα και μεράκι της οικογένειας Παπαδοπούλου που παλεύει να λειτουργήσει στην περιοχή τα τελευταία 10 χρόνια ο κ. Λιβανός ενημερώθηκε για το γεγονός ότι η ανάλγητη γραφειοκρατία και η πολιτική αδιαφορία δεν επιτρέπουν στην εταιρία να  ενταχθεί στο καθεστώς των αποζημιώσεων.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Λιβανός επεσήμανε πως «για άλλη μια φορά ο κρατικός μηχανισμός αποδεικνύεται αδρανής, ανεπαρκής και εχθρικός προς την παραγωγή και την επιχειρηματικότητα της μεσαίας τάξης.  Πως είναι δυνατόν να μην ενδιαφέρεται κανείς και να εγκαταλείπονται με τόση επιδεικτική αδιαφορία οι άνθρωποι του μόχθου, της εργασίας και της προκοπής;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για έλλειψη συγκεκριμένης αναπτυξιακής πολιτικής. «Αυτή είναι η αναπτυξιακή πολιτική του κ.Τσίπρα, η στρατηγική του για την επιχειρηματικότητα και το ενδιαφέρον του για τη μεσαία τάξη. Η Αιτωλοακαρνανία χρειάζεται επειγόντως Πολιτική Αλλαγή! Αλλαγή στη νοοτροπία και στις αναπτυξιακές προτεραιότητες. Χρειάζεται πολιτική βούληση! Δεσμεύομαι προσωπικά πως την επόμενη μέρα της μεγάλης εκλογικής νίκης της Νέας Δημοκρατίας, όλο το βάρος των προσπαθειών μου θα πέσει πάνω σε όλους εσάς που αγωνίζεστε με αξιοπρέπεια, τους ελεύθερους επαγγελματίες και παραγωγούς, τους συμπολίτες μας του μόχθου και της σκληρής εργασίας, που χάρη σε αυτούς η τοπική οικονομία αντιστέκεται σθεναρά στην απαξίωση και στην παρακμή» κατέληξε ο κ. Λιβανός.

spot_img
spot_img
spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme