27.8 C
Nafpaktos
Tuesday, June 6, 2023
spot_img
spot_img

Σπ. Λιβανός: «Για να συνεχίσω να παλεύω για εσάς και την Αιτωλοακαρνανία»

Ο Σπήλιος Λιβανός, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, μιλά στην εφημερίδα «εμπρός Ναυπάκτου»

«Την Κυριακή ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία για να συνεχίσει η Ελλάδα να έχει μια ακμάζουσα οικονομία, για να έρθουν περισσότερες επενδύσεις, για να δημιουργηθεί μεγαλύτερος πλούτος, για να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας». Αυτό τονίζει ο Σπήλιος Λιβανός, πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αντιπρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ και υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην «ε», λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη εκλογική μάχη της 21ης Μαΐου.

 

 

κ. Λιβανέ, κάνοντας μία σύντομη αποτίμηση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ποιο πιστεύετε πως είναι το αποτύπωμα που αφήνει πίσω της;

Η τετραετής θητεία της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη, βρέθηκε αντιμέτωπη με πρωτοφανείς προκλήσεις και δυσκολίες. Θυμίζω ότι κληθήκαμε να διαχειριστούμε και τελικώς ξεπεράσαμε επιτυχώς  μία μεταναστευτική εισβολή στον Έβρο, μία πανδημία, έναν επιθετικό γείτονα, μία ενεργειακή κρίση, έναν πόλεμο στην Ουκρανία, φυσικές καταστροφές.

Παρά τις δυσκολίες κρατήσαμε τη χώρα όρθια και την κοινωνία ενωμένη.  Βάλαμε την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Αναπτυσσόμαστε με παραπάνω από 3% ετησίως, διπλάσιο ρυθμό από την Ευρωζώνη, αλλά ταυτόχρονα αυτή η ανάπτυξη δεν ήρθε με υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, ούτε με «τσάκισμα» των συνταξιούχων, όπως συνέβη κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.  Η ανάπτυξη, επί των ημερών της κυβέρνησης μας ήρθε με περικοπές φόρων, με αυξήσεις στις συντάξεις, με περικοπές στις εισφορές.

Υλοποιήσαμε στο ακέραιο το προεκλογικό μας πρόγραμμα, παρά τις μεγάλες δυσκολίες. Προφανώς, έγιναν και λάθη. Ο Κ. Μητσοτάκης, όμως, απέδειξε στην πράξη ότι αναλαμβάνει με θάρρος την πολιτική ευθύνη, όπου και όταν χρειάζεται και κυρίως δύναται να μετατρέπει τις δυσκολίες, τις κρίσεις, ακόμα και τα λάθη σε ευκαιρίες για ένα ακόμα καλύτερο αύριο για τη χώρα και τα παιδιά μας.

Το αποτύπωμα, λοιπόν, που αφήνει πίσω της η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι αναμφίβολα θετικό. Γι αυτό και σήμερα, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι, να μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Γιατί η Ελλάδα της επόμενης τετραετίας μπορεί να είναι μία Ελλάδα στην οποία πραγματικά θα αλλάξουν τα πάντα.

 

Όλα όσα συνέβησαν στο κόσμο, άρα και στην Ελλάδα, σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, εκτιμάτε ότι έχουν αλλάξει ενδεχομένως και τον πολιτικό λόγο των κομμάτων; Όχι μόνο θέτοντας διαφορετικές πολιτικές προτεραιότητες, αλλά και επειδή ίσως ο κόσμος πλέον είναι ένας… διαφορετικός κόσμος…

Δυστυχώς τα κόμματα, εκτός της Νέας Δημοκρατίας, που πάντα εξέφραζε ένα λόγο ρεαλιστικό και μετρημένο, δεν έχουν αντιληφθεί τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό φαίνεται αν ακούσει κανείς τον κ. Τσίπρα, ο οποίος παραμένει προσκολλημένος στο 2015 και στο σκίσιμο των μνημονίων. Ομοίως, ο κ. Ανδρουλάκης, που κατατρύχεται από ψεύτικους εχθρούς, το ΚΚΕ, που εμμένει να κοιτά μόνο προς τα πίσω, ενώ γραφικός, αλλά πάντα επικίνδυνος, είναι ο κ. Βαρουφάκης. Όσο για τον κ. Βελόπουλο, εκπέμπει μηνύματα μίσους, επιχειρώντας να ψαρέψει στα θολά νερά τις ψήφους του μορφώματος Κασιδιάρη. Πραγματικά μόνο  η Νέα Δημοκρατία εκπέμπει ένα σύγχρονο πολιτικό λόγο, με βλέμμα προς την Ελλάδα του 2030.

 

Εκλογές σημαίνει δίλλημα, στις περισσότερες περιπτώσεις. Ποια είναι αυτά που θέτει η Νέα Δημοκρατία, ζητώντας από τους ψηφοφόρους να επιλέξουν;

Η κάλπη της 21ης Μαΐου είναι μια κάλπη εξαιρετικά κρίσιμη, διότι αυτή θα στείλει το μήνυμα ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη τετραετία και ποιο κόμμα πρέπει να κρατά το τιμόνι της χώρας. Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο : Θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω, θέτοντας σε κίνδυνο όλα όσα πετύχαμε και κατακτήσαμε μέσα από κόπους, μέσα από δυσκολίες αυτή την τετραετία;  Θέλουμε η πατρίδα μας να πηγαίνει πιο ψηλά, να είναι πιο ισχυρή, πιο ασφαλής, με περισσότερη οικονομική ευημερία ή να ξαναγυρίσουμε τη χώρα και την πολιτική ζωή του τόπου στο βούρκο; Θα επιλέξουμε τη διασφάλιση της σταθερότητας και της προοπτικής ή την επιστροφή στην ανασφάλεια, τους ανεύθυνους πειραματισμούς και τις ανέξοδες λαϊκιστικές κορώνες που στη συνέχεια η χώρα πληρώνει ακριβά;

Οι συμπολίτες μας έχουν βιώσει τη μετάβαση από το λαϊκισμό στο ρεαλισμό και από την καθήλωση στην πρόοδο. Θα συγκρίνουν και θα κρίνουν, θα ζυγίσουν και θα αποφασίσουν.

Oι εκλογές της 21ης Μαίου είναι ο πρώτος σταθμός μίας συναρπαστικής διαδρομής, μίας διαδρομής που μέσα από δυσκολίες, μέσα από αντιξοότητες μπορεί να επιφυλάξει πολλές ακόμα επιτυχίες για τη χώρα μας και τους πολίτες της.

Με ορόσημο, λοιπόν, την Κυριακή 21η Μαΐου, όταν ενωμένοι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα δώσουν δεύτερη ισχυρή εντολή στην προκοπή, ώστε η αυτοδύναμη Ελλάδα να προχωρήσει όπως της αξίζει σταθερά, τολμηρά και μόνο μπροστά. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους πολίτες. Έχουν αλάνθαστη κρίση. Συγκρίνουν και αξολογούν. Θυμούνται πού ήταν η Ελλάδα το 2015, πού ήταν το 2019 και πού είναι το 2023». Και θα δώσουν στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη την ευκαιρία να ολοκληρώσουν το έργο τους για την πατρίδα μας.

 

Το αποτέλεσμα της κάλπης της  21ης Μαΐου είναι σημαντικό για τη χώρα, είναι σημαντικό και για την Αιτ/νία. Είστε ικανοποιημένος από όσα πήρε ο νομός σε αυτή τη θητεία;

Η πρώτη κυβερνητική θητεία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη βρέθηκε από την πρώτη στιγμή αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες, παγκόσμιες κρίσεις, η αντιμετώπιση των οποίων απαίτησε προσήλωση και κοπιώδη προσπάθεια. Παρά ταύτα, κατόρθωσε, όχι μόνο να τις ξεπεράσει χωρίς σοβαρές πληγές για τη χώρα, αλλά να θέσει και τις βάσεις για την Ελλάδα που μας αξίζει και της αξίζουμε. Το ίδιο έγινε και στην Αιτωλοακαρνανία. Η κυβέρνηση της ΝΔ στήριξε τους πολίτες στη διάρκεια της πανδημίας, στάθηκε δίπλα στην κοινωνία για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της διεθνούς ενεργειακής κρίσης, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Και παρά τις δυσκολίες, υλοποιήσαμε το σύνολο, σχεδόν, των προεκλογικών μας δεσμεύσεων : Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, μείωση της φορολογίας κα.

Επίσης, θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι νοιώθω ευλογημένος   που κατόρθωσα, με τη στήριξη του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, να σχεδιάσω και να δρομολογήσω, κατά τη θητεία μου στο ΥΠΑΑΤ,  τα μεγαλύτερα αρδευτικά έργα που έχουν γίνει στην Αιτωλοακαρνανία τα τελευταία 50 χρόνια. Έργα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, τα οποία ήδη προκηρύσσονται και σύντομα θα μπουν σε διαδικασία κατασκευής και υλοποίησης. Μέσω αυτών οι Αιτωλοακαρνάνες αγρότες θα έχουν ένα σύγχρονο αρδευτικό δίκτυο, εξοικονομώντας το πολύτιμο αγαθό του νερού αλλά και προβαίνοντας σε οικονομίες κλίμακας. Είναι αδιαμφισβήτητα το έργο που θεωρώ την πολιτική κληρονομιά μου.

Παράλληλα, θεωρώ ότι ιδιαίτερα σημαντική ήταν η διόρθωση της αδικίας που είχε γίνει με την ελιά καλαμών και συνολικά η στήριξη που παρείχαμε επί των ημερών μου στο ΥΠΑΑΤ στους αγρότες μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Προφανώς χρειάζεται να κάνουμε πολλά ακόμα για να αποκτήσει η Αιτωλοακαρνανία μας αυτά που της αξίζουν και της πρέπουν. Την πρώτη τετραετία αποδείξαμε τη συνέπεια λόγων και έργων μας. Τη δεύτερη τετραετία, με τη δύναμη των πολιτών, θα ολοκληρώσουμε την υλοποίηση του κυβερνητικού μας σχεδίου για την Ελλάδα του 2030!

 

Και σε συνέχεια της προηγούμενης ερώτησης, γιατί κάποιος να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία για την επόμενη μέρα της περιοχής;

Η απάντηση είναι απλή: Για να μην πάνε χαμένοι οι κόποι μιας τετραετίας. Για να συνεχίσει η Ελλάδα να έχει μια ακμάζουσα οικονομία, για να έρθουν περισσότερες επενδύσεις, για να δημιουργηθεί μεγαλύτερος πλούτος, για να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας. Ψηφίζοντας κάποιος Νέα Δημοκρατία διασφαλίζει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να εξελίσσεται, θα συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά με σκληρή δουλειά και σχέδιο.

 

Σημαντικές οι πολιτικές απόψεις, σημαντικοί και οι άνθρωποι που τις φέρουν; Σας συναντά κάποιος στο δρόμο της Ναυπάκτου και σας ρωτά «γιατί να σας ψηφίσω κ. Λιβανέ;». Τί του απαντάτε; 

Για να συνεχίσω να παλεύω για σένα και για την Αιτωλοακαρνανία θα του απαντούσα. Για να έχει ο τόπος μας μια ισχυρή φωνή μέσα στη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση, ώστε να προωθεί τα συμφέροντα του νομού μας. Για να συνεχίσω την πολιτική που παράγει αποτελέσματα, όπως το εμβληματικό Ύδωρ 2, τα μέτρα υπέρ των αγροτών μας που εφάρμοσα στο ΥΠΑΑΤ, τη στήριξη σε κάθε Αιτωλοακαρνάνα πολίτη. Ζητώ την ψήφο σας για να συνεχίσω να μάχομαι μαζί σας για να καταστήσω την Αιτωλοακαρνανία μας ένα τόπο όπου τα παιδιά μας θα θέλουν να ζήσουν, να δημιουργήσουν οικογένεια, να χτίσουν το βιός τους.

Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme