11.7 C
Nafpaktos
Thursday, March 23, 2023
spot_img
spot_img

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου η ανακοίνωση υποψηφιότητας του Ανδρέα Κωνσταντόπουλου

Η εφημερίδα «εμπρός Ναυπάκτου» έχει το ρεπορτάζ για τις κινήσεις του υποψηφίου πλέον δημάρχου Ναυπακτίας

«Βλέπει «ζεστά» την υποψηφιότητα για το δήμο Ναυπακτίας ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος», έγραψε η «ε» τον περασμένο Οκτώβριο, σε ένα πρώτο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τις σκέψεις και τις κινήσεις που έκανε τότε ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, με το βλέμμα στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου. Η ώρα των επίσημων ανακοινώσεων έφτασε, καθώς όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ μας αυτές θα γίνουν την επόμενη Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου.

Με τις παρατάξεις να προχωρούν σταδιακά στο σχηματισμό των ομάδων που θα διεκδικήσουν την ψήφο του Ναυπακτιακού λαού τον ερχόμενο Οκτώβρη, οι εβδομάδες που διανύουμε είναι άκρως σημαντικές καθώς αποτελούν για τα επιτελεία τους την περίοδο σημαντικών κινήσεων που σηματοδοτούν εξελίξεις. Η παράταξη Λουκόπουλου κάνει γνωστές συνεργασίες, εκείνη του Βασίλη Γκίζα υπό την ασφάλεια μάλλον των ήδη δρομολογημένων συνεργασιών από τη συνδιοίκηση του δήμου κινείται περισσότερο με αυτές ως κύριο σώμα, ενώ εκείνη του Γιάννη Μπουλέ είναι σε φάση εσωτερικών συζητήσεων για την επόμενη μέρα που όμως δεν θα αργήσουν να πάρουν και επίσημη μορφή.

Πέραν των παραπάνω, στο κάδρο υπάρχει εδώ και καιρό το όνομα και του Ανδρέα Κωνσταντόπουλου, για τον οποίο η «ε» έχει μέσω αναλυτικών ρεπορτάζ αποκαλύψει το πλαίσιο εντός του οποίου κινείται, φτιάχνοντας σταδιακά και αυτός τη δική του ομάδα. Σήμερα η «ε» είναι σε θέση να αναφέρει ότι η επίσημη πρώτη ανακοίνωσή του, η οποία θα μιλά για τη διεκδίκηση του δήμου Ναυπακτίας στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, και πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου. Όπως μας μεταφέρθηκε μάλιστα η ημερομηνία έχει συμβολικό χαρακτήρα, όπως συμβολικός θα είναι και το τρόπος με τον οποίο θα γίνει η ανακοίνωση, με τον ίδιο τον Α. Κωνσταντόπουλο να απευθύνει το δικό του κάλεσμα προς τους δημότες της Ναυπακτίας μέσω ενός βίντεο.

Μεταξύ των όσων θα πει, ο υποψήφιος πλέον δήμαρχος, θα είναι και το όνομα της παράταξης για το οποίο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι θα έχει ως κεντρικό της νόημα την αλλαγή που ο ίδιος και οι συνεργάτες του επιθυμούν για τη Ναυπακτία. Χωρίς αυστηρή κριτική για τις έως σήμερα θητείες, αλλά με παρατηρήσεις για το τι δεν έχει γίνει στην περιοχή, κύριο μέλημά του θα είναι από εδώ και στο εξής να μιλήσει στον κόσμο για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η νέα εποχή για τον τόπο, κινούμενη πάνω στους άξονες της αειφορίας, των νέων τεχνολογιών και της γνώσης η οποία σήμερα είναι περισσότερο προσβάσιμη και αξιοποιήσιμη από ποτέ.

Ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, είναι οπαδός της πολιτικής η οποία σε επίπεδο πράξης έχει μετρήσιμα αποτελέσματα, βάσει των οποίων θα υπάρχει και ασφαλής κρίση για το τι πηγαίνει καλά και τι όχι σε επίπεδο πολιτικών επιλογών. Όπως λέει άλλωστε ο ίδιος και οι συνεργάτες του, αυτό το μοντέλο θα είναι και ο αδιάψευστος μάρτυρας για το κατά πόσο, αν οι πολίτες τον εμπιστευτούν, θα παράγεται ουσιαστικά έργο. Εδώ, έρχεται κατά τον ίδιο και το νέο μοντέλο διοίκησης που ο ίδιος θέλει να φέρει στο δήμο το οποίο επίσης θα σηματοδοτεί μία σημαντική αλλαγή. Σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει γίνει, εκτός των αιρετών που θα έχουν εκλεγεί, θα συσταθούν ομάδες εργασίας με ξεκάθαρους τομείς δράσης, αποτελούμενες από τεχνοκράτες, επαγγελματίες της πόλης και εκπροσώπους φορέων, οι οποίες και θα επωμιστούν το σχεδιασμό σημαντικών παρεμβάσεων στο δήμο.

Τέλος, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της «ε», ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που τίθενται έως σήμερα από όσους ασχολούνται με τα κοινά της περιοχής, και αφορά στην ομάδα που συγκροτεί ο Α. Κωνσταντόπουλος, το ποιοι δηλαδή είναι εκείνοι που θα συστρατευτούν μαζί του, η απάντηση δεν θα έρθει άμεσα. Σταδιακά μεν θα γίνονται γνωστά ορισμένα εξ αυτών, όμως ο προγραμματισμός ανακοίνωσής τους θα είναι τέτοιος που προϊόντος του χρόνου θα δίνει και τις σχετικές απαντήσεις. Νέοι για αρχή λέει το πλάνο και στη συνέχεια εκείνοι που θα φέρουν μαζί τους την εμπειρία ενασχόλησης με τα κοινά.  Εδώ μπαίνει ως ζήτημα φυσικά και αυτό των συνεργασιών, για τις οποίες ο Α. Κωνσταντόπουλος δεν κλείνει πόρτες, όπως λέει χαρακτηριστικά, αλλά όσες προκύψουν θα είναι αποτέλεσμα προγραμματικής σύγκλισης και όχι ανταλλαγής θέσεων.

Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme