13.4 C
Nafpaktos
Thursday, December 2, 2021
spot_img
spot_img

Το Εργαστηριακό Κέντρο Ναυπάκτου στην Ιταλία με το πρόγραμμα Erasmus+ 

«Όταν πέρυσι ανακοινώναμε ότι είχε εγκριθεί το πρόγραμμα Erasmus+  «Eat Smart Save Your Land », όπου το Εργαστηριακό Κέντρο (ΕΚ) Ναυπάκτου έχει συντονιστικό ρόλο,  δεν περιμέναμε παρόλο που η πανδημία είχε μπει στην ζωή μας ότι .θα περνούσε περισσότερο από ένας χρόνος για να συναντηθούμε με τους εταίρους μας!». Αυτό αναφέρει στην εισαγωγή της η ανακοίνωση της ομάδας του Εργαστηριακού Κέντρου Ναυπάκτου που συμμετείχε στο πρόγραμμα, συνεχίζοντας:

« Μετά λοιπόν από αλλεπάλληλες διαδικτυακές συναντήσεις και μια εικονική κινητικότητα στο Kirikalle της Τουρκίας, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 25-27/10/2021, κατά το διάστημα 21-27 Νοεμβρίου αντιπροσωπεία τεσσάρων μαθητών που φοιτούν στο ΕΠΑΛ Ναυπάκτου, συνοδευόμενοι από την υπεύθυνη του προγράμματος Μυλωνά Ασπασία, εκπαιδευτικό ΠΕ 88.04, την εκπαιδευτικό  Μπεζαΐτη Βασιλική (ΠΕ 83) και την εκπαιδευτικό Μανδέλλου Μαρία (ΠΕ 80), θα επισκεφτούν το Milazzo  της Ιταλίας.

Για πέντε συνεχόμενες ημέρες οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του ΕΚ Ναυπάκτου θα συνεργαστούν με  μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς από την Ιταλία, την Τουρκία, την Σερβία και την Γαλλία. Δυστυχώς οι εταίροι μας από την Αυστρία λόγω του γενικότερου lockdown στην περιοχή τους δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν.

Ο τίτλος της κινητικότητας είναι «Τρόφιμα, Γεωργία και Στόχοι Αειφόρου Ανάπτυξης» και έχει σαν στόχο οι συμμετέχοντες:

– Να συνειδητοποιήσουν ότι η μεσογειακή διατροφή, εκτός από την υγιεινή διατροφή, προωθεί έναν τρόπο ζωής που περιλαμβάνει κοινωνική αλληλεπίδραση, ανταλλαγή γνώσεων και πολιτισμών, με σεβασμό στο περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα,

-Nα προσαρμόζουν βιώσιμες πρακτικές που θα μπορούσαν να υιοθετήσουν στην καθημερινή τους μαγειρική, ώστε να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή και να συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων αειφόρου ανάπτυξης

-Nα ευαισθητοποιηθούν στην ανάγκη για την προσαρμογή της βιώσιμης γεωργίας λαμβάνοντας υπόψη δύο διαφορετικές απόψεις: τις τεχνικές βιολογικής και βιοδυναμικής γεωργίας με σκοπό την αλλαγή των καταναλωτικών προτύπων

-Nα απαριθμούν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των βιολογικών τροφίμων και των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤΟ)

– Nα εντοπίζουν πιθανούς κινδύνους που μπορεί να επηρεάσουν την υγεία και την ασφάλεια των τροφίμων στο ταξίδι τους από την πρωτογενή παραγωγή στην κατανάλωση

-Nα αναπτύξουν δεξιότητες και ικανότητες χρήσιμες σε μια καριέρα STEM στα συστήματα τροφίμων.

Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίχωρα της Σικελίας.

Ελπίζουμε η κινητικότητα να στεφθεί με επιτυχία και να επιστρέψουν πλήρεις εμπειριών και γνώσεων, έχοντας αποκομίσει τις άριστες των εντυπώσεων σε όλα τα επίπεδα».

Ο Διευθυντής του ΕΚ Ναυπάκτου     

Μακρυγιώργος Ευάγγελος

Η Υπεύθυνη του έργου    

Μυλωνά Ασπασία

Η Παιδαγωγική Ομάδα

Μπεζαϊτη Βασιλική

Μανδέλλου Μαρία

Κυπαρίσση Βασιλική

Σούκου Ανθή

Αυλωνίτης Χρύσανθος

 

Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme