12 C
Nafpaktos
Tuesday, November 28, 2023
spot_img
spot_img

Τα κομμάτια του αυτοδιοικητικού παζλ της Ναυπακτίας στη θέση τους

Τ. Λουκόπουλος και Α. Κοτσανάς ξανά μαζί!

Σύντομα εξελίξεις στις ομάδες Γ. Μπουλέ και Α. Κωνσταντόπολου

 

Τάκης Λουκόπουλος και Ανδρέας Κοτσανάς ξανά μαζί, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Οι δύο άνδρες έκαναν γνωστή τη συμφωνία για συμπόρευση στις ερχόμενες εκλογές αφήνοντας στο παρελθόν τους λόγους που είχαν οδηγήσει το 2019 στο «πολιτικό τους διαζύγιο», όμως η δράση έφερε αντίδραση, με την Αγγελική Σμπούκη να αφήνει τις αιχμές της για την εξέλιξη. Αιχμές και από το Γιάννη Μπουλέ, στη συγκέντρωση της παράταξης με αφορμή τη νέα χρονιά, ενώ σύντομα θα έχουμε εξελίξεις στα της ΑΔΚΝ, με θέμα ακόμα και του ενδεχόμενου αλλαγής του επικεφαλής. Ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος συνεχίζει τις δικές του κινήσεις, τοποθετώντας σύμφωνα με πληροφορίες της «εμπρός» τις επίσημες ανακοινώσεις για τις αρχές Φεβρουαρίου.

Η εβδομάδα των πολιτικών εξελίξεων ξεκίνησε με την επισημοποίηση της συνεργασίας του Τάκη Λουκόπουλου με τον Ανδρέα Κοτσανά. Το σενάριο που ήθελε τους δύο άνδρες να κάθονται και πάλι στο ίδιο τραπέζι συζητώντας το ενδεχόμενο της εκ νέου καθόδου στις εκλογές κέρδιζε συνεχώς πόντους, για να γίνει τελικά πράξη και επισήμως το βράδυ της Παρασκευής με κοινή φωτογράφισή τους σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης. Το πολιτικό «διαζύγιό» τους, τα όσα είχε πει ο Ανδρέας Κοτσανάς κατά την αποχώρησή του από την παράταξη λίγο πριν τις εκλογές του 2019 και οι απαντήσεις που επισήμως ή ανεπισήμως δόθηκαν από εκείνη, ανήκουν πλέον στο παρελθόν, καθώς όπως σημείωσε λακωνικά στην ανάρτησή του ο πρώην αντιδήμαρχος «Ενώνουμε δυνάμεις! Προχωράμε μαζί! Βάζουμε τη Ναυπακτία πάνω από όλα!!!». Αντιστοίχως ο Γιώργος Σιαμαντάς σε δική του ανάρτηση δημοσίευσε μία άλλη φωτογραφία από την ίδια βραδιά, από την οποία δίνεται και το στίγμα του πως οργανώνεται η Ενωτική Πρωτοβουλία ενόψει των εκλογών του ερχόμενου Οκτωβρίου, στην οποία βρίσκονται εκτός των Λουκόπουλου και Κοτσανά, ο ίδιος και οι Λάμπρος Χρυσανθόπουλος, Κώστας Κονίδας και Χαράλαμπος Πασίσης.

Προφανώς σε επόμενο χρόνο θα γίνουν επίσημες αναφορές για το πλαίσιο εντός του οποίου προχώρησε η εν λόγω συνεργασία, όπως έγινε και με την παράταξη του Γιώργου Γούλα, είναι γεγονός όμως πως η κίνηση αυτή επηρεάζει και τις κινήσεις των υπολοίπων πλευρών, καθώς δρομολογεί εξελίξεις, αφού και το ένα μετά το άλλο τα κομμάτια του παζλ μπαίνουν στη θέση τους.

Η αντίδραση της Αγ. Σμπούκη

Βέβαια, όπως κάθε δράση έχει και αντίδραση, έτσι και η ανακοίνωση της συνεργασίας των δύο πλευρών, όπως όλα δείχνουν έφερε την πρώτη «εσωτερική βολή» σε επίπεδο Ενωτικής Πρωτοβουλίας, η οποία ήρθε το μεσημέρι της επόμενης ημέρες από την Αγγελική Σμπούκη. Ενεργή στις παρεμβάσεις της έως και σήμερα, άλλωστε η πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ εξέδωσε ανακοίνωση πριν από λίγες ημέρες με αφορμή τα της δημοτικής επιχείρησης, όπως όλα δείχνουν όμως παραμένει πιστά πολιτικά ταγμένη απέναντι στον Α. Κοτσανά, από τις ημέρες ακόμα της συνύπαρξής τους την προηγούμενη θητεία. Με ανάρτησή της στο προσωπικό της προφίλ στο fb έγραψε με νόημα: «Είναι καλύτερο να πνιγείς σε έναν βάλτο πάρα να είσαι με έναν προδότη», σχολιάζοντας μάλιστα στη συνέχεια: «το ήθος στην πολιτική είναι αδιαπραγμάτευτο για μένα». Το πως θα μεταφραστεί αυτό και σε επίπεδο κινήσεων σε επόμενο χρόνο, δηλαδή αν η συνεργασία Λουκόπουλου-Κοτσανά είναι αρκετή για να της ανοίξει την πόρτα της εξόδου από την Πρωτοβουλία μόνο ο χρόνος θα το δείξει.

Εξελίξεις στην παράταξη Μπουλέ

Στα της παράταξης του Γιάννη Μπουλέ, πριν από λίγες ημέρες πραγματοποίησε συγκέντρωση στελεχών, με αφορμή τη νέα χρονιά, στην οποία οι συμμετέχοντες με καλή διάθεση αντάλλαξαν απόψεις, αλλά και έδωσαν το στίγμα της παρουσίας τους στα κοινά της περιοχής. Ο επικεφαλής της ΑΔΚΝ στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τα μέλη και τους φίλους της ΑΔΚΝ. «Δεσμοί που βασίζονται σε αρχές και πολιτικές αξίες που κατά κοινή ομολογία εκλείπουν αλλά είναι αυτές που έχει πραγματικά ανάγκη η κοινωνία», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε με νόημα και με αιχμή για την παραπάνω συνεργασία ότι «οι κινήσεις πολιτικής «ανακύκλωσης» που παρατηρούνται στην τοπική κοινωνία ενόψει των δημοτικών εκλογών στοχεύουν σε προσωπικές φιλοδοξίες αδιαφορώντας για τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα».

«Η ΑΔΚΝ, συνεχίζοντας την εικοσιπενταετή πορεία της στην αυτοδιοίκηση, θα είναι παρούσα στις δημοτικές εκλογές, κόντρα στον προωθούμενο πολιτικό εκφυλισμό και θα παλέψει, όπως το οφείλει, για μια αυτοδιοίκηση με αρχές και αξίες που έχει ανάγκη η κοινωνία μας», είπε επίσης ο Γ. Μπουλές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «ε» η ΑΔΚΝ μέχρι και το τέλος του μήνα θα λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις για την επόμενη ημέρα, θέτοντας στο τραπέζι ακόμα και το θέμα του νέου επικεφαλής. Ο Γ. Μπουλές δηλώνει στρατιώτης σε όποια θέση τον τάξουν τα μέλη της παράταξης, ενώ πάντα υπάρχει ως κυρίαρχο ζήτημα και θα επιδιωχθεί αυτό των συγκλήσεων, «με όλους αυτούς που αντιτίθενται στην πολιτική «ανακύκλωση» ή παραμένουν πολιτικά άστεγοι», όπως μας μεταφέρθηκε.

Πλησιάζει η ώρα ανακοινώσεων για τον Α. Κωνσταντόπουλο

Σε συνεχή κίνηση βρίσκεται όμως και η ομάδα που συγκροτεί ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, ο οποίος κάνει επαφές περιοδεύοντας σε διάφορα σημεία του δήμου. Η ομάδα, όπως μας μεταφέρθηκε, προϊόντος του χρόνου συγκροτείται σε μεγαλύτερο βαθμό και αποτελείται από νέα πρόσωπα. Κάνουν λόγο και επιμένουν στο άφθαρτα, προσθέτοντας πως το πολιτικό προσωπικό που ήδη έχει εμπλακεί με τα κοινά και θα αποτελεί τμήμα της θα είναι «τόσο… όσο πρέπει».

Χωρίς περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτά, φτιάχνοντας το προφίλ τους μας μίλησαν για ανθρώπους από όλο το φάσμα της κοινωνίας, που έχουν ενδιαφέρον για τα κοινά της κοινωνίας και που το άκουσμα πολλών εκ των ονομάτων τους θα προκαλέσει έκπληξη. Από τον περιβάλλον του Α. Κωνσταντόπουλου τονίζεται ότι υπάρχει απήχηση, θεωρώντας τη διείσδυση σε σημεία του δήμου, που έχει γίνει έως σήμερα, πολύ καλή, εστιάζοντας μάλιστα και σε περιοχές όπως τα ορεινά ή το δυτικό του τμήμα.

Ως προς την ώρα των ανακοινώσεων, αυτή πλησιάζει καθώς πρόκειται να γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου, όταν και θα δοθεί το πρώτο επίσημο στίγμα της υποψηφιότητας του Α. Κωνσταντόπουλου. Παράλληλα όμως η δουλειά συνεχίζεται αφού εκτός των άλλων συγκροτούνται και ομάδες εργασίας, ανά θεματική, οι οποίες και θα αποτελέσουν τον βασικό πυλώνα της διοίκησης του δήμου την επόμενη ημέρα, στην περίπτωση πάντα που οι πολίτες επιλέξουν στην κάλπη αυτή ως πρόταση. Όπως έχουμε αποτυπώσει και σε παλιότερο ρεπορτάζ, σημαντικό στοιχείο των όσων θα πει η παράταξη προς τους πολίτες είναι ότι το δικό της πλάνο θα έχει μετρήσιμα αποτελέσματα βάσει των οποίων θα μπορεί να κριθεί και το όποιο έργο. Πάνω σε αυτό το μοντέλο ευελπιστούν ότι θα κάνουν τη διαφορά στην προεκλογική περίοδο, αποφεύγοντας σε προσωπικό επίπεδο τις στοχοποιήσεις, «οι οποίες αποτελούν «προνόμιο» άλλων» όπως χαρακτηριστικά μας μεταφέρθηκε. «Το παρελθόν στο δήμο είναι παρελθόν, το παρόν… παρόν, εμείς θα μιλήσουμε μόνο για το μέλλον», μας είπε συνομιλητής, καταλήγοντας με το ότι προφανώς η ομάδα που συγκροτείται είναι ανοιχτή σε προγραμματικές συνεργασίες, αλλά όχι σε… συμφωνίες θέσεων!

Σε όλα τα παραπάνω, θα πρέπει φυσικά να προσθέσουμε και την παρουσία της δημοτικής αρχής η οποία, όπως έχουμε γράψει πρόσφατα, συνεχίζει και τις δικές της διεργασίες προκειμένου να αποκτήσει μία πιο συγκεκριμένη μορφή ως δημοτική ομάδα, μιας και το άνοιγμα της παράταξης Γκίζα, για αρχή, προς εκείνες που συνδιοικούν σήμερα είναι δεδομένο και το πιο πιθανό να υλοποιηθεί. Όταν αυτό ολοκληρωθεί, τόσο με την παράταξη του Ντίνου Τσουκαλά, όσο και με τα στελέχη της ΑΔΚΝ που παρέμειναν στη συνεργασία, τότε θα αρχίσει να ξετυλίγεται και το φάσμα των επόμενων συνεργασιών, στοχεύοντας σε πρόσωπα που είτε ήταν υποψήφια στις εκλογές του 2019 και δεν εξελέγησαν, είτε θα είναι τώρα για πρώτη φορά.

 

spot_img
spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme