11.7 C
Nafpaktos
Thursday, March 23, 2023
spot_img
spot_img

Το ΠΑΜΕ Ναυπάκτου καλεί στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου

Η κατάσταση διαμορφώνεται εκρηκτική για την εργατική και λαϊκή οικογένεια. Η ακρίβεια θεριεύει και το νέο κύμα ανατιμήσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, οι τεράστιες αυξήσεις στο φυσικό αέριο, στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα εξανεμίσουν το πενιχρό λαϊκό εισόδημα.
Χιλιάδες λαϊκές οικογένειες δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς. Οι μισθοί και οι συντάξεις παραμένουν καθηλωμένοι εδώ και χρόνια, η ανασφάλιστη και μαύρη εργασία γιγαντώνονται. Οι ελαστικές μορφές απασχόλησης πολλαπλασιάστηκαν. Την ώρα που η ανεργία τσακίζει κόκκαλα, η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την καπιταλιστική ανάπτυξη που ξεπέρασε το 7.5%.
Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιείται από την κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα όπως και τα προηγούμενα χρόνια από τις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να μειώσει τις απαιτήσεις των εργαζομένων και να ενοχοποιήσει τις εργατικές διεκδικήσεις που έχουν στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες τους.
Καμία εμπιστοσύνη στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, στις πλειοψηφίες στην ηγεσία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Έχουν ενεργό ρόλο στην επίθεση που έχουμε δεχτεί όλα αυτά τα χρόνια, στην μείωση των απαιτήσεων των εργαζομένων. Δεν ξεγελούν πια κανέναν.
Η εργατική τάξη, ο λαός μας έχει και την πείρα και το θάρρος και την αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσει τη σημερινή κατάσταση. Ήδη σε πολλούς χώρους δουλειάς έχουν ανάψει εστίες αντίστασης που μας γεμίζουν αισιοδοξία και δύναμη για τη συνέχεια. ΛΑΡΚΟ, ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ, ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, E-FOOD, ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ και αλλού, διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Οι λιμενεργάτες στην COSCO, οι ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ μέσα από μεγάλους αγώνες και απεργίες πέτυχαν την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με βάση τις διεκδικήσεις τους.
Σήμερα πιο πολύ από ποτέ χρειάζεται μαζικός, ενωτικός αγώνας, που θα στοχεύει τον πραγματικό αντίπαλο. Ένας αγώνας που θα προετοιμάζει την κλιμάκωση της πάλης μας. Που θα προετοιμάζει τους επόμενους πιο μαζικούς και μαχητικούς αγώνες, που θα δημιουργεί εστίες αντίστασης σε χώρους δουλειάς και κλάδους, σε γειτονιές.
Γιατί δεν είναι σύγχρονο και ρεαλιστικό να συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα, να μετράμε τη ζωή μας με το σταγονόμετρο. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ως τετελεσμένο γεγονός την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας, να παρακολουθούμε τις αντεργατικές ανατροπές να διαδέχονται η μία την άλλην, να αντιμετωπίζουμε ως φυσιολογική εξέλιξη τη νομοθέτηση της ΕΓΣΣΕ με πρωθυπουργικά διαγγέλματα, να βλέπουμε τα εργατικά δικαιώματα να συρρικνώνονται.
Δυναμώνουμε τους αγώνες μας!
Περνάμε στην αντεπίθεση!
Κλιμακώνουμε την πάλη μας για να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από το ύψος του πληθωρισμού, κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα. Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μόνιμους γιατρούς – νοσηλευτές, εξοπλισμό και πόρους.

Απεργιακή συγκέντρωση Τετάρτη 9 Νοέμβρη, στις 10πμ, στο Λιμάνι.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, στηρίζει το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme