11.7 C
Nafpaktos
Thursday, March 23, 2023
spot_img
spot_img

Στα «χαρακώματα» η παράταξη του Θ. Ασημάκη με την Π. Σπυροπούλου

Στα «χαρακώματα» μέσω ανακοινώσεων βρίσκονται η παράταξη «Όραμα για τη Δωρίδα» και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δωρίδος Π. Σπυροπούλου. Η αρχή έγινε από το συνδυασμό του Θάνου Ασημάκη, ο οποίος με το πέρας της συνεδρίασης της Δευτέρας, εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για απαράδεκτες συμπεριφορές από την πλευρά της προέδρου. Η κ. Σπυροπούλου, όμως, δεν άφησε το γάντι κάτω καθώς με δική της παρέμβαση σημειώνει ότι το ψέμα και η συκοφαντία έχουν κοντά ποδάρια.

Με τίτλο «Απαράδεκτες συμπεριφορές από την πρόεδρο του ΔΣ  Δωρίδος, κα. Σπυροπούλου», η παράταξη Ασημάκη στη δική της ανακοίνωση αναφέρει:

«Συνεχίζει να εξευτελίζει το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου η κυρία Σπυροπούλου. Σαμποτάρει κάθε καλή προσπάθεια, απαγορεύει το διάλογο, προσβάλλει δημοτικούς συμβούλους, ταπεινώνει τους πολίτες της Δωρίδας και τους δημοκρατικούς θεσμούς, σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση.

Όμως όσο και να απολαμβάνει της ασυλίας της από την παράταξη Καπεντζώνη, η κυρία Σπυροπούλου, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να εξηγήσει στους δημότες της Δωρίδας πώς αντιλαμβάνεται το ρόλο της.

Ένας ρόλος που μέχρι στιγμής, αναλώθηκε μονό στο να μπλοκάρει το διάλογο και να προσβάλει τους δημοτικούς συμβούλους και τους πολίτες της Δωρίδας. Η παράταξή μας την έχει εγκαλέσει πάρα πολλές φορές για τον τρόπο λειτουργίας του ΔΣ, την κωλυσιεργία στο να συνεδριάσει η επιτροπή κανονισμού του ΔΣ, στον αυταρχικό τρόπο και την παραδοξολογία να μην επιτρέπει διάλογο στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά κυρίως για την αγένεια με την οποία απευθύνεται στους Δημοτικούς Συμβούλους.

Τελευταίο χτύπημα ή αναφορά της στο Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης μας κ. Χαράλαμπο Καλλιαμπέτσο, ότι δε δέχεται υποδείξεις από “κάποιον του Γυμνασίου”. Θα αφήσουμε ασχολίαστα τα αυτονόητα, ότι δεν ξέρει καν το επίπεδο σπουδών του εν λόγω συμβούλου, ούτε στο γεγονός ότι η υπόδειξη του Κ. Καλλιαμπέτσου ήταν σωστή! Και φυσικά θα της θυμίσουμε ότι ακόμα και κάποιος ή κάποια με τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν σημαίνει ότι είναι και μορφωμένος.

Θα επιμείνουμε όμως στο εξής. Η Δωρίδα, αγροτική και κτηνοτροφική περιοχή, με εκατοντάδες ανθρώπους, κυρίως της προηγούμενης γενιάς να έχουν στερηθεί τη βασική εκπαίδευση και να έχουν ματώσει στα χωράφια για να σπουδάσουν τα παιδια τους, υπήρξε για χρόνια αποκλεισμένη από ευκαιρίες. Οι κάτοικοι, οι δημότες, οι σύλλογοι, οι δημοτικοί σύμβουλοι, όλοι ανεξάρτητα από το μορφωτικό τους επίπεδο και την καταγωγή τους πάλεψαν και παλεύουν για το καλύτερο στην περιοχή τους. Όλους αυτούς  λοιπόν, τους “ανθρώπους του Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου”,  η κυριά Σπυροπούλου, τους θεωρεί πολίτες δεύτερης κατηγορίας, παρότι με την ψήφο τους έχει σήμερα τη θέση της στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οφείλει εξηγήσεις και συγνώμη κυρίως στους Δημότες της Δωρίδος τους οποίους ώς πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλιου τους εκπροσωπεί ΌΛΟΥΣ.

ΥΓ: Ας μην βιαστεί κάποιος να θεωρήσει την ψυχραιμία που επιδείξαμε ώς αδυναμία. Το να μην απαντάμε στις προσβολές είναι επιλογή μας, δεν θα γινουμε συμμέτοχοι του εξευτελισμού.

ΥΓ: Δυστυχώς, αντι να συζητάμε το δυνατό πρόσωπο της Δωρίδας, μέσα από τη διαμόρφωση μιας σοβαρής και αποτελεσματικής διαδικασίας διεκδίκησης των Αντισταθμιστικών, συζητάμε το ντροπιαστικό πρόσωπο που επιβάλλει η κυρια Σπυροπούλου στο ΔΣ»

Με τίτλο «ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΣΥΚΟΦΑΤΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ… ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ «ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ» ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ», η κ. Σπυροπούλου απαντά με τα παρακάτω:

«Με λύπη μου διαπιστώνω μια συντονισμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησής μου και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας σε ό,τι αφορά στην άσκηση των καθηκόντων μου ως Προέδρου του ΔΣ Δωρίδος.

Λύπη για το γεγονός ότι ορισμένοι ευρισκόμενοι σε σύγχυση μπερδεύουν το «όραμα» με τη φαντασιοπληξία και ενώ αυτοπροβάλλονται ως οραματιστές για το καλό του Δήμου μας και των συμπολιτών μας, αναλώνονται σε ψευδείς και έωλες συκοφαντίες εναντίον μου, ότι δήθεν σαμποτάρω κάθε προσπάθεια, απαγορεύω τον διάλογο στα δημοτικά συμβούλια, προσβάλλω δημοτικούς συμβούλους, ταπεινώνω τους πολίτες της Δωρίδας και τους δημοκρατικούς θεσμούς σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση και εν γένει εξευτελίζω τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ταυτοχρόνως, όμως, κατανοώ πλήρως αυτή τη συμπεριφορά, αφού είναι γνωστό ότι όπου σταματάει το δίκαιο, η λογική και η επιχειρηματολογία αρχίζει η συκοφαντία και η κακοήθεια.

Η πρώτη αντίδρασή μου μετά την ανάγνωση του άκρως προσβλητικού για εμένα και εξολοκλήρου ψευδούς κατά περιεχόμενο δελτίου τύπου, ήταν να μην απαντήσω εγγράφως, αλλά να συνεχίσω να διαψεύδω τις περιεχόμενες σε αυτό αβάσιμες και κακοήθεις αναφορές με τον καθημερινό αγώνα και την προσπάθειά μου, όπως όλοι μαζί κάνουμε πράξη αυτό, που άλλοι απλώς οραματίζονται, ήτοι το καλό του Δήμου και των πολιτών του. Πολιτών, οι οποίοι με τίμησαν πρωτίστως με την εμπιστοσύνη τους και όχι απλά με την ψήφο τους, όπως αναγράφεται στο επίμαχο δελτίο τύπου, από συντάκτες, που προφανώς μετρούν τους συμπολίτες μας ως «κουκιά στο σακούλι» ή ως ψήφους στις κάλπες.

Τελικώς όμως αποφάσισα να απαντήσω για να μην εκληφθεί η μη απάντησή μου είτε ως σιωπηρή αποδοχή των κατηγοριών είτε ως απαξίωση όσων ζητούν από εμένα εξηγήσεις για το πώς αντιλαμβάνομαι τον ρόλο μου ως δημοτικής συμβούλου. Και αυτό γιατί ποτέ στην προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ζωή μου πολλώ μάλλον δε κατά την ενασχόλησή μου με τα κοινά, δεν θεώρησα ότι υπερέχω οποιουδήποτε επειδή έχω πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών ενώ κάποιος άλλος όχι, όπως επιχειρεί να με εμφανίσει το επίμαχο συκοφαντικό πόνημα, ταυτοχρόνως όμως ουδέποτε δέχθηκα να συμβιβαστώ με τις πρακτικές εκείνες, που θέλουν να κρατούν το επίπεδο του δημοσίου λόγου και της άσκησης πολιτικής, σε τέτοια ύψη, ώστε να μην αναδεικνύεται εμφατικά η μετριότητα αυτών, που υστερούν σε διάθεση για προσφορά, κυρίως όμως σε ήθος.

Στο κύριο ερώτημα, λοιπόν, που μου ετέθη με το επίμαχο Δελτίο τύπου για το πώς αντιλαμβάνομαι τον ρόλο μου ως δημοτικής συμβούλου, απαντώ τα εξής:

α) εξελέγην για να υπηρετώ τους συμπολίτες μου και όχι για να αυτοπροβάλλομαι, και ασκώ τα καθήκοντα, που  μου έχουν ανατεθεί, με σεβασμό στους θεσμούς και τα όργανα του Δήμου καθώς και στον τρόπο και τους κανόνες λειτουργίας τους, σε αντίθεση με όσους αντιλαμβάνονται τις συνεδριάσεις των οργάνων ως ευκαιρία για ατέρμονες συζητήσεις καφενειακού τύπου, χωρίς σαφή θεματολογία, εκτός ημερησίας διατάξεως και με μοναδικό σκοπό την αυτοπροβολή και τη δημιουργία εντυπώσεων.

β) ο σεβασμός μου στους συμπολίτες μας, τόσον αυτών που με εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπήσω στα όργανα του δήμου όσον και αυτών που επέλεξαν διαφορετικά, δεν βασίζεται στα όμορφα λόγια και στην προσποιητή ευγένεια των τύπων, αλλά στην ουσία, που δεν είναι άλλη από τον καθημερινό αγώνα για παραγωγή έργου, όπερ προϋποθέτει σεβασμό – όχι βεβαίως σε εμένα προσωπικώς – αλλά στον ρόλο που μου έχει ανατεθεί για την εύρυθμη διεξαγωγή των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Είναι, λοιπόν χρέος μου, όπως και κάθε διευθύνοντος σε συζητήσεις σε συλλογικά όργανα της διοίκησης, να φροντίζουμε κατά το δυνατόν για την ομαλή διεξαγωγή αυτών, υπό την έννοια τόσον της ελεύθερης και δημοκρατικής ανάπτυξης των απόψεων και θέσεων όλων των πλευρών και παρατάξεων όσον και της διατήρησης της τάξης αλλά και του σεβασμού στον σκοπό αυτών των διαδικασιών, που είναι η παραγωγή έργου.

γ) ουδέποτε έχω εμποδίσει οποιονδήποτε να αναπτύξει τις απόψεις και θέσεις του, στα δημοτικά συμβούλια, αλλά και σε κανέναν δεν επιτρέπεται στο όνομα της δήθεν δημοκρατίας και της δήθεν ελευθερίας έκφρασης να παρελκύει τις διαδικασίες και με αυτό τον τρόπο στην ουσία να παρεμποδίζει την παραγωγή έργου για το καλό του δήμου και των συμπολιτών μας.

δ) ουδέποτε στη προσωπική και κοινωνική ζωή μου κατέταξα οποιονδήποτε συνάνθρωπό μου σε κατηγορίες ανάλογα με τις γραμματικές γνώσεις του ή τις σπουδές του, όπως με πλήρη διαστρέβλωση της αλήθειας αναφέρει το επίμαχο δελτίο τύπου, πλην όμως στην άσκηση των καθηκόντων μας ως εντεταλμένων για την υπεράσπιση των συμφερόντων των συμπολιτών μας προσώπων, η έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς και η παρέλκυση των διαδικασιών με συνεχείς παρεμβάσεις επί εκτός ημερήσιας διάταξης ζητημάτων είναι ανεπίτρεπτες είτε γίνονται από επιστήμονες είτε από αναλφάβητους.

ε) Τέλος με δεδομένη τη δημοσιότητα των διαδικασιών και της δυνατότητας όλων των συμπολιτών μας να παρακολουθούν κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, θα συνέστηνα στους αμετροεπείς συντάκτες του επίμαχου δελτίου τύπου, ανεξαρτήτως επιπέδου γραμματικών γνώσεων τους, να μην απαξιώνουν το επίπεδο αντίληψης των συμπολιτών μας διαστρεβλώνοντας τόσο ξεδιάντροπα την αλήθεια, αφού μια απλή παρακολούθηση των συνεδριάσεων αρκεί για να τους διαψεύσει και να αποκαλύψει ότι όλα αυτά, που εμπνεύστηκαν να μου προσάψουν τα δημιούργησε η ανάγκη τους να κρύψουν πίσω από το ψεύδος και τη συκοφαντία την ένδεια των επιχειρημάτων τους και την απροθυμία τους να συμβάλουν στη πρόοδο του τόπου μας».

Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme