11.7 C
Nafpaktos
Thursday, March 23, 2023
spot_img
spot_img

Το ερώτημα για τους εργοταξιακούς παραμένει- Αντιπαράθεση στο συμβούλιο με φόντο το παρελθόν

Το θέμα των εργοταξιακών χώρων του Αντιρρίου, μετά και την εξέλιξη του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ, είναι πάντα στα φώτα της επικαιρότητας. Το ότι ο πλειοδότης που προέκυψε στην πρώτη φάση της διαδικασίας δεν έχει μιλήσει για το τι είδους επένδυση θέλει να κάνει στην περιοχή, με βάσει και τις έως σήμερα επιχειρηματικές του δραστηριότητες, προκαλεί ερωτήματα. Ο Α. Κοτσανάς έθεσε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, προκαλώντας την απάντηση-επίθεση του δημάρχου Βασίλη Γκίζα, ο οποίος γύρισε το χρόνο πίσω «ξύνοντας πολιτικές πληγές».

Το θέμα ετέθη στη συνεδρίαση, στο στάδιο των ερωτήσεων, από τον Ανδρέα Κοτσανά, ο οποίος σημείωσε ότι ενώ έχει αναδειχθεί πλειοδότης από το διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το τι είδους επένδυση θέλει να κάνει στην περιοχή. Δήλωσε ικανοποιημένος από τις πρόσφατες δηλώσεις για το θέμα του αντιδημάρχου Αντιρρίου, καθώς και του προέδρου της κοινότητας, ζητώντας από το δήμαρχο ενημέρωση για το εάν έχει έρθει σε επικοινωνία με τον επενδυτή, αλλά και για το εάν σκοπεύει να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Στην απάντησή του ο Βασίλης Γκίζας σημείωσε ότι δεν έχει έως ώρας ενημέρωση για το πως σκοπεύει ο πλειοδότης να αξιοποιήσει το χώρο, σημειώνοντας όμως ταυτόχρονα ότι η διαδικασία του διαγωνισμού είναι σε εξέλιξη χωρίς ακόμα οριστικά αποτελέσματα. Είπε επίσης ότι η παρούσα δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή ενημερώνει για το τι συμβαίνει με το ακίνητο και υποστήριξε ότι όταν υπάρξουν συγκεκριμένα στοιχεία τότε το θέμα θα έρθει και προς συζήτηση στο κορυφαίο όργανο του δήμου. «Αν πάρει τελικά το ακίνητο τότε δεν έχουμε λόγο», είπε ο Α Κοτσανάς, ζητώντας άμεσες ενέργειες από το δήμο, λέγοντας μάλιστα πως ο «δήμαρχος δυσκολεύεται να πει τα πράγματα με το όνομά τους». «Αν είναι οχλούσα επένδυση θα είμαστε με αυτή ή θα βάλουμε τον επενδυτή απέναντι;», ρώτησε το Β. Γκίζα, τονίζοντας πως εάν ο δήμος δε φέρει το θέμα στο συμβούλιο τότε θα το κάνει η αντιπολίτευση.

Η απάντηση-επίθεση Γκίζα

«Σας αρέσει να «ξύνεστε» και δεν έχετε αίσθηση των ιστορικών πληγών που έχει η πολιτική σας ιστορία», απάντησε ο Β. Γκίζας, ζητώντας από τον Α. Κοτσανά να μην τον εμπλέκει ποτέ σε υπονοούμενα με εργολάβους, ενώ περνώντας και στην επίθεση του είπε ότι «εσείς φωτογραφιζόσαστε μαζί τους». Γυρίζοντας το χρόνο πίσω σε μία συνέλευση που έγινε στο Αντίρριο το φθινόπωρο του 2019 και διαβάζοντας πρακτικά από τα όσα ειπώθηκαν εκεί, είπε στον Α. Κοτσανά ότι ο ίδιος τότε διαβεβαίωνε τους παριστάμενους πως το ακίνητο δεν κινδυνεύει από οχλούσες δραστηριότητες, καθώς είναι διασφαλισμένο από συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο. Μάλιστα ο δήμαρχος συνεχίζοντας την ανάγνωση των όσων είχαν ειπωθεί, σημείωσε ότι σε δικές του τότε ερωτήσεις ο πρώην αντιδήμαρχος επέμενε σε αυτό, πράγμα για το οποίο ο ίδιος είχε εκφράσει επιφυλάξεις. «Και το ΤΑΙΠΕ, αλλά και η Περιφέρεια μας είπαν ότι ποτέ δεν έχει υπάρξει κάτι τέτοιο», συνέχισε ο δήμαρχος, υποστηρίζοντας πως η μόνη ασφάλεια για το ακίνητο θα ήταν το ΣΧΟΟΑΠ του Αντιρρίου, το οποίο όμως δεν προχώρησε, κατηγορώντας γι’ αυτό τον Α. Κοτσανά ότι επί ημερών του Γ. Κολοβού ήταν καθημερινά στον εισαγγελέα για την παρεμπόδισή του. «Αν το είχαμε σήμερα καμία άλλη επένδυση, πέραν της τουριστικής, δε θα ήταν εφικτή», είπε ο Β. Γκιζας, κατηγορώντας τον πρώην αντιδήμαρχο για τη μη ύπαρξη αυτού του σημαντικού εργαλείου.

Ο δήμαρχος σε εκείνο το σημείο μίλησε για το σύνολο των ενεργειών που έχουν γίνει στην παρούσα θητεία, από δήμο και Αιτωλική Αναπτυξιακή, ώστε να ανοίξει η γκάμα των προτάσεων για το χώρο, συνέπεια των οποίων ήταν να μπει στον πρόσφατο διαγωνισμό και η αναφορά για πιθανή δημιουργία τεχνολογικού πάρκου. Καταλήγοντας, ξεκαθάρισε πως η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είναι πάντα σε ισχύ, πράγμα που σημαίνει ότι ο δήμος είναι αντίθετος σε κάθε επένδυση η οποία πάει κόντρα στα θέλω της τοπικής κοινωνίας, κάνοντας λόγο για κόκκινη γραμμή.

Οι αναρτήσεις

«Η σπέκουλα και ο λαϊκισμός έχουν όρια», ανέφερε σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, για τους πρώην εργοταξιακούς χώρους του Αντιρρίου, κάνοντας ανάλυση επί των παραπάνω. «Και στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Κοτσανάς και η παράταξη στην οποία και πάλι βρίσκεται έχουν ιστορικές ευθύνες», σημείωσε, καταλήγοντας: «Πρωτίστως για τον λαϊκισμό με τον οποίο αντιμετωπίζουν τόσο σοβαρά θέματα».

«Οι «κόκκινες γραμμές» που έθετε ο κ. Γκίζας στο ΤΑΙΠΕΔ το 2020 παρουσία όλων μας μετατράπηκαν σε «κόκκινο χαλί» για την επένδυση «φάντασμα» στους εργοταξιακούς χώρους του Αντιρρίου στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο…», απάντησε με δική του παρέμβαση ο Α. Κοτσανάς, χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων το δήμαρχο «έκθετο και στριμωγμένο», αλλά και κατηγορώντας τον ότι «πετά τη μπάλα στην εξέδρα».

«Τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις» λέει η Ομοσπονδία

Η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ναυπακτίας και Δωρίδας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά άμεση σύγκληση δημοτικού συμβουλίου για το θέμα, αναφέροντας αναλυτικά τα εξής:

«Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση και αξιοποίηση του οικοπέδου των εργοταξιακών χώρων της γέφυρας. Πριν από δύο περίπου χρόνια σε συγκέντρωση στο Αντίρριο ο κύριος Δήμαρχος μας διαβεβαίωνε όσον αφορά την εκποίηση του ακινήτου , ότι παρακολουθεί την εξέλιξη, έχει κάποιες επαφές και είμαστε σε σωστό δρόμο και μάλιστα προς την τουριστική κατεύθυνση.

Σήμερα φθάσαμε στο δια ταύτα και ο μεν Δήμαρχος δηλώνει ευχαριστημένος από το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την περιοχή μας ,το δε τοπικό συμβούλιο και ο αντιδήμαρχος Αντιρρίου δηλώνουν αντίθετοι με οποιαδήποτε επιχείρηση υποβάθμισης της περιοχής .Ως εμπορικός σύλλογος σαφώς και δεν διαφωνούμε με τα παραπάνω , αλλά νομίζουμε ότι τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις .

Επειδή δεν γνωρίζουμε τους όρους του διαγωνισμού όσον αφορά τα είδη των επενδύσεων που μπορούν να γίνουν στον συγκεκριμένο χώρο ,ούτε αν πριν από τον διαγωνισμό υπήρξε κάποια γνωμοδότηση του τοπικού συμβουλίου ή κάποια παρέμβαση του κυρίου Δημάρχου προς το ΤΑΙΠΕΔ, ζητάμε:

Κατεπείγουσα σύγκληση του τοπικού συμβουλίου του Αντιρρίου με πρόσκληση όλων των φορέων της περιοχής, του Δημάρχου και των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων, για ενημέρωση μας ,έστω και εκ των υστέρων , για το σοβαρότερο θέμα που αφορά την ανάπτυξη της περιοχής και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και απασχολεί την τοπική κοινωνία τα τελευταία 20 χρόνια».

 

Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme