26.4 C
Nafpaktos
Thursday, May 23, 2024
spot_img
spot_img

Στη δημοσιότητα η λίστα των 120 που στηρίζουν τον Ανδρέα Κωνσταντόπουλο

«Το κοινό μας όραμα», είναι ο τίτλος της διακήρυξης που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, σε συνέχεια της ανακοίνωσης προ λίγων ημερών με την οποία έκανε γνωστή την υποψηφιότητά του για το δήμο Ναυπακτίας. Παράλληλα όμως, δίνει στη δημοσιότητα και μία λίστα ονομάτων που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, απαντώντας με αυτό τον τρόπο και σε ένα από τα ερωτήματα που πολλοί έθεταν το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

«Δήμος Ναυπακτίας: Ένας σύγχρονος ευρωπαϊκός Δήμος για μία βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ζωή στην πόλη και στα χωριά», αναφέρει στην εισαγωγή της η διακήρυξη  αρχών και ιδεών, παραθέτοντας τα παρακάτω 120 ονόματα, συν του επικεφαλής Α. Κωνσταντόπουλου.

Το πλήρες κείμενο αναφέρει τα εξής:

«Μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για την Ναυπακτία, αυτόν τον ευλογημένο τόπο με την πλούσια ιστορία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Η Ναυπακτία όπως συνδυάζει αρμονικά τη γεωγραφία του βουνού με τη θάλασσα, με τον ίδιο τρόπο μπορεί να μετουσιώσει τις ιστορικές της ρίζες για τη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος για όλους όσους ζουν κατοικούν, δουλεύουν και μεγαλώνουν τα παιδιά τους, εδώ, μαζί της.

Το όραμα μας είναι να δημιουργήσουμε έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό Δήμο, στις υπηρεσίες που προσφέρει στους δημότες του και στη λειτουργία του, όπου ο αστικός ιστός αναπτύσσεται μαζί με τα περιφερειακά χωριά και τους οικισμούς, στη βάση της ισόρροπης ανάπτυξης. Η Ναυπακτία δεν είναι μόνο η πόλη, αλλά η πόλη ως κύτταρο χρειάζεται να λειτουργεί ως φορέας αναζωογόνησης, καινοτομίας, ανάπτυξης και υπηρεσιών για όλη την δημοτική ενότητα, χωρίς να αποκλείει την ανάπτυξη περιφερειακών κέντρων.

Δεσμευόμαστε να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο με τον οποίον ο ίδιος ο Δήμος σχεδιάζει, αποφασίζει, χρηματοδοτείται και αναπτύσσεται στη βάση μίας ανοιχτής και συμπεριληπτικής διακυβέρνησης.

Υιοθετούμε τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της αειφορίας, έτσι ώστε κάθε αναπτυξιακή διαδικασία και έργο να έχει σχεδιαστεί με στόχο να έχει θετικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα, όχι μόνο για όσους και όσες ζούμε σήμερα σε αυτόν τον Δήμο αλλά και για όλους αυτούς που θα γεννηθούν και θα ζήσουν στο μέλλον.

Επιδιώκουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της πόλης, επειδή η ζωή μας μπορεί να γίνει πιο εύκολη και ποιοτική αξιοποιώντας την διαθέσιμη τεχνολογία και οι υπηρεσίες του Δήμου πιο εξυπηρετικές.

Στη βάση αυτή, διεκδικούμε και σχεδιάζουμε:

  • Τη βελτίωση των υποδομών και των κοινωνικών υπηρεσιών.
  • Την αρμονική διάρθρωση των χρήσεων γης και τη διαχείριση του αστικού οικοσυστήματος.
  • Τη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.
  • Την κοινωνική, οικονομική, περιβαλλοντική και πολιτισμική αναζωογόνηση.
  • Τη διευκόλυνση της συμμετοχής της πόλης σε προγράμματα και δίκτυα διαπεριφερειακής και διευρωπαϊκής συνεργασίας, με τα οποία προωθείται η αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων, η ανταλλαγή της σχετικής εμπειρίας και η ανάπτυξη κοινών μεθόδων και μέσων για την αστική αναγέννηση και την αειφόρο αστική ανάπτυξη.
  • Την αξιοποίηση όλων των τεχνολογικών εργαλείων της εποχής, με χρήση νέων Τηλεματικών Υπηρεσιών / Υπηρεσιών Τεχνητής Νοημοσύνης και εισαγωγή νέων τεχνολογικών εννοιών, όπως το IoT – Internet of Things.

Α. Υιοθετούμε τη διαβούλευση με τους ανθρώπους της Ναυπακτίας, με σκοπό να ιεραρχηθούν οι ανάγκες που προϋποθέτει ένας ολοκληρωμένος και σύγχρονος σχεδιασμός για να εξυπηρετεί τη σαφήνεια των στόχων που πρέπει να θέτει. Οι παρεμβάσεις και οι αναπλάσεις στον αστικό ιστό της πόλης και στη λειτουργία των χωριών και των οικισμών, απαντούν σε ανάγκες που αξιολογούνται πάντα με κριτήρια ποιότητας ζωής και αειφορίας, ώστε να βελτιώνουν την καθημερινότητα, να οδηγούν σε ανάπτυξη και να επιβεβαιώνουν τους στόχους που θα τίθενται.

Β. Υποστηρίζουμε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα βάσει της αρχής της ισόρροπης ανάπτυξης και της ενίσχυσης της συμμετοχής και του διαλόγου, μεταξύ των αρμόδιων φορέων και συλλόγων.

Γ. Υποστηρίζουμε μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, που να δημιουργεί παραγωγική απασχόληση και αξιοπρεπή εργασία και να προϋποθέτει την στήριξη και την διασύνδεση της επιχειρηματικότητας. Το πρώτο βήμα είναι η ανάπτυξη δικτύου επιχειρηματικότητας, με τη συμμετοχή τόσο επιχειρήσεων τουρισμού όσο και επιχειρήσεων που ασχολούνται με το κομμάτι της παραγωγής και της μεταποίησης, διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (εξωστρέφεια και ανάπτυξη δικτύου).

Δ. Υποστηρίζουμε τους νέους ανθρώπους της Ναυπακτίας, τόσο στην παροχή των κατάλληλων εργαλείων για τη βελτίωση της καθημερινότητας τους, όσο και στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών για τη ζωή στον τόπο τους.

Ε. Υποστηρίζουμε την ίση συμμετοχή των γυναικών στην διαδικασία λήψης αποφάσεων και την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Λειτουργούμε με βάση τις διεθνείς αρχές της ισότητας, της διαφορετικότητας και της ένταξης.

ΣΤ. Υποστηρίζουμε την προώθηση του αθλητισμού και τη διοργάνωση εκδηλώσεων, τουρνουά και αθλητικών δράσεων σε παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα αθλήματα, στον Δήμο Ναυπακτίας, με σκοπό την αξιοποίηση των ιδιαίτερων κλιματολογικών συνθηκών, των ελεύθερων χώρων και του περιβαλλοντικού πλούτου της περιοχής.

Ζ. Υιοθετούμε την προώθηση σύγχρονων εργαλείων διακυβέρνησης, με την αξιοποίηση τεχνολογικών μέσων για την ενίσχυση της δημόσιας πληροφόρησης και επικοινωνίας, των εγκαταστάσεων και υπηρεσιών, που παρέχονται στο κοινό, σε όλο τον Δήμο.

Η. Υποστηρίζουμε την προώθηση ασφαλών, προσιτών σε άτομα με αναπηρίες, πράσινων και ποιοτικών δημόσιων χώρων, οι οποίοι θα αποτελούν πολυλειτουργικούς χώρους για κοινωνική επαφή που προάγουν την ανθρώπινη υγεία και ευεξία, την οικονομική ανάπτυξη και την πολιτιστική έκφραση.

Θ. Υιοθετούμε την βιώσιμη αξιοποίηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, υλικής και άυλης, στην πόλη και στα χωριά, μέσω ολοκληρωμένων χωρικών πολιτικών και επενδύσεων, για την προστασία και την ανάδειξη, την προώθηση πολιτιστικών υποδομών και χώρων, καθώς και της παραδοσιακής γνώσης και των τεχνών.

Ι. Υποστηρίζουμε την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας για να μεταβεί σταδιακά σε υψηλότερη παραγωγικότητα μέσω τομέων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Προωθούμε  τη διαφοροποίηση, την τεχνολογική αναβάθμιση, την καινοτομία, για την ενίσχυση των δημιουργικών τομέων, του βιώσιμου τουρισμού, των τεχνών και δραστηριοτήτων διατήρησης της κληρονομιάς, μεταξύ άλλων.

ΙΑ. Υποστηρίζουμε την ενίσχυση της γαλάζιας ανάπτυξης στη βάση της προστασίας του θαλάσσιου πλούτου της περιοχής και της ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του παραλιακού μετώπου της Ναυπακτίας.

ΙΒ. Υποστηρίζουμε έναν ουσιαστικό σχεδιασμό για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας, που να αφορά στην βέλτιστη χρήση των περιβαλλοντικών πόρων, με σεβασμό στην κοινωνική και πολιτιστική αυθεντικότητα των τοπικών κοινοτήτων, για την εξασφάλιση της οικονομικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων, προσφέροντας μία ξεχωριστή τουριστική εμπειρία για τους επισκέπτες στην Ναυπακτία.

Έχουμε τη θέληση, τη γνώση, την πείρα και την αποφασιστικότητα για να τα αλλάξουμε όλα, για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για εμάς, τα παιδιά μας και την Ναυπακτία μας»!

spot_img
spot_img
spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme